Peli pienten leikkeihin: Sago Minin junassa pääsee mielikuvituskin vauhtiin

Sympaattinen ja värikäs Sago Mini -sarja on saanut täydennystä vauhdikkaasta junapelistä. Tai no, vauhdikkaasta ja vauhdikkaasta. Tässä pelissä pikkuihminen päättää, kuinka kovaa juna kulkee vai kulkeeko ollenkaan.

Sago Mini Train Adventure -sovelluksessa kuljetetaan esineitä ja asiakkaita junalla asemalta toiselle. Peli sopii hyvin 3-5-vuotiaiden leikkeihin.

Lue myös: Iloisia junapelejä allekouluikäisille lapsille

Sago Mini peli lapsille

Aluksi valitaan juna kuljettajineen neljästä vaihtoehdosta. Eläinhahmot ovat tuttuja sarjan aiemmista peleistä.

Kun hahmo on valittu, lähdetään ajelemaan. Junaa kuljetetaan sormella vetämällä. Sillä voi liikkua vapaasti sekä eteen- että taaksepäin. Etenemisnopeus riippuu lapsesta. Sitä voi joko posottaa täysiä asemien ohi tai pysähtyä katselemaan maisemia ja soittamaan junan pilliä, missä kohtaa peliä huvittaa.

Asemien kohdalla saa pysähtyä ja raahata sormella mukaan matkustajia. Samalla kyydissä olevia voi pudottaa matkasta. Käytännössä pelaaminen on tässä, ei monimutkaista siis.

Sago Mini peli lapsille

Pelissä on sopivan paljon eri hahmoja ja esineitä. Myös ohikiitävät maisemat, asemat ja junat ovat hauskoja. Milloin ollaan vuoristoradassa, milloin ajetaan jäätelöiden tai lumiukkojen joukossa. Joskus kyydissä on iso teekuppi, joskus karkkiautomaatti.

Yksinkertaisuudestaan huolimatta peli antaakin mielestäni aivan oivalliset valmiudet mielikuvitteluun ja leikkeihin. Kun kyse on pienistä lapsista, ei pelin tarvitse olla täynnä monimutkaisia yksityiskohtia ja motorisia haasteita. Pelkkä alusta lapsen omalle luovuudelle riittää.

Itse konkreettisen pelaamisen lisäksi pelaaja pääse kehittämään leikkejä ja tarinoita. Minne possu on matkalla, ja miksi sillä on hillopurkki mukanaan? Miksi mummokissa jää pois lumiukkoasemalla? Kuka mummoa on vastassa?

Peliä voi pelata hyvin myös lapsen kanssa yhdessä, jolloin aikuinen voi kannustaa mielikuvitteluun ja yhteisen tarinan keksimiseen.

Pelissä ei ole puhetta tai tekstiä. Taustalla soi iloinen musiikki. Herkkäkorvaisille vanhemmille tiedoksi, ettei junan pilli ole paha.

Sago Minit ovat värikkäitä ja pelien hahmot kiltinnäköisiä. Pelit eivät sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai pelin sisäisiä lisäostoja. Niitä pelatakseen ei myöskään tarvita nettiyhteyttä.

Peli löytyy Sago Mini World -sovelluksesta ja se on saatavilla sekä App Storesta että Google Playsta.

 Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *