Hyvät ilmaispelit lapsille – siis ihan oikeasti ilmaiset

Tavallisesti en suosittele ihan pienimpien lasten tabletteihin ilmaispelejä. Ne kun sisältävät todella usein häiritseviä tai jopa haitallisia mainoksia tai houkuttelevat lasta sovelluksen sisäisillä lisäostoilla, joihin joka tapauksessa tarvitaan oikeaa rahaa.

On kuitenkin poikkeuksia.

Ensinnäkin monet lastenpelifirmat mainostavat uusia maksullisia pelejään tarjoamalla jotakin vanhemmista mobiilipeleistään rajoitetun ajan maksutta. Pyrinkin aina kertomaan Viihdevintiöiden lukijoille, kun huomaan jonkin hyvän lastenpelin olevan tarjouksessa.

Kannattaa siis seurata Viihdevintiöitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lisäksi ilmaispelimaailmassa on joitakin loistavia poikkeuksia, jotka ovat sekä alle kouluikäisille sopivia että ihan oikeasti kuluttajalle maksuttomia. Ilmaista ladattavaa etsivän kannattaakin aloittaa alle listaamistani sovelluksista!

(Jos Viihdevintiöiden arviointikriteerit kiinnostavat, käy lukemassa postaukseni hyvistä lastenpeleistä täältä. Käsittelemme aihetta laajemmin myös Kuinka kasvattaa diginatiivi -kirjassamme.)

 

Elder Goo – Möllit

Loistava, todella paljon pelattavaa sisältävä pulmapeli, jonka parissa voi puuhailla yksin tai yhdessä. Tarkoitus on liikuttaa neljää palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli. Pelin on julkaissut Pikku Kakkonen ja kehittänyt Zaibatsu Interactive.

Peli sopii vähän isommille lapsille, noin viidestä ikävuodesta ylöspäin.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

Nuottiniitty

Pikku Kakkosen julkaisema ja Kapu Toysin kehittämä ihana pieni peli, jossa pääsee musisoimaan ja maalaamaan. Peli sopii hyvin vaikkapa taaperon ensimmäiseksi peliksi. Kuvataidetta ja musiikkia syntyy leppoisissa tunnelmissa vain yhdellä sormen tökkäisyllä tai pyyhkäisyllä.

Lue lisää tästä

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Nuottiniitty
Saatavana myös: Android

 

Oma päivä

Väestöliiton julkaisema sovellus ei ole oikeastaan peli, vaan ”pohja”, jolle piirtämällä, kuvaamalla ja äänittämällä lapsi voi kertoa omasta päivästään. Mitä tapahtui aamulla, kenen kanssa olit, mitä sitten teit, kenen kanssa olit koulussa? Sovelluksen avulla lapsen on helpompi kertoa maailmastaan aikuiselle tai selventää sitä itselleen.

Lue lisää tästä

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Oma päivä
Androidille peli löytyy täältä: Oma päivä
ja Windowsille tästä: Oma päivä

 

Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen sovelluksessa on puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja se sisältää paljon värikästä tutkittavaa, useamman hauskan minipelin sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja. Sovellus myös päivittyy aina silloin tällöin. Joulukuussa siellä on ollut esimerkiksi digitaalinen joulukalenteri.

Lue lisää tästä

Lataa Pikku Kakkosen sovellus tästä: iOS, Android

BUU-klubben

BUU-klubbenin sovellus muistuttaa monin tavoin Pikku Kakkosen sovellusta, mutta on ruotsiksi puhuttu. Turvallista, värikästä ja kivaa tekemistä alle kouluikäisille, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia tai haluavat pienen kielikylvyn.

Lue lisää tästä

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: BUU-klubben
Androidille se löytyy täältä: BUU-klubben

 

Molla ABC

Pelissä harjoitellaan kirjaimia numeroita niitä hauskasti ”pulpetin pintaan raaputtamalla”. Pelaaja voi itse määritellä, mitä kirjaimia harjotellaan ja kuinka paljon. Peli näyttää kirjainten piirtämiseen ohjeet, ja pelaajan tarvitsee vain seurata sormellaan perässä. Homma lähtee siis sujumaan varmasti oikeaoppisesti. Mukana on myös tekstausaakkoset!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä ja Windowsille tästä.

 

Lego Duplo pienille

Monet Lego-brändin ympärille kehitetyt pelit ovat kuluttajille ilmaisia, mutta samalla myös peleinä hyviä. Toki Lego-peli itsessään on jo mainos (niistä Lego-palikoita), mutta jos ei anna sen häiritä, on tarjolla paljon digitaalista kivaa ilmaiseksi.

Aivan pienimmät lapset innostuvat takuulla puheettomista, tekstittömistä ja rauhallisesti etenevistä Duplo-peleistä. Pelit tarjoavat värikästä ja humoristista tekemistä sekä onnistumisen iloa. Ihan kuin oikeatkin palikat.

Lue testaamistamme Duplo-peleistä lisää tästä.

Ajankohtainen tieto tarjolla olevista Duplo-sovelluksista löytyy Legon sivuilta

 

Lego-pelit isommille

Eskarilaisille ja koululaisille suunnattuja Lego-pelejä on paljon, mutta nostan esiin suomeksi puhutun ja paljon pelattavaa sisältävän Nexo Knights -pelin. Peli on ollut meillä todella lapsen mieleen, vaikka itse vähän ärsyynnyinkin siitä, että peli kannustaa skannaamaan oikeista Lego-paketeista ”kilpiä”, joilla pelistä saa lisää aseita.

Nexo Knights -pelin lisäksi olemme testanneet muun muassa ilmaiset Lego Juniors- sekä Lego Super Heroes -pelit. Myös Ninjago-peliä olemme pelanneet. Siitä postausta myöhemmin.

Huom! Lego-pelien tarjonta vaihtelee sovelluskaupoissa eivätkä kaikki Lego-pelit ole ilmaisia.

Lue Nexo Knights -pelistä lisää tästä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Lego Nexo Knights: Merlok 2.0
Androidille peli löytyy täältä: Lego Nexo Knights: Merlok 2.0

 

Ekapeli Alku

Kun lukemaan opettelu tulee perheessä ajankohtaiseksi, kannattaa lapsen tablettiin ladata Ekapeli. Tämän sovelluksen avulla on moni piltti oppinut lukemaan. Peli on käytössä monessa koulussa ja eskarissakin. Sitä on helppo pelata ja se on hyvällä tavalla koukuttava. Lapsen saaminen oppimispelien pariin kun saattaa toisinaan olla pienoinen haaste.

Lue lisää tästä

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Ekapeli Alku
Saatavana myös: AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: