Löydä possu ja tökkää – opettavainen eläinpeli taaperoille

Löydä ja opi: Eläimet on helppo ja opettavainen peli alle 3-vuotiaille lapsille. Pelissä puhutaan suomea ja sen avulla pääsee tutustumaan eri ympäristöissä asuviin eläimiin.

Peli koostuu kuudesta alueesta, jotka ovat maatila, metsä, eläintarha, meri, viidakko ja savanni.

Peli taaperolle
Missä on kissa?

Kussakin osiossa tarjolle tulee joukko eläimiä, jotka täytyy löytää puhutun vinkin perusteella. Jos peli siis pyytää etsimään kuvasta possun, tökätään possua ja kuunnellaan röhkimistä. Epäonnistua ei voi, sillä aina voi yrittää uudelleen.

Yhteensä eri eläimiä on 50 kappaletta, joten pelin läpi pelaamalla muksu oppii jo aikamoisen eläintarhallisen luontokappaleita. Pelikerrat ovat myös erilaisia, sillä eläimet ja niiden paikat pelinäkymässä vaihtelevat pelikerrasta toiseen.

Taaperolta vaaditaan siis eläintietämyksen lisäksi tarkkaavaisuutta.

Hirvi löydetty!

Koska pelin käyttöliittymä on muotoa “löydä ja tökkää”, se on hyvin helppokäyttöinen. Se sopii siis myös siinä mielessä erinomaisesti ihan pienillekin leikkijöille.

Hieman alle kolmivuotias testipelaaja ainakin osasi heti käyttää sovellusta itsenäisesti eikä halunnut äidin apua. Kävi myös ilmi, että maatilan eläimet olivat muksulla jo loistavasti etukäteen hallussa. Onnistumisesta ilo oli siis oitis läsnä, ja lapsi valitsikin pelin tabletistaan monta kertaa seuraavinakin päivinä.

Sovelluksen saa ladata ilmaiseksi. Maksutta pääsee testaamaan kahta ensimmäistä osiota. Loput lunastetaan yksittäin sovelluksen sisäisinä ostoina.

Jos peli on lapsen mieleen ja jää vakikäyttöön, kannattaa koko peli ostaa pois kuleksimasta. Ne valikossa näkyvät suljetut osiot nimittäin takuulla houkuttavat. Kaikki ostot ovat kuitenkin lapsilukon takana eikä sovellus sisällä nettilinkkejä, joten pelaaminen on kaikin puolin turvallista.

Sovelluksen on kehittänyt Jani Paakala kertoo tehneensä pelin omalle eläimistä kiinnostuneelle taaperolleen. Paakalan mukaan vaihtelevasti eri eläimiä lapselle tarjoava sovellus tuo mukavaa vaihtelua perheessä luetuille eläinkirjoille, jotka ovat joka lukukerralla aina samanlaisia.

Sovellus onkin tavallaan kuin taaperoille tehty interaktiivinen lastenkirja. Kuvat ovat selkeitä ja värikkäitä, “sivuja” on helppo kääntää itse ja kuvat reagoivat kosketukseen liikkeellä ja äänellä. Kokemus ei kuitenkaan ole pienimmänkään näkökulmasta liian äänekäs tai vauhdikas.

Suomea puhuvat pelit ilahduttavat minua aina, joten suosittelen testaamista muissakin lapsiperheissä!

Lue myös: Iloiset eläimet on vauvojen oma sovellus

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Löydä ja opi: Eläimet
Androidille peli löytyy täältä: Löydä ja opi: EläimetKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: