Ihana norsusatu kutkuttaa mielikuvitusta – ja kannnustaa aikuisia tarinoimaan

Huom! Sovellus on toistaiseksi poistunut sovelluskaupoista!

Joskus lasten kuvakirjan ja pelisovelluksen raja on häilyvä. 3 Red Balloons -sovellus on kuin kauniisti kuvitettu lastenkirja, jossa on vain vähän liikettä ja toimintaa.

Myöskään puhetta tai tekstiä pelissä ei ole, vaan tarina on tarkoitus keksiä itse.

satusovellus

Peli alkaa metsästä, missä pieni norsu ja hiiri juttelevat, niin mitä? Ehkäpä norsua kiinnostaisi napata kiinni kolmesta punaisesta ilmapallosta, jotka ilmestyvät paikalle. Taustalla kuuluu metsän ääniä.

Kun pelaaja tökkii ilmapalloja, nappaa norsu niistä kiinni ja siirrytään seuraavalle “sivulle”, jossa norsu leijailee pallojen varassa metsän yllä. Mitähän elefantti tästä tuumii? Taas on pohdinnan paikka.

Näin tarina etenee yhteensä kahdeksantoista sivun verran. Norsu leijailee pallojen kanssa ympäri maailmaa. Jokaisella sivulla pysähdytään tutkimaan, kuuntelemaan ja tökkimään.

Tarina etenee automaattisesti järjestyksessä, mutta sivuja voi selata myös takaisinpäin. Päävalikosta on myös mahdollista valita, mille sivulle pelissä haluaa siirtyä. Tarinan voi siis jättää helposti kesken seuraavaa pelikertaa varten.

Vaikka kyseessä on interaktiivinen sovellus, sisältää se suoranaista pelattavaa hyvin vähän, tuskin lainkaan. 3 Red Balloons ei siis ole hyvä valinta sellaiselle, joka haluaa lapsen viihtyvän hetken pelin parissa itsekseen.

Pääosa on selkeästi aikuisen ja lapsen vuorovaikutuksessa, ja peli on tarkoitettu nimenomaan yhteiseksi ajanvietteeksi. Sadun kertomisesta ei kannata kuitenkaan ottaa liikaa paineita. Sovellusta voi hyvin vain katsella lapsen kanssa yhdessä ja kuvailla, mitä kuvissa näkyy.

Itse pidin pelistä valtavasti. Kuvat ovat kauniita ja värikkäitä. .Äänimaailmaltaan peli on mielikuvitusta kutkuttava, mutta samalla sopivan hillitty, jotta pelatessa voi samalla jutella.

Kuvakirjan ja pelin hybridi on niin seesteinen, että sitä voisi kokeilla vaikka iltasatunakin.

Lue myös: Aika lopettaa leikit – rauhoittava sovellus ohjaa lapsen unten maille

VINKKI: Jos lapsi osaa jo puhua, anna hänen keksiä välillä tarina itse, ja kertoa se sinulle!

VINKKI 2: Tämä on jälleen niitä sovelluksia, joita kannattaa latailla mukaan matkoille. Sovellus painaa aika paljon vähemmän kuin kuvakirja ja pelin tuella voi keksiä päivän tunnelman mukaan vaikka kuinka monta erilaista satua!Kategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: