Kaksi kotia -sovellus on apuväline eroperheille ja ruuhkavuosilaisille

Ensi- ja turvakotien liitto on julkaissut mielenkiintoisen ja tarpeellisen sovelluksen perheiden avuksi.

Erityisesti Kaksi kotia on sovellus eroperheiden perheenjäsenten yhteydenpitoon, mutta sovelluksesta voi olla hyötyä muutenkin hektistä lapsiperhearkea viettäville.

Ilmaisessa sovelluksessa on kaikki, mitä perhe arkensa hallintaan tarvitsee. Samasta apista löytyvät chatit ryhmä- ja yksityiskeskusteluihin, jaettu kalenteri sekä kuvakansio, jonne jokainen voi jakaa kuvia vaikkapa lasten piirustuksista tai koulun juhlista koko ryhmän katsottaviksi.

Lisäksi sovellus sisältää tietoa ja tuenhakuvinkkejä eroperheille.

Kaksi kotia -sovellus

Testasimme Kaksi kotia -sovellusta oman perheemme kanssa. Sovellukseen kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja yhteiseen ryhmään liitytään sovelluksen antamalla koodilla. Tarkoitus on, että sovellusta käyttävät perheen lapset ja aikuiset, ja miksei tiiviisti mukana eläviä isovanhempiakin voisi ottaa mukaan.

Äkkiseltään sovelluksesta tuli sellainen kuva, että se sisältää kaiken tarpeellisen perheen sisäisen viestinnän hoitamiseen.

Kalenteriin voi merkitä kaikille näkyviä tapahtumia värikoodeilla, ja muut ryhmän jäsenet käyvät hyväksymässä tapahtumat. Keskustelutkin toimivat kivasti. Tämä ominaisuus on hyvä siksikin, etteivät kaikki halua päästää lapsia WhatsAppiin, missä ryhmän luominen toki onnistuisi myös.

Käyttökokemukseltaan sovellus on yksinkertainen. Toiminnasta toiseen navigointi tapahtuu alavalikon painikkeista. Tosin kirjautumisvaiheessa eteen tuli todella paljon luettavaa tekstiä. Tätä ei pidä säikähtää! Tekstit ovat ihan hyödyllisiä ja ne tarvitsee lukea vain kerran.

Kätevyydestään huolimatta aivan uutukaisessa sovelluksessa on vielä pientä viilattavaa. Napit toimivat esimerkiksi hieman viipeellä. Lisäksi huomasimme käytännössä, että kalenterimerkintöjen muutoksista ei tule ryhmän jäsenille ilmoitusta. Eli kun kalenteriin on ehdotettu tapahtumaa ja kaikki perheenjäsenet ovat sen hyväksyneet, voi tapahtuman ehdottaja muuttaa kellonaikaa kokonaan muiden huomaamatta. Sille apissa olevalle chatille on siis käyttöä, ja muutoksista on hyvä aina kommunikoida erikseen.

Huomionarvoista on myös se, ettei keskusteluita tai ryhmään lähetettyjä yksittäisiä kuvia voi jälkikäteen muokata tai poistaa. Viestinnän asiallisuuteen kannattaa siis panostaa. (Ja kannattaa toki aina muutenkin, kun lapsia on mukana.)

Testin perusteella uskon, että yhteydenpito- ja arjen organisointi -sovellukselle on kysyntää. Eroperheen vanhemmat voivat sen avulla näppärästi hoitaa lapsen asioita yhdessä paikassa, ja lapset voivat itsekin olla yhteyksissä molempiin vanhempiinsa vaikka yhtä aikaa.

Kaksi kotia auttaa organisoimaan kiireistä lapsiperhearkea myös silloin, kun lapsilla on vain yksi koti.

Lue lisää Ensi- turvakotien liiton nettisivuilta!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Kaksi kotia
Androidille se löytyy täältä: Kaksi kotiaKategoriat:Ilmaiset, Sovellukset, Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *