Musikaalisessa lastenpelissä tutustutaan soittimiin ja kootaan oma paraati

Jos etsit hauskaa musiikkipeliä lapsille, Pango Musical March on hyvä ehdokas! Pelin avulla tutustutaan eri musiikkityyleihin ja soittimiin.

Musiikkipeli lapsille

Ranskalaisen lastenpelifirma Studio Pangon pelissä kootaan oma bändi eri instrumenttien soittajia näytölle raahaamalla.

Peli alkaa valitsemalla musiikkityyli. Vaihtoehtoja on neljä. Tarjolla on perinteisen oloinen torvisoittokunta, mariachi-tyylinen paraati, itämaisia rytmejä tuottava bändi sekä robottiorkesteri. Koota voi orkesterin teeman mukaan tai sitten tehdä superparaatin, jossa mukana on soittajia kaikista eri kategorioista!

Pango Musical March
Orkesterivalikossa on neljä vaihtoehtoa.

Orkesterin jäsenet valitaan näytön alalaidan soitinvalikosta ja siirretään pelialueelle marssimaan. Kukin soittaja soittaa omalla soittimellaan valmiiksi määriteltyä melodiaa ja kantaa näin kortensa kekoon yhteisen musiikkielämyksen eteen.

Vähitellen soittajista syntyy komea paraati jonka ympärille ilmestyy bändin aihepiiriin sopivaa värikästä koristelua ja rekvisiittaa.

Robottiparaati

Mukana on yhteensä nelisenkymmentä eri soitinta, joiden ääntä voi tutkia yksin ja eri yhdistelminä. Paraatin soittaman musiikin tempoa voi myös muuttaa hitaammaksi ja nopeammaksi näytöllä olevasta sormella säädettävästä mittarista.

Peli on yksinkertainen eikä siinä tunnu olevan sen kummempaa tavoitetta kuin puhdas musiikin ilo. Se sopii siis hienosti pienille lapsille.

Peli on Google Play -kaupan suositusten mukaan suunnattu alle 8-vuotiaille. Sisältöä on kuitenkin sen verran niukalti, etten usko kovinkaan monen kouluikäisen pelin parissa enää kovin kauan viihtyvän.

Leikki-ikäisille ja jopa taaperoille Musical March sen sijaan on aivan omiaan. Studio Pango itse suosittelee peliään yli 3-vuotiaille.

Musiikkipeli lapsille

Pango Musical Marchin aihe varmasti antaakin jo osviittaa siitä, ettei peliä oikein voi pelata ilman ääntä.

Kyseessä ei välttämättä ole vanhempien korvien kannalta se paras mahdollinen sovellus. Äänimaailman ärsyttävyys toki riippuu siitä, miten pelaaja soittajia ruudulle raahaa, mutta pienten lasten ollessa kyseessä, en luottaisi aina syntyvän pelkästään yhtenäisiä kappaleita ja sulosointuja.

Pelin esittelytekstissä lukeekin, että paras pelikokemus syntyy kuulokkeet päässä pelaten.

Huom! Tässä pelissä pelaaja ei itse saa soitella vapaasti omiaan, vaan musiikki tulee valmiina. Myös soitinten nimien kertominen jää vanhemman tehtäväksi, sillä puhetta tai tekstiä ei pelissä ole.

Studio Pangon pelit ovat värikkäitä ja temmoltaan rauhallisia. Tutustu myös muihin testaamiimme Pango-peleihin!

Muita pienille sopivia musiikkipelejä löytyy taas täältä.

Katso pelin traileri tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Pango Musical March
Androidille se löytyy tästä: Pango Musical March

Peli on tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassaKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *