Kiehtoviin robotteihin voi tutustua lapsen kanssa leikin ja sadun kautta.
Kokosin pienille robottifaneille aloituspaketin aiheeseen tutustumiseen. Tarjolla on niin tietoa kuin fiilistelyäkin.
Lastenkirja roboteista
Kaikki Hello Rubyt ovat aivan loistavaa luettavaa, mutta robottifanille sympaattisen robotin koulupäivä on aivan nappi lukuvalinta.
Linda Liukkaan luomassa tarinassa Julian robotti lähtee lasten mukana kouluun ja aiheuttaa ihastelujen lisäksi myös kosolti hämminkiä. Konetyyppi kun ei ajattele ihan samalla tavalla kuin ihmislapset.
Hello Ruby – Robotti koulussa esittelee sadun keinoin ihmisen ja koneen eroja. Tarjolla on ihan oikeaa tietoa tekoälystä ja koneoppimisesta. Mukana on robottisadun lisäksi tuhti annos tehtäviä, joissa lukija pääsee hauskalla tavalla itse oivaltamaan asioita.
Toki lopusta löytyy myös sanasto kaikkein tiedonjanoisimmille (tai kiusallisen hankaliin kysymyksiin vastaamaan joutuneelle aikuiselle).
Kirja toimii monen ikäisten lasten kanssa. Pienimmät kuuntelevat sujuvasti satua, vaikka kaikki tehtävät eivät vielä luonnistuisikaan. Eniten kirjasta saa irti yhdessä lapsen kanssa tekoälyhommia pähkäilemällä.
Kenelle: Yli 5-vuotiaille
Lue lisää Hello Rubyn sivuilta!
Robottipeli pienille
Sago Minin Robottibileet on värikäs ja humoristinen peli aivan pienimmille pelaajille. Siinä konekamu valmistaa muffineja, tanssii ja pukeutuu juhla-asuun.
Lapsi saa itse koota robottinsa, ja leikkiä vapaasti. Taattua Sago Mini -laatua siis!
Kenelle: 2-4-vuotiaille
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini – Robottibileet
Androidille se löytyy täältä: Sago Mini – Robottibileet
Toinen robottipeli pienille
Yksinkertaisessa ja värikkäässä pelissä kootaan oma robotti valmiista osista ja liikutetaan sitä sitten halki pelialueen. Halutessaan saa kerätä tähtiä, mutta välttämätöntä pistelaskun seuraaminen ei ole.
Robottien rakentaminen on hyvin ohjattua, ja pienikin lapsi onnistuu hommassa helposti. Valmiit peltihahmot ovat värikkäitä ja sympaattisen näköisiä – eivät yhtään pelottavia.
Kenelle: 3-5-vuotiaille
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Robot Lab
Robottipeli vähän isommille
Luovuuteen kannustavassa ja monipuolisessa sovelluksessa rakennetaan robotteja ihan itse. Tarjolla on runsain mitoin valmiita osia, joista saa koottua yksilöllisen kojeen, jota voi sitten kokeilla kävelyttää, juoksuttaa tai lennättää.
Erityisen hauskaa pelissä on mikrofonin käyttö: Robotin voi laittaa puhumaan omaa ääntään käyttäen. Valmiit robotit tallennetaan ja niillä voi palata leikkimään yhä uudestaan.
Kenelle: 4-8-vuotiaille
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Robottitehdas
Robotin seikkailupeli
Kehutun ja temmoltaan rauhallisen Machinarium-seikkailupelin pääosassa on robotti. Peli antaa töitä älynystyröille sekä kertoo paikoin tunteellisenkin tarinan.
Tekstiä tai puhetta pelissä ei ole, vaan hahmot kommunikoivat kuvin. Mukana on hieman jännitystä, mutta sankari selvittää kaikki ongelmat lopulta. Puzzlet ovat paikoin hankalia, mutta sovelluksessa on mukana ohjekirja, jossa on kuvallisia vinkkejä.
Kenelle: Koululaisesta aikuiseen, vanhemman kanssa voi pienempikin pelata
Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Machinarium
Androidille peli löytyy täältä: Machinarium
Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Kirjat, Pelit, Sovellukset
Vastaa