Lisätyn todellisuuden Harry Potter -peli julkaistiin – ”Ihan niinkuin Pokémon Go mutta jännempi”

Huom! Tämän pelin kehitys on lopetettu ja se on poistunut sovelluskaupoista.

 

Harry Potter: Wizards Unite on lisättyä todellisuutta hyödyntävä mobiilipeli.

Pelin on kehittänyt pelifirma Niantic, joka on myös Pokémon Gon takana. Pelit muistuttavatkin monella tapaa toisiaan.

Kuten Pokémon Gota myös Harry Potteria pelataan oikeassa maailmassa liikkuen. Pokémonien sijaan “napataan” jästien eli ihmisten maailmaan loukkuun jääneitä taikaolentoja ja -esineitä.

Muutaman testipelikerran perusteella peli vaikuttaa melko monimutkaiselta. Pelissä on paljon ominaisuuksia ja kokonaisuuden hahmottamiseen menee perus mobiilipeliä enemmän aikaa.

Tämä ei kuitenkaan ole pelkästään huono juttu. Peliin tuskin kyllästyy päivässä tai parissa.

Pelattavaa tuntuu olevan siis paljon. Pelikännykän kanssa ei tarvinnut ainakaan testikerroilla kävellä kovinkaan paljon löytääkseen jotakin tökittävää tai napattavaa. Tarjolla on myös päivätehtäviä, jotka houkuttavat palaamaan pelin pariin usein.

Pokémon Gon tapaan myös Harry Potter: Wizards Unite hyödyntää oikean maailman paikkoja ja maamerkkejä sekä kannustaa yhteisöllisyyteen kaverinlisäysmahdollisuudella.

Myös maksulogiikka on peleissä sama: ladata saa ilmaiseksi, mutta nopeampaan etenemiseen voi panostaa oikeaa rahaa. Tarkkana siis sovelluskaupan salasanojen kanssa, lapsilukkoa ei ole!

Kenelle peli on sitten suunnattu? Ainakin meidän perheemme Harry Potter -fanit innostuivat. Yhdeksänvuotiasta ei haitannut juurikaan se, ettei hän aluksi ymmärtänyt pelistä mitään. Myös 40-vuotias oli melko täpinöissään.

Jo pelkästää Hedwig-pöllön löytäminen leikkipuiston roskiksen vierestä tapittamasta oli kiljahduksia nostattava kokemus.

Myös muiden tuttujen hahmojen (jotka näyttävät muuten tosi hienoilta) bongaaminen oli riemastuttavaa. Tähän mennessä eteen on tullut jo Voro, Hagrid, peikko ja aarnikotka.

Sanoisin, että kyseessä on peli koululaisille ja aikuisille. Peliä kannattaa pienimpien kanssa katsoa ensin yhdessä, sillä alussa on paljon juonta selittävää englanninkielistä tekstiä. Myös jotkut hahmot ovat aika jännittävän näköisiä.

Pelin PEGI-ikäraja on 7 vuotta. App Storessa sen ikämerkintä on 9+.

Vaikka yhtäläisyydet Pokémon Gohon ovat ilmeiset, on Harry Potter niin monipuolisen ja kiinnostavan oloinen peli, että se jää meillä varmasti pidempiaikaiseen kokeiluun. Ehkä tästä ei kuitenkaan tule Pokémonin kaltaista suurta lasten suosikkia. Enemmän tämä tuntuu ainakin nyt aluksi olevan aikuiseen makuun.

Peliin kirjaudutaan Facebook- tai Google-tilillä. Lapset käyttävät Niantic Kids -tiliä, jonka vanhemmat voivat heille tehdä.Kategoriat:Sovellukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: