Hyvät ilmaispelit lapsille – siis ihan oikeasti ilmaiset

Tavallisesti en suosittele ihan pienimpien lasten tabletteihin ilmaisia pelejä. Ne kun sisältävät todella usein häiritseviä tai jopa haitallisia mainoksia tai houkuttelevat lasta sovelluksen sisäisillä lisäostoilla, joihin joka tapauksessa tarvitaan oikeaa rahaa.

On kuitenkin poikkeuksia.

Ensinnäkin monet lastenpelifirmat mainostavat uusia maksullisia pelejään tarjoamalla jotakin vanhemmista mobiilipeleistään rajoitetun ajan ilmaiseksi. Pyrinkin aina kertomaan Viihdevintiöiden lukijoille, kun huomaan jonkin hyvän lastenpelin olevan tarjouksessa.

Kannattaa siis seurata Viihdevintiöitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lisäksi ilmaispelimaailmassa on joitakin loistavia poikkeuksia, jotka ovat sekä alle kouluikäisille sopivia että ihan oikeasti kuluttajalle maksuttomia. Ilmaista ladattavaa etsivän kannattaakin aloittaa alle listaamistani sovelluksista!

(Jos Viihdevintiöiden arviointikriteerit kiinnostavat, käy lukemassa postaukseni hyvistä lastenpeleistä täältä. Käsittelemme aihetta laajemmin myös Kuinka kasvattaa diginatiivi -kirjassamme.)

Elder Goo – Möllit

Loistava, todella paljon pelattavaa sisältävä pulmapeli, jonka parissa voi puuhailla yksin tai yhdessä. Tarkoitus on liikuttaa neljää palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli. Pelin on julkaissut Pikku Kakkonen ja kehittänyt Zaibatsu Interactive.

Peli sopii vähän isommille lapsille, noin viidestä ikävuodesta ylöspäin.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

Spoofy

Spoofy on kotimainen, suomea tai ruotsia puhuva seikkailupeli, jossa käydään läpi tavallisimmat sudenkuopat, joihin kokematon netinkäyttäjä voi langeta.

Pikkukoululaisille suunnattu viihdyttävä ja hauska ilmaispeli neuvoo konkreettisesti, millaisia kuvia kannattaa jakaa nettiin, miten toimia kiusaamistilanteissa ja millaisiin sivuihin netissä luottaa. Samalla se antaa vanhemmille työkaluja käsitellä netti- ja tietoturva-asioita lastensa kanssa.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Spoofy
Androidille se löytyy täältä: Spoofy

nuottiniitty ilmaispeli

Nuottiniitty

Pikku Kakkosen julkaisema ja Kapu Toysin kehittämä ihana pieni peli, jossa pääsee musisoimaan ja maalaamaan. Peli sopii hyvin vaikkapa taaperon ensimmäiseksi peliksi. Kuvataidetta ja musiikkia syntyy leppoisissa tunnelmissa vain yhdellä sormen tökkäisyllä tai pyyhkäisyllä.

Lue lisää tästä

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Nuottiniitty

Pikku kakkonen ilmainen sovellus lapsille

Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen sovelluksessa on puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja se sisältää paljon värikästä tutkittavaa, useamman hauskan minipelin sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja. Sovellus myös päivittyy aina silloin tällöin. Joulukuussa siellä on ollut esimerkiksi digitaalinen joulukalenteri.

Lue lisää tästä

Lataa Pikku Kakkosen sovellus tästä: iOS, Android

Buu-klubben fri app till barn

BUU-klubben

BUU-klubbenin sovellus muistuttaa monin tavoin Pikku Kakkosen sovellusta, mutta on ruotsiksi puhuttu. Turvallista, värikästä ja kivaa tekemistä alle kouluikäisille, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia tai haluavat pienen kielikylvyn.

Lue lisää tästä

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: BUU-klubben
Androidille se löytyy täältä: BUU-klubben

Pikku Kakkosen eskari

Pikku Kakkosen Eskari

Lista täyttyy Pikku Kakkosen julkaisuilla, mutta minkäs teet, kun nämä ovat mitä parasta sovelluskauppojen ilmaisantia.

Pikku Kakkosen Eskari tarjoaa opettavaisia tehtäviä niille lapsille, jotka alkavat kasvaa ohi muista Pikku Kakkosen peleistä. Sovellus antaa valmiuksia lukemaan oppimiseen ja nuottien tunnistamiseen, ja se on hauska tapa opetella uusia tärkeitä taitoja hauskanpitoa kuitenkaan unohtamatta!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

Molla ABC

Pelissä harjoitellaan kirjaimia numeroita niitä hauskasti ”pulpetin pintaan raaputtamalla”. Pelaaja voi itse määritellä, mitä kirjaimia harjotellaan ja kuinka paljon. Peli näyttää kirjainten piirtämiseen ohjeet, ja pelaajan tarvitsee vain seurata sormellaan perässä. Homma lähtee siis sujumaan varmasti oikeaoppisesti. Mukana on myös tekstausaakkoset!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä 

 

Lego-pelit

Lego-pelejä on paljon, mutta nostan esiin suomeksi puhutun ja paljon pelattavaa sisältävän Nexo Knights -pelin. Peli on oli aikanaan meillä todella lapsen mieleen, vaikka itse vähän ärsyynnyinkin siitä, että peli kannustaa skannaamaan oikeista Lego-paketeista ”kilpiä”, joilla pelistä saa lisää aseita. Sittemmin koko Nexo Knights -sarja lakkautettiin, mutta peli elää edelleen.

Nexo Knights -pelin lisäksi olemme testanneet muun muassa ilmaiset Lego Juniors- sekä Lego Super Heroes -pelit. Myös Ninjago-peliä ja Duplo-pelejä olemme pelanneet.

Huom! Lego-pelien tarjonta vaihtelee sovelluskaupoissa eivätkä kaikki Lego-pelit ole ilmaisia.

Lue Nexo Knights -pelistä lisää tästä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Lego Nexo Knights: Merlok 2.0
Androidille peli löytyy täältä: Lego Nexo Knights: Merlok 2.0

Ekapeli Alku

Kun lukemaan opettelu tulee perheessä ajankohtaiseksi, kannattaa lapsen tablettiin ladata Ekapeli. Tämän sovelluksen avulla on moni piltti oppinut lukemaan. Peli on käytössä monessa koulussa ja eskarissakin. Sitä on helppo pelata ja se on hyvällä tavalla koukuttava. Lapsen saaminen oppimispelien pariin kun saattaa toisinaan olla pienoinen haaste.

Lue lisää tästä

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Ekapeli Alku
Saatavana myös: AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: