Kulttuuria ja sorminäppäryyttä – pienet lähtevät maailman ympäri palapelejä kokoamalla

Huom! Peli ei tällä hetkellä saatavilla sovelluskaupoissa.

Mobo Kidsin palapelisovellus tarjoaa hauskaa ja hyödyllistä puuhaa alle 5-vuotiaille tutkimusmatkailijoille. Pelissä kootaan yksinkertaisia palapelejä ja tutustutaan samalla eri maihin ja niiden kulttuureihin. Myös maailmankartta tulee pelatessa tutuksi.

Peliin saa tutustua maksutta. Ostopäätöksen voi tehdä siis vasta kokeilun jälkeen.

Pelituntuma on samanlainen kuin firman aiemmassa Mobo Kids Puzzle -pelissä. Joskin Puzzle World on paljon monipuolisempi kuin edeltäjänsä.

Pelissä kierretään maapalloa ketun kanssa ja pysähdytään eri maihin tekemään tehtäviä.

Tarkoitus on löytää kolmen vaihtoehdon joukosta “koloon” sopiva oikea pala ja raahata se sormella paikalleen. Tämän jälkeen peli siirtyy itsestään uuden palan kohdalle. Lisäiloa pelaamiseen tuovat pienet animaatiot ja äänet: kilpa-auto hurauttaa vauhtiin ja raketti ilmaan, kun ne on saatu paikoilleen. Pieni pelaaja siis palkitaan hauskasti muotojen tunnistamisesta ja sorminäppäryydestä.

Kerralla tehdään kymmenisen yhteen maahan liittyvää tehtävää. Kun maa on koottu valmiiksi, kuullaan pätkä sen kansallislaulusta ja lennetään ketun kanssa seuraavaan kohteeseen.

Peli on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Palat saanee paikalleen sellainenkin lapsi, jonka motoriset taidot eivät ihan vielä riitä oikeiden palapelien kokoamiseen.

Vaikka peli on vaikeustasoltaan siis sopiva jo taaperolle, saattaa isosisaruskin oppia siitä jotakin. Palapelien aiheina ovat nimittäin maiden kulttuurit: Britanniassa nähdään muun muassa Big Ben ja kaksikerroksinen bussi, Australiassa koala ja Sydneyn oopperatalo, Egyptissä pyramidit ja muumio.

Pelatessa tulevat tutuiksi myös maiden liput ja kansallislaulutkin. Maiden sijainnit kartalla selviävät kuin vahingossa. Maan nimi nähdään englanniksi kirjoitettuna. Muuta tekstiä tai puhetta peli ei sisällä.

Pelissä mukana olevat maat: Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Puola Venäjä, Kiina, Japani, Australia, Intia, Egypti, Etelä-Afrikka, Brasilia, USA ja Kanada.

HUOM! Pelin saa ladata ilmaiseksi, ja koko sovellus lunastetaan kokeilun jälkeen pelin sisäisenä ostona. Ilmaisversio siis mainostaa koko peliä. Ostot ovat kuitenkin lapsilukon takana.

VINKKI: Pelistä saa enemmän irti, kun vanhempi sanoittaa sen kulkua. Maiden ja nähtävyyksien nimet eivät muuten käy ilmi mistään. Muista myös näyttää lapselle, missä kohtaa kartalla Suomi sijaitsee!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Puzzle WorldKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: