Vanha kunnon Afrikan tähti toimii myös tabletilla

Huom! Peli näyttää tällä erää poistuneen sovelluskapoista (20.1.2022)

Valmistauduimme tulevaan automatkaan hankkimalla etukäteen pelattavaa takanpenkille ja taukopaikoille.

Koska halusin tabletille myös yhteistä tekemistä, päätin kokeilla vanhaa kunnon Afrikan tähteä. Sen jo jonkin vuoden vanhaan sovellusversioon saatiin nimittäin viime vuonna päivitys, joka mahdollistaa myös moninpelin.

Afrikan tähti -sovellus tabletille

Pelituntuma ja sovelluksen ulkonäkö luovat ihan oikean Afrikan tähden tunnelman. Pelilauta näyttää aivan samalta kuin se vuonna 1951 kehitetty pahvinenkin versio ja säännöt ovat sovelluksessa vanhat tutut.

Vuorotellen heitetään noppaa (klikkaamalla) ja edetään pelilaudalla timantteja etsien.

Peli on tekstitetty suomeksi. Jos säännöt tuntee, ei lukutaitoa välttämättä edes tarvita. Mitään extraa sovellusversio ei peliin tuo.

Afrikan tähti -sovellus tabletille

Afrikan tähteä voi pelata yhtä aikaa jopa neljä pelaajaa, mutta yksinkin voi erän ottaa. Tällöin vastaan tulee bottipelaaja, joka ainakin testikerroilla voitti meidät surkeat ihmiset.

“Kyllä tätä jonkun kaverinkin kanssa voisi pelata.”

Tästä syystä heivasimme tekoälyn heti alkuunsa ja pelasimme keskenämme. Ja kas, kerrankin myös äidille lohkesi mahdollisuus.

Sähköisessä Afrikan tähdessäpä ei voi salaa kurkkia nappuloiden alle eikä huijata pankkia. Säännöistäkään ei voi kinastella, sillä peli etenee sovelluksen ohjaamaan tahtiin.

Olin aivan yllättynyt, miten hauskaa huvia lautapelaaminen voi olla sovelluksella. Kerrankin tabletin ääreen sai koko perheen!

Lapsikin tykkäsi, vaikka “oikeiden” leikkirahojen laskemista vähän kaipasikin.

Yhdeksänvuotias koki myös pelin taustamusiikin vähän rasittavana. Onneksi sen saa klikattua asetuksista halutessaan pois päältä. Peliä voisi kuulemma pelata perheen lisäksi jonkun kaverinkin kanssa.

Ainakin reissun päällä tätä tulee meillä varmasti pelattua. Ja silloin, kun ei jaksa ruveta etsimään lautapelin liian usein hukassa olevia noppaa ja nappuloita.

Viihdevintiöiden Instagramista löytyy pieni video siitä, miltä pelaaminen näyttää.

HUOM! Kesken pelin näytön laitaan ilmestyy toisinaan Facebook-nappi. Jos pelilaitteella on kirjautuneena Facebookiin ja lapset pelaavat keskenään, voi varautua yllätyspostauksiin. Tarkkana siis!

 Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: