Naistenpäivä lasten kanssa: Ihmeellinen Minna ja pelien tytöt

Maaliskuussa vietetään paitsi naistenpäivää myös Minna Canthin päivää. Intouduinkin kokoamaan postausta, jonka teemana ovat ihanat ja ihmeelliset naiset ja tytöt.

Ensin esittelyssä on mainio uusi lastenkirja supernaisista, lopuksi pläjäys testaamiamme pelejä, joissa seikkailee neuvokkaita tyttöhahmoja.

Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset

Minna Canthin syntymästä on tänä vuonna kulunut 175 vuotta. Olemme viime aikoina lukeneet sen kunniaksi julkaistua, Elina Lappalaisen kirjoittamaa ja Ilona Partasen kuvittamaa satukirjaa Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset (Tammi, 2019)

Sadun kaapuun verhotussa tietokirjassa sisarukset Hanna ja Elli selvittävät suomalaisten suurnaisten menestyksen salaisuutta. Samalla he tutustuttavat lukijan muun muassa Tarja Haloseen, Liisi Otermaan, Armi Ratiaan ja tietysti Minna Canthiin.

Vaikka kirjan idea kuulostaa äkkiseltään vähän samantyyliseltä kuin Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjassa, on Ihmeellisen Minnan toteutus täysin uniikki.

Pääosassa ovat historian henkilöiden sijaan uteliaat ja tiedonjanoiset lapset, jotka vasta pohtivat omia tulevaisuuden suunnitelmiaan. Kirja tuokin kivasti esiin, miten jokainen tyttö voi löytää oman juttunsa ja tulla miksi haluaa. Samalla se nivoo hyvin yhteen menneen ja nykyisen ajan.

Kirja on mukaansatempaava ja värikäs. Testilukijoina toimineet 5- ja 8-vuotiaat tykkäsivät kovasti. Perinteisiin supersankareihin mieltynyt poikalukijakin sai ihan uutta pohdittavaa siitä, millaisilla supervoimilla oikeassa elämässä pärjää ja miten löytää oma supervoimansa.

Sadun lisäksi keskustelua herättivät kirjan mukana tulleet mainiot paperinuket, joiden formaatti ei ollut testilukijoille entuudestaan tuttu.

Hyvin kelpasivat silti paperiset versiotkin diginukkehin tottuneille muksuille. Aikovat kuulemma tehdä omiakin paperinukkeja.

Suosittelen sekä kirjaa että askarteluhetkeä!

Lastenpelien neuvokkaita naisia

Historian hahmoista satuhahmoihin ja painotuotteesta digimaailmaan! Naistenpäivän kunniaksi kaivoimme esiin pädipelit, joissa tytöt pelastavat päivän. Tässä muutama esimerkki.

Äitimerirosvo

We ARGH Pirates -pelissä seikkaillaan merirosvojen kanssa pulmatehtäviä ratkoen. Merirosvojoukkion johtaja on joukon ”äiti”, jämäkkä mummeli, joka seikkailee kaulin vyöhön kiinnitettynä. Porukkaan kuuluu myös nokkela merirosvotyttö.

Lola Panda

Ihana Lola Panda on pääosassa monessa opettavaisessa ja suomea puhuvassa pelissä, joissa opetellaan esimerkiksi matikkaa, lukemista ja englantia. Lola on aina positiivinen ja kannustava. Hänen tunnuslauseensa onkin: ”Olet nokkela kuin panda!”

Jinja-kissa

Jinja-kissa seikkailee Sago Mini Fairy Tales -pelissä satumaassa ja tutustuu hauskan vinksahteneisiin satuhahmoihin. Suloinen Jinja esiintyy myös monissa muissa Sago Mini -peleissä. Autoaiheinen Sago Mini Road Trip on niin ikään Jinjan oma peli!

Prinsessa Peach

Vaikka Super Mario -pelin päähahmo on vanha tuttu putkimies, pääsee pelissä pelaamaan myös tyttöhahmolla. Prinsessa Peach on valinnut seikkailuasukseen pinkin mekon ja kruunun, koska miksipä ei! Hän lähtee rohkeasti vaaroja päin pelastaakseen pulaan joutuneen ystävänsä.

Bonnie

Anarkistinen Bonnie-tyttö heittää lakanan niskaan ja lähtee Toca Boo -pelissä pelottelemaan perheenjäseniään. Pimeässä talossa on kutkuttavan jännää ja superhauskaa. Bonnie selvästikin tykkää jekuista ja pieruhuumorista, eikä hän pelkää pimeää.

Ro ja tytär

Monument Valley 2 on surrealistinen ja kaunis pulmapeli, jossa seikkailevat äiti ja lapsi. Pelaajan täytyy olla neuvokas, jotta Ro-äidin onnistuisi johdattamaan kaksikon läpi labyrinttien. Pelaaminen on seesteistä ja rauhallista, ja se sopii sekä lapsille että aikuisille.Kategoriat:Kirjat, Muut, Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *