Lastenkirja toimii myös tabletissa: Hippa ja Viipeli ovat kesän sähköisimmät satuhahmot

Vaikka itse olen sähkökirjojen suurkuluttaja, perheemme lastenkirjat luetaan jostain syystä lähes aina perinteisinä painotuotteina.

Poikkesimme rutiineista päästessämme tutustumaan uuden Lue mua! -palvelun sähköisiin lastenkirjoihin. E-kirjojen luleminen osoittautui lapsen mielestä mainioksi puuhaksi. Ja mikä parasta, sitä sai tehdä iPadilla!

Metsän taruolennoista kertovat Hippa ja Viipeli -kirjat sekä kirjoja julkaiseva Lue Mua ovat kirjailija Laura Raution ja kuvittaja Veera Träskelinin käsialaa. Luimme neliosaisen kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa ja ilahduimme siitä, että laadukasta lastenkirjallisuutta voi saada tällaisessa modernimmassakin muodossa.

Kirjojen formaatti on yksinkertainen ja helppo PDF, jota voi lukea millä tahansa mobiililaitteella tai tietokoneelta. Itse latasimme kirjat iBooksiin, ja lapsi luki niitä iPadiltaan. Itse selailin kirjat läpi kännykällä. Molemmat laitteet sopivat tarkoitukseen hyvin.

Kirjat ostetaan palvelun nettisivuilta ja ne saa itselleen sähköpostiin lähetettyinä.

Kirjojen kuvat ovat hauskoja ja tekstiä oli juuri sopivan verran ainakin meidän tulevan tokaluokkalaisen itse luettavaksi. Tarinat ovat kuvineen parinkymmenen sivun pituisia. Lisäksi kirjan lopussa on vinkkejä ja tehtäviä.

Tietysti tarinoita voi lukea lapselle myös ääneen, ja kirjat kulkevatkin kätevästi aina mukana vanhemman kännykässä ja löytyvät sieltä koska vain, vaikkapa lääkärin odotustilassa tai junamatkalla.

Kahdeksanvuotias piti tarinoita hauskoina ja ilahtui kuullessaan, että ne kelpaavat sähköisyydestään huolimatta “oikeiksi kirjoiksi” yhdessä pitämäämme lukukalenteriin. (Eihän sillä tietenkään ole väliä, mistä lapsi kirjojaan lukee, kunhan lukee.)

Myös poikkeuslupa saada pädi mukaan sänkyyn lukemista varten ilahdutti. Normaalisti perheemme pikkuväellä on näet ruutukielto kello 19:n jälkeen iltaisin.

Kirjat toimivat offline-tilassa, joten jos esimerkiksi pelien notifikaatiot tai netti häiritsevät lukemaan syventymistä, voi nettiyhteyden sulkea lukemisen ajaksi kokonaan pois. Yksinkertaisin tapa on laittaa laite lentotilaan.

Meillä lapsi luki kirjoja myös lomamatkalla autossa ja lentokoneessa, mitä tarkoitusta varten ne ovat myös aivan loistavia. Eipä tarvitse raahata reissuun kirjapinoa mukaan.

Ainoa huono puoli kirjojen lukemisessa iPadiltä oli se, että samalta laitteelta löytyvä Minecraft tuntui usein houkuttavan lasta kirjoja enemmän. Mutta niinhän se on, että joskus vanhemman täytyy vain ottaa tiukka linja ja sanoa, että nyt ei pelata vaan luetaan. Hyvä tarina tekee sitten toivottavasti tehtävänsä ja vie pienen pelihirmun hetkeksi mennessään.

Yhteensä Hippa ja Viipeli -kirjoja on tulossa kesän aikana neljä. Ne maksavat 7,99 euroa / kappale tai 24,99 euroa / koko setti.

Lisätietoja ja kirjojen tilausohjeet täältä: Lue Mua!Kategoriat:Kirjat, Muut, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: