Luontoa lähelle pelaten – ympäristöä arvostavia pelejä isoille ja pienille

Ympäristöasioita voi käsitellä lasten kanssa myös pelaten. Luontoaiheisissa peleissä seikkaillaan metsissä ja merten pohjassa sekä pelastetaan maapalloa roskainvaasiolta.

Kokosin yhteen pelejä, joissa nautitaan luonnosta, tutustutaan sen asukkaisiin sekä arvostetaan puhdasta ympäristöä. Yhteistä peleille on rauhallinen tunnelma, siksi ne sopivat hyvin pienillekin lapsille.

 

luontopeli lapsille

Toca Nature

Rauhallinen ja kaunis Toca Nature on hyvä hankinta ainakin sellaiseen perheeseen, jossa on kyllästytty meluisiin ja äklövärikkäisiin lastentuotteisiin.

Pelimaailmaan luodaan luontoa sormella “värittämällä”. Metsistä, vuoristoista ja vesistöistä tehdään koti eri eläimille, joiden elämää tarkkaillaan ja joita ruokitaan metsän antimilla. Kaikki tapahtuu seesteisissä tunnelmissa helposti sormea ruudulla liikuttamalla.

Metsän äänimaisema on niin ikään rauhallinen käen kukuntoineen ja veden solinoineen.

Peli sopii noin 2-7-vuotiaille.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Nature
Saatavana myös: Android

 

luontopeli lapsille

Mitä valtamerissä on?

Pelissä käsitellään valtameriä ja niiden suojelua. Aloitusnäkymän kuvakkeita tökkäämällä pelaaja pääsee tutustumaan viiteen erilaiseen, iloiseen ja värikkääseen vedenalaiseen ekosysteemiin. Pinnan alle kurkistetaan niin kylmässä kuin lämpimässäkin ilmanalassa.

Pelaaminen onnistuu sormella eläimiä ja kasveja veteen raahaamalla. Välillä merestä taas noukitaan roskia. Pelaamisen lisäksi sovelluksessa pääsee katselemaan oikeita eläinvideoita.

Peli sopii noin 3-7-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: What’s in the Oceans?
Androidille peli löytyy täältä: What’s in the Oceans? 

 

Flower

Flower ei suoranaisesti ole lastenpeli, mutta se sopii myös lapsille. Pienimmät voivat ihailla vanhempien pelaamista, koululaiset osaavat jo itsekin.

Pelihahmona on kukan terälehti, jota ohjataan tuulen mukana läpi maiseman yhä uusia terälehtiä keräten.

Pelikokemus on seesteinen, jopa meditatiivinen. Tästä huolimatta peli tarjoaa myös haastetta ja vähän jännitystäkin. Aluksi pelin tunnelma on iloisen värikäs, mutta loppua kohti peli saa ympäristönsuojelullista ja vähän synkempää näkökulmaa.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Flower

Ducklas kierrättää

Suloinen sorsa, kauniit käsinpiirretyt kuvat ja tärkeä teema. Siinäpä oikein oiva paketti lastenpeliksi!

Pelaaja saa eteensä kasan roskia: ruokapakkauksia, maitopurkkeja, banaaninkuoria ja sen sellaista. Roskat raahataan sormella kierrätysastioihin. Kun roska hujahtaa oikeaan lootaan, saa pelaaja pisteitä.

Tarjolla oli neljä eri pelitasoa, joista kolmessa kierrätetään roska-laatikoihin ja neljännessä ollaan vähän vaikeammassa ympäristössä jätteenkäsittelylaitoksella. Peli haastaa siis hieman kokeneemmankin lapsipelaajan, ja sen avulla on helppo ottaa kierrätysasiat puheeksi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Ducklas: It’s Recycling Time!
Androidille peli löytyy täältä: Ducklas: It’s Recycling Time!

Tinybopin Maapallo

Tinybopin tiedesovelluksessa tutkitaan maapalloa. Miltä planeettamme näytti aikojen alussa? Entä miten tulivuoret toimivat? Mikä on eroosio? Sovelluksessa käsitellään myös ympäristöteemoja kuten metsien suojelua sekä energiantuotantotapoja.

Mukana on tekstilappusia suomeksi, mutta peliä voi pelata ilman lukutaitoakin. Eniten siitä saa irti, jos vanhempi ja lapsi keskustelevat pelin teemoista yhdessä.

Tinybopilla on paljon muitakin tiedeaiheisia pelejä, joissa sivutaan myös ympäristöteemoja.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Maapallo

Hiiren Luontokokoelma

Söpön hiiren kanssa liikutaan niin metsässä, puutarhassa kuin lammellakin samalla luontoalueiden kasveja ja eläimiä tutkien.

Luonnosta tarjotaan paljon tarkkaa tietoa. Kun eläintä tai kasvia tökkää, pompsahtaa esiin faktakortti, jossa on suomeksi kirjoitettuna perustietoja kohteesta. Peli sopiikin erinomaisesti kouluikäisille tiedonhankintaan. Lukutaidottomat mutta silti luonnosta jo hyvin tarkasti kiinnostuneet pelaajat tarvitsevat tähän aikuista.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Little Mouse’s Encyclopedia
Androidille se löytyy täältä: Little Mouse’s Encyclopedia

Peli on tarjolla myös mm. Amazonin sovelluskaupassa ja Steamiassa. Katso kaikki laitemahdollisuudet täältä.

Piilossa lehtien seassa

Under The Leaves -sovellus sisältää kymmeniä kauniita piilokuvia, joita ratkotaan rauhallisessa ja luonnonläheisessä äänimaisemassa.

Luontoaiheista näkymää tiiraamalla tulee etsiä erilaisia, todella hyvin piiloutuneita kasveja ja eläimiä. Löydös merkataan tökkäämällä. Kun kaikki kohteet on löydetty, siirrytään seuraavaan kuvaan. Kuvien teemat käsittelevät luontoa eri puolilla maapalloa ja mukana on niin jääkarhuja kuin merenalaistakin maailmaa.

Pelaaminen on rauhallista ja paikoin todella haastavaa. Siksi Under the Leaves sopiikin myös aikuisille. Sekä tietysti yhdessä pelattavaksi. Ihan pienimmille se saattaa tosin aiheuttaa turhautumista.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Under The Leaves
Androidille se löytyy täältä: Under The Leaves

Prune

Kyseessä on tunnelmaltaan ja musiikiltaan erittäin rauhallinen ongelmanratkaisupeli, jossa yritetään kasvattaa puuta yhä suuremmaksi oksia sormella karsimalla.

Tyylikkään minimalistinen ulkoasu ei ehkä houkuttele pienimpiä lapsia, mutta pelaaminen on yksinkertaista, monelle aikuiselle mieluista ja lapsille sopivaa katsottavaa. Pelin edetessä ympäristöteemaa sivutaan vähitellen puun kasvuympäristön käydessä yhä tukalammaksi.

Prune ei vaadi aikaisempaa kokemusta peleistä, joten tämä sopii loistavasti myös aloittelevalle aikuispelaajalle. Rauhallisista peleistä pitävä koululainen osaa pelata itsekin.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Prune
Androidille peli löytyy täältä: PruneKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: