Ilmaiset lastenpelit tabletille – siis ihan oikeasti ilmaiset

Tavallisesti en suosittele ihan pienimpien lasten tabletteihin ilmaisia pelejä. Ne kun sisältävät todella usein häiritseviä tai jopa haitallisia mainoksia tai houkuttelevat lasta sovelluksen sisäisillä lisäostoilla, joihin joka tapauksessa tarvitaan oikeaa rahaa.

On kuitenkin poikkeuksia. Seuraavaksi kerron, mistä löydät laadukkaat Ilmaiset lastenpelit tabletille.

Ensinnäkin monet lastenpelifirmat mainostavat uusia maksullisia pelejään tarjoamalla jotakin vanhemmista mobiilipeleistään rajoitetun ajan ilmaiseksi. Pyrinkin aina kertomaan Viihdevintiöiden lukijoille, kun huomaan jonkin hyvän lastenpelin olevan tarjouksessa.

Kannattaa siis seurata Viihdevintiöitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lisäksi ilmaispelimaailmassa on joitakin loistavia poikkeuksia, jotka ovat sekä alle kouluikäisille sopivia että ihan oikeasti kuluttajalle maksuttomia. Ilmaista ladattavaa etsivän kannattaakin aloittaa alle listaamistani sovelluksista!

(Jos Viihdevintiöiden arviointikriteerit kiinnostavat, käy lukemassa postaukseni hyvistä lastenpeleistä täältä.)

 

Ilmaiset lastenpelit tabletille

Moka Mera Lingua

Jos haluaa löytää parhaat ilmaiset lastenpelit tabletille, kannattaa aloittaa Moka Merasta! Pienille lapsille tehty monipuolinen ja värikäs kielenopetuspeli Moka Mera Lingua sisältää yli kymmenen eri kieltä, joita lapsi voi harjoitella leikin lomassa joko itsekseen tai ohjatusti.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi suomi, saksa, tanska, norja, islanti ja venäjä. Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi lapselle opetettava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on suomalainen ja ilmainen.

Lue lisää!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

Ilmaiset lastenpelit tabletille

Sago Mini Babies Dress Up

Sago Mini – Pikkuisten pukuleikit on todella helppokäyttöinen lastenpeli, ja siksi se sopii nuorimmillekin pelaajille. Hauskassa paperinukkesovelluksessa lapsi saa pukea neljää suloista eläinhahmoa.

Ensin valitaan sormella tökkäämällä hahmo, jota halutaan pukea: kissa, koira, lintu tai pupu. Sitten vain puetaan hahmolle vaatekaappiin ilmestyviä vaatteita sormella raahaamalla.

Eläimet kertovat ilmein ja elein, pitävätkö ne uusista vaatteistaan vai eivät. Puhetta tai tekstiä pelissä ei ole.

Voit hankki sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Babies Dress Up
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini – Pikkuisten pukuleikit
Pelin saa myös Amazonin App Storesta

Elder Goo – Möllit

Loistava, todella paljon pelattavaa sisältävä pulmapeli, jonka parissa voi puuhailla yksin tai yhdessä. Tarkoitus on liikuttaa neljää palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli. Pelin on julkaissut Pikku Kakkonen ja kehittänyt Zaibatsu Interactive.

Peli sopii taaperoa vähän isommille lapsille, noin viidestä ikävuodesta ylöspäin.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

Moka Mera Emotions

Tämä sovellus ei olekaan peli, vaan työ- ja leikkikalu tunnetaitojen harjoitteluun. Hauska filtteriappi auttaa tunteiden tunnistamisessa ja nimeämisessä.

Idea on tarkastella omia kasvoja pelilaitteen ruudulla sovelluksen tunnefilttereiden läpi. Filtteri saa kasvot kuvastamaan eri tunteita; ilo saa suun hymyilemaan ja häpeä kasvot punastumaan. Surufiltteri taas tuo kyyneleet silmiin.

Moka Mera Emotionsista saa eniten irti, kun sillä leikkii lapsen kanssa yhdessä. Ainakin aikuisen kannattaa nimetä kaikki sovelluksesta löytyvät 19 tunnetta.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Emotions
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Emotions

Ilmaiset lastenpelit tabletille

Spoofy

Spoofy on kotimainen, suomea tai ruotsia puhuva seikkailupeli, jossa käydään läpi tavallisimmat sudenkuopat, joihin kokematon netinkäyttäjä voi langeta.

Pikkukoululaisille suunnattu viihdyttävä ja hauska ilmaispeli neuvoo konkreettisesti, millaisia kuvia kannattaa jakaa nettiin, miten toimia kiusaamistilanteissa ja millaisiin sivuihin netissä luottaa. Samalla se antaa vanhemmille työkaluja käsitellä netti- ja tietoturva-asioita lastensa kanssa.

Peliä voi pelata myös lapsen kanssa yhdessä. Koskaan ei ole liian aikaista tutustua kyberturvallisuuteen!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Spoofy
Androidille se löytyy täältä: Spoofy

Pikku kakkonen ilmainen sovellus lapsille

Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen sovelluksessa on puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja se sisältää paljon värikästä tutkittavaa, useamman hauskan minipelin sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja. Sovellus myös päivittyy aina silloin tällöin. Joulukuussa siellä on ollut esimerkiksi digitaalinen joulukalenteri.

Jos lapsiperheessä on yksikin älylaite, pitäisi Pikku Kakkosen kuvakkeen löytyä sieltä!

Lue lisää tästä

Lataa Pikku Kakkosen sovellus tästä: iOS, Android

Buu-klubben fri app till barn

BUU-klubben

BUU-klubbenin sovellus muistuttaa monin tavoin Pikku Kakkosen sovellusta, mutta on ruotsiksi puhuttu. Turvallista, värikästä ja kivaa tekemistä alle kouluikäisille, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia tai haluavat pienen kielikylvyn.

Lue lisää tästä

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: BUU-klubben
Androidille se löytyy täältä: BUU-klubben

Pikku Kakkosen eskari

Pikku Kakkosen Eskari

Lista täyttyy Pikku Kakkosen julkaisuilla, mutta minkäs teet, kun nämä ovat mitä parasta sovelluskauppojen ilmaisantia.

Pikku Kakkosen Eskari tarjoaa opettavaisia tehtäviä niille lapsille, jotka alkavat kasvaa ohi muista Pikku Kakkosen peleistä. Sovellus antaa valmiuksia lukemaan oppimiseen, matematiikkaan, koodaukseen, englantiin sekä nuottien tunnistamiseen. Se on hauska tapa opetella uusia tärkeitä taitoja hauskanpitoa kuitenkaan unohtamatta!

Pikku Kakkosen koko sovellusarsenaalin lataamalla saatkin helpoiten parhaat ilmaiset lastenpelit tabletille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

 

halloween leikit ja pelit

Toca Kitchen Monsters

Tämä vähän vanhempi Toca Bocan kokkailupeli on ollut ilmaisena jo niin kauan, että uskallan laittaa sen tälle listalle. Varmaankin tarkoitus on ilmaisen pelin avulla mainostaa pelifirman uusia sovelluksia.

Pelissä keittiöön pujahtaneet hirviöt odottavat vesi kielellä lapsen omin sormin väsäämiä kokkauksia.

Jääkaapista valitaan ruoka-aine, jota sitten keitellään, paistellaan, leikellään ja muussataan. Nälkäisen monsterin kitaan uppoaa mikä vain, tosin se välillä sylkee sapuskat suustaan. Sotku ei kuitenkaan haittaa. Ihanan inhottavaa leikkiä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Kitchen Monsters

Molla ABC

Pelissä harjoitellaan kirjaimia numeroita niitä hauskasti “pulpetin pintaan raaputtamalla”. Pelaaja voi itse määritellä, mitä kirjaimia harjotellaan ja kuinka paljon. Peli näyttää kirjainten piirtämiseen ohjeet, ja pelaajan tarvitsee vain seurata sormellaan perässä. Homma lähtee siis sujumaan varmasti oikeaoppisesti.

Mukana on myös tekstausaakkoset!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä 

Ekapeli Alku

Kun lukemaan opettelu tulee perheessä ajankohtaiseksi, kannattaa lapsen tablettiin ladata Ekapeli. Tämän sovelluksen avulla on moni piltti oppinut lukemaan. Peli on käytössä useassa koulussa ja eskarissakin.

Ekapeliä on helppo pelata ja se on hyvällä tavalla koukuttava. Lapsen saaminen oppimispelien pariin kun saattaa toisinaan olla pienoinen haaste.

Lue lisää tästä

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Ekapeli Alku
Saatavana myös: AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: