Söpö pupupeli oli pettymys – en lataisi

Harvoin kirjoitan peleistä, joita en suosittele, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen.

Haluan ihan esimerkin vuoksi osoittaa, etteivät kaikki lastenpeleiltä näyttävät pelit ole tehty pienille lapsille.

App Store suositteli minulle taannoin edellisten latausteni perusteella söpöä pupupeliä. Ja tokihan tartuin täkyyn.

Epäilykseni kuitenkin heräsivät heti alkuunsa, sillä varsin hienolta näyttävä peli oli aivan ilmainen. Latasin kuitenkin Yasa Pets Hotel -nimisen sovelluksen, ja tosi kivaltahan se aluksi vaikuttikin.

Peli on virtuaalinen nukkekoti, jonka pupu- ja kisuasukkaat lomailevat hienostohotellissa. Lemmikit voi viedä hotellihuoneeseen tai ravintolaan. Niitä voi pukea ja syöttää. Kyseessä on kuin pari astetta söpömpi Toca life -peli, joten äkkiseltään voisi olettaa sen olevan samalle kohderyhmälle sopiva.

Vapaan leikin lisäksi tarkoitus on kuitenkin kerätä tähtiä, joilla pääsee risteilylle. Ja tässä piilee juoni.

Tähtiä saa ainoastaan mainoksia katselemalla. Ympäri hotellia on ripoteltu näyttöjä, joissa kimmeltää houkuttelevasti tähti. Kun tähteä klikkaa, alkaa mainos, jota ei saa pois ennen kuin se on katsottu loppuun.

Mainosten sisällä on vieläpä linkkejä nettiin eli jos lapsi tökkii ruutua mainoksen aikana, joutuu hän pois pupupelistä.

Tutkin asiaa tarkemmin ja huomasin, että Yasa Pets -pelejä on tehty useita erilaisia ja niitä löytyy sekä App Storesta että Google Play -kaupasta.

App Storen mukaan Pets Hotel sopii yli 4-vuotiaille. Google Play suosittelee peliä hieman fiksummin 6-12-vuotiaille.

Pelien kuvakkeet ja esittelyvideot näyttävät pienistäkin lapsista houkuttelevilta, ja nopeasti katsoen vanhempi menee latauspäätöstä tehdessään helposti vipuun, (ainakin itse menin).

Todellisuudessa pelit sopivat korkeintaan lapsenmieliselle aikuiselle tai koululaiselle, joka pitää mainosten katselusta. Alle kouluikäiselle en tätä suosittele.

Mainokset ovat ärsyttäviä ja ne keskeyttävät lapsen leikit. Mahdollisesti ne ohjaavat lapsen kokonaan pois pelistä ympäri nettiä.

Lisäksi mainokset eivät ole välttämättä edes lapsille sopivia. Mihinkään hirveän sopimattomaan en testikerroilla törmännyt, mutta enpä haluaisi lapseni katselevan edes tällaisen vähemmän kauheankaan murhamysteeripelin mainosvideota. Vai mitä olette mieltä?

Peli on oikeasti tosi kiva. Mielelläni maksaisin siitä muutaman euron, mutta nyt ”ilmaisena” se jää kokonaan pelaamatta.

Toki peliä voi pelata tähtiä keräämättäkin, mutta kuka lapsi malttaa niin tehdä?Kategoriat:Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *