Digitaalinen satumaailma herää lasten käsissä eloon

Pepi Wonder world lastenpeli

Pepi Wonder World ei ole ihan tavanomainen nukkekotisovellus. Aiheena on nimittäin satumaailma monenkirjavine asukkeineen.

Sovellukseen tulee myös pikku hiljaa uutta pelatavaa. Testasimme sovelluksen ensimmäisen, King’s Castle -osion. Sovellus myy lisähintaan myös toista, Dragon Mountain -peliä ja lisää osia on tulossa!

Lue myös: Kissan kanssa satumaassa – turvallinen ja humoristinen seikkailupeli pienille

Pepi Playn tekemä King’s Castle on värikäs ja mielikuvituksellisesti toteutettu, mutta todella eloon se herää vasta pelaajan käsissä. Ilman leikkivää lasta peli olisi vain nippu hauskoja kuvia.

Pelituntumaltaan King’s Castle muistuttaa Toca Life -sarjan pelejä. Perusvalikosta valitaan huone, josta peli halutaan aloittaa. Yhteensä sijainteja on seitsemän, ja näyttää siltä, että pelialueita on myöhemmin tulossa vielä lisää.

Hahmovalikosta taas noukitaan sormella ukkeleita ja akkeleita, joita sitten raahataan pitkin ruutua linnan huoneesta toiseen.

Hahmot ääntelevät hassusti ja saattavat liikahtaa hieman, mutta periaatteessa peli ei tee mitään “itsekseen”. Leikin kulku on täysin pelaajasta kiinni.

Leikin pyörteissä pelin pohjalta voikin syntyä vaikka kuinka huikeita tarinoita!

Hahmoja on todella paljon. On kuningas ja kuningatar, prinssejä ja prinsessoja, vartijoita, mörköjä, sankareita ja jopa saapasjalkakissa ja kummitus!

Oma hahmo ja kivaa tekemistä löytyy varmasti kaikille. Pukeutumisleikeistä pitävä kokeilee kaapeista ja laatikoista löytyviä asuja. Hurjemmasta menosta tykkäävä taas testailee linnan katolla miekkoja ja laittaa pahiksia tyrmään. Omat juttunsa on myös heppafanille ja pikku kokille.

Perustoimintojen, hahmojen pukemisen ja syöttämisen lisäksi linnaan on piilotettu kosolti yllätyksiä.

Mitä kuoriutuu taikakanan hautomasta munasta? Kuka on piilossa kaappikellossa, ja mitä on lukitun oven takana? Ilokseni huomasin, ettei vessahuumoriakaan ole unohdettu!

Tällainen satumaaversio on mielestäni oikein kiva lisä nukkekotisovellusten suureen valikoimaan.

Peli on sisällöltään perus kotileikkipeliä monipuolisempi, ja siitä löytyy tekemistä monenlaisista asioista tykkäävälle. Harvaanpa peliin on onnistuttu ujuttamaan sekä monstereita, prinsessoja että oikeasti toimiva katapulttikin!

Ehkäpä olisin vielä kaivannut videointimahdollisuutta joidenkin muiden vastaavien pelien tapaan, mutta muuten kuninkaanlinnasta ei löydy moitteen sijaa.

Lisäostot eivät ole pakollisia

Peli ladataan ilmaiseksi ja osiot ostetaan erikseen. Jos ostaa King’s Castlen, näkyy Dragon Mountain alkunäkymässä lukittuna, ja tämä tietysti houkuttelee lasta. Ostot ovat kuitenin lapsilukon takana.

Pelaamisen takia kaikkia osioita ei tarvitse ainakaan heti lunastaa, sillä ainakin King’s Castlessa riittää pelattavaa pitkäksi aikaa.

VINKKI: Peli on suunnattu noin 3-7-vuotiaille lapsille. Se on oivallinen myös kaverin kanssa yhdessä pelaamiseen.

VINKKI 2: Lapsilukon takana olevassa vanhempien osiossa on englanniksi vinkkejä pelaamiseen.

Voit hankkia peli iOS-laitteellesi tästä: Pepi Wonder World
Androidille peli löytyy täältä: Pepi Wonder WorldKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: