Hyvä Suomi! Itsenäisyyspäivän pelitärpit lapsille

Kun sovelluskaupasta lataa pelin, ei välttämättä tule ajatelleeksi, mistä se on kotoisin. Pääasia, että peli on lapsen mielestä hauska ja viihdyttävä.

Näin itsenäisyyspäivän tienoilla on kuitenkin mukava juhlistaa suomalaista peliosaamista. Kokosin siksi kotimaisia pelisuosikkejani vuosien varrelta.

Hauskoja pelihetkiä!

Lue myös: Kokoa lapsen tablettiin ilmainen Yle-paketti

Ekapeli Alku

Villi veikkaukseni on, että Ekapeli tulee olemaan nykyisille pikkukoululaisille sukupolvikokemus. Tämä on nimittäin se peli, jota pelaamalla ainakin oma kolmasluokkalaiseni kavereineen on oppinut lukemaan. Ekapeliä on pelattu sekä kotona että eskarissa.

Ilmaispelissä tunnistetaan ja tökätään äänteitä ja tavuja. Palkinnoksi saa kolikoita, joilla hahmolleen voi ostaa vaatteita ja tarvikkeita. Juuri sopivan koukuttavaa pitämään vilkkaat muksut lukuharjoitusten parissa!

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Ekapeli Alku
Saatavana myös: Android

samu siili matkalla kotiin

Samu Siili: Matkalla kotiin

Samu Siili on kaunis satusovellus, jossa on mukana hauskoja minipelejä. Metsään eksyvästä siilinpoikasesta kertovan tarinan voi lukea itse tai kuunnella valmiiksi ääneen luettuna.

Peli on suomalaisen Valorbyten käsialaa. Kielivaihtoehtoja on neljä: suomi, englanti, ranska ja espanja, joten pelaaminen käy myös pienestä kielikylvystä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Samu Siili: Matkalla kotiin
Androidille se löytyy täältä: Samu Siili: Matkalla kotiin

Ilmaisia pelejä lapsille

Luppakorva

Kun lukeminen on teknisesti hallussa, täytyy lukutaitoa kehittää. Ja sehän onnistuu vain lukemalla.

Terapiakäyttöön soveltuvia sovelluksia kehittävä Outloud on julkaissut pelin, jossa hoidetaan virtuaalilemmikkiä lukemalla sille ääneen. Laitteen äänentunnistus laskee lapsen digitaaliselle lukukoiralle lukemat sanat ja palkitsee hyvästä suorituksesta. Lukemisen lisäksi koiraa leikitetään ja ruokitaan. Aivan mainio idea!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Luppakorva
Androidille se löytyy täältä: Luppakorva

Moka Mera Lingua

Pienille lapsille tehty kotimainen Moka Mera Lingua opettaa lapsille kieliä.

Värikkäästä ja monipuolisesta sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi suomi ja venäjä. Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi opittava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on ilmainen.

Lue lisää!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

Eläinten juhlat

Värikkäässä ja mukavan verkkaisesti etenevässä pelissä kuunnellaan ihania eläinloruja ja harjoitellaan tunnistamaan riimejä minipelien avulla. Lukutaitoa ei tarvita, sillä sovellus on suomeksi puhuttu.

Peli kehittää lapsen kielitajua ja auttaa tunnistamaan, mikä rimmaa vaikkapa korun tai vaarin kanssa. Heti ei tarvitse osata, vaan yrittää saa uudelleen ja uudelleen. Palkinnoksi onnistumisista pääsee kuuntelemaan aina uusien eläinten nimikkorunoja.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Eläinten juhlat
Androidille se löytyy täältä: Eläinten juhlat

Spoofy

Tässä pelissä pienet koululaiset oppivat kyberturvallisuutta! Spoofy on kotimainen, suomea tai ruotsia puhuva seikkailupeli, jossa käydään läpi tavallisimmat sudenkuopat, joihin kokematon netinkäyttäjä voi langeta.

Viihdyttävä ja hauska ilmaispeli neuvoo konkreettisesti, millaisia kuvia kannattaa jakaa nettiin, miten toimia kiusaamistilanteissa ja millaisiin sivuihin netissä luottaa. Samalla se antaa vanhemmille työkaluja käsitellä netti- ja tietoturva-asioita lastensa kanssa. Vahva suositus kaikkiin perheisiin ja koululuokkiin!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Spoofy
Androidille se löytyy täältä: Spoofy

Ilmaisia pelejä lapsille

Critter Outbreak

Näitä kauniita piilokuvia pikkuisetkin osaavat ratkaista! Innokas Median kehittämä Critter Outbreak on yhtä söpöyttä. Runsaasta kuvituksesta etsitään ötökkää, jota löydettäessä tökätään. Sitten kuunnellaan kannustavaa hurrausta.

Sovelluksessa on kymmenen eri teemaista kenttää, mukana on niin talvimaisemaa kuin vedenalaista maailmaakin.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Critter Outreak

Nampa Tivoli

Nampa Desing on julkaissut useammankin eläinaiheisen pelin. Näistä värikäs Nampa Tivoli on ollut meidän perheemme suosikki.

Alle 5-vuotiaille suunnatussa sovelluksessa pelaaja pääsee omin sormin pyörittämään maailmanpyörää, tiputtamaan eläimiä vesitynnyreihin, koristelemaan vuoristoradan vaunuja sekä kokoamaan ehkä korkeimman jätskitötterön ikinä! (Viimeinen kohta saattaa liittyä siihen, miksi peli on päätynyt lapsen suosikkien joukkoon.)

Tutustu kaikkiin Nampa-peleihin täällä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Tivoli

Onni & Ilona Iloiset eläimet

Onni & Ilona -sarjan katselukuvasovellus sopii erinomaisesti jo alle yksivuotiaalle. Värikkäät eläinkuvat ja ystävälliset kasvot ovat selkeitä katsella ja ihmetellä. Kuvat reagoivat pelkkään summittaiseen kosketukseen, joten “pelaamisen” riemun kokee motorisilta taidoiltaan vielä kehittymätönkin vauveli.

Erinomainen, kotimainen vaihtoehto perheisiin, joissa laitteisiin tutustuminen halutaan aloittaa niin varhain kuin mahdollista. Samaan sarjaan kuuluu vähän isommille taaperoille sopiva Iloiset palaset!

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Onni ja Ilona: Iloiset eläimetKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: