Sago Mini -maailman uutuus: rakenna tontuille kylä

Sago Mini -pelit ovat pikkulapsiperheissä pädien peruskauraa. Ystävällisten eläinten tähdittämät värikkäät sovellukset ovat sekä viihdyttäviä että opettavaisia.

Pelisarjan uusimmassa sovelluksessa, Sago Mini Villagessa ei yllättäen kuitenkaan ole eläimiä, vaan siinä rakennetaan tontuille kylää. Tunnelma on silti värikästä ja humoristista Sago Miniä.

Toinen erikoinen piirre Sago Mini Villagessa on se, ettei sitä voi lainkaan ostaa yksittäin, vaan se löytyy Sago Mini World -sovelluksesta, johon pelifirma on jo pidemmän aikaa koonnut vanhojakin pelejään. Ilmeisesti käyttäjiä halutaan ohjata yksittäisten peliostosten sijaan kuukausimaksullisen supersovelluksen käyttäjäksi.

Idea on sama kuin Toca World -sovelluksessa. Noin viiden euron kuukausimaksun tai neljänkympin vuosimaksun pulittamalla pääsee käsiksi peräti 25 eri peliin yhden sovelluksen kautta. Onneksi Sago Mini -maailman saa ladata tutustumista varten ilmaiseksi ennen pelien ostopäätöstä.

Hyvä puoli systeemissä on se, että kun lapsen lukitsee esimerkiksi iPadin ohjatun käytön avulla Sago Mini Worldiin, on hänen käytössään useampi peli ilman, että hän kuitenkaan pääsee klikkailemaan laitteen muita sovelluksia auki.

Huono puoli on se kuukausimaksu, josta pidemmän päälle muodostuu aikamoinen summa. Toisaalta sisältökin sitten on todella laadukasta ja runsasta.

Mutta sitten siihen Sago Mini Villageen! Pelin tarkoitus on rakentaa valmiiksi tarjolle tulevista rakennusaineista metsään kylä.

Talojen ilmestyessä ilmestyy niihin myös asukkaita, tonttuja, jotka ryhtyvät puuhailemaan uudessa kodissaan. Kylää voi muokata mielensä mukaan ja tonttujen menoa seuraten.

Ukkelit ja akkelit vilkuttelevat ja hymyilevät lapselle. Kaikki pelissä on kerrassaan kilttiä ja ystävällistä.

Peli on suunnattu alle 5-vuotiaille, ja pelaaminen on siksi helppoa pienellekin. Rakennusmateriaaleja, kuten ovia, seiniä ja ikkunoita vain raahataan sormella paikoilleen ruudun alalaidan valikosta.

Talonosien lisäksi tarjolle tulee kylttejä ja kasvillisuutta. Yhdistellä saa vapaasti eikä sääntöjä tai aikarajoituksia ole.

Sago Mini Village on hauska luovuuteen kannustava peli. Harmillista, että se on ainakin toistaiseksi tarjolla vain World-sovelluksessa. Tämän voisi ostaa erikseenkin!

Tutustu Sago Mini Worldiin täällä.Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: