Leikki-ikäiset oppivat sääilmiöitä sadepilven johdolla

Kun pelin pääosassa on iloinen sadepilvi, ei oppiminen (tai leikkiminen) voi millään olla tylsää.

Pango Kumo -pelissä ohjataan ilmeikästä pilveä ja laitetaan se kastelemaan luontoa. Kun sadepilvestä loppuu vesi, se ohjastetaan meren päälle ”täyttymään”. Merestä haihtunut vesi saa sadepilven taas pullistumaan, ja pelaaja voi lähteä tekemään lisää sadetta.

Pilveä ohjataan sormella ruutua koskettamalla. Pilvi liikkuu taivaalla vaakasuunnassa maan päällä olevien maisemien muuttuessa. Pelialue on varsin pieni ja nopeasti koluttu. Pelaamisen pääidea onkin havainnoida, mitä kaikkea sade saa aikaan.

Kun pilveä koskettaa lyhyen aikaa, saadaan aikaan pieni sade, joka saa kasvit kasvamaan. Isompi sade taas aiheuttaa kuluttaa kiviä ja puhdistaa vuoria mudasta.

Sateen lisäksi voi luoda myös ukonilman. Kun pilveä koskettaa kauemmin, pääsee valloilleen äkäinen salama, joka säikäyttää metsässä asuvan jänöjussinkin.

Kannattaa muuten testata, mitä eri asioille tapahtuu, kun salama iskee niihin!

Periaatteessa pelin avulla opitaan siis sateen mekanismista. Satujuttuja on kuitenkin pienten pelaajien iloksi mukana.

Talvimaisemassa lumisade paitsi muuttaa puut valkoisiksi, saa aikaan myös jouluiset koristeet ja kasan paketteja. Eli ihan pelkän oppimisen kannalta ei tätä peliä kannata hankkia, sillä pääosassa on lopulta hauskanpito ja leikki.

Peli alkaa joka kerralla alusta eli sitä ei voi tallettaa seuraavaa kertaa varten. Pango Kumo on kuitenkin niin yksinkertainen ja lyhyt peli, ettei tämän luulisi haittaavan.

Pango Kumo sopii oivallisesti noin 2-4-vuotiaille lapsille. Se ei sisällä tekstiä tai puhetta, vain iloisen musiikin. Myös päähahmona taivaalla liikuskeleva pilvi on ystävällisen näköinen leikkikaveri pienille.

Pelissä on somenappeja ja linkkejä nettiin, mutta ne ovat plus- ja miinuslaskuja sisältävien lapsilukkojen takana. Sovellus sisältää myös Pangon muiden pelien mainosvideoita. Ne ovat lapsille kuitenkin oikein mukavaa katsottavaa. Joskin niiden parissa voi tulla paine ostaa lisää Pango-pelejä.

Olemme testanneet pelifirman muitakin sovelluksia, ja kaikki ovat olleet oikein hyviä. Viihdevintiöiden jutut Pango-peleistä voit lukea TÄÄLTÄ.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Kumo
Androidille peli löytyy täältä: Pango Kumo
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupastaKategoriat:3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *