BUU-klubbenin sovelluksessa on lapsille paljon ilmaista kivaa – myös suomenkielisen kannattaa kokeilla

Pikku Kakkosen sovellus on monessa lapsiperheessä kovassa käytössä, mutta tiesitkö, että Yle tarjoaa ilmaista pelattavaa myös ruotsiksi?

BUU-klubbenin sovellus sisältää alle kouluikäisille sopivia pieniä pelejä, tehtäviä ja videoita.

Idea on melko samanlainen kuin Pikku Kakkosen sovelluksessakin. Tarjolla on helppokäyttöinen avoin leikkitila, jossa eri kohtia tabletin näytöllä tökkäämällä löytyy yllätyksiä ja pääsee pelailemaan minipelejä.

Sovelluksessa puhutaan ruotsia, mikä on tietysti mainio juttu ruotsinkielisille lapsille. Mielestäni sovellusta voi kuitenkin hyvin testata silloinkin, kun ruotsi ei ole vielä hallussa.

Suurinta osaa peleistä voi nimittäin pelata loistavasti ilman kielitaitoakin.

Esimerkiksi muistipelissä sekä piirto- ja valokuvaistehtävissä ei tarvita kieltä ollenkaan. Lisäksi BUU-klubbenista löytyy Pikku Kakkosen sovelluksestakin tuttu Pikkulin Pyyralli, jossa ajellaan autolla ilman puhetta tai tekstiä.

Osiossa, missä harjoitellaan kirjaimia, on kieli suuremmassa roolissa. Tarkoitus on opetella piirtämään kirjaimia ja samalla kuunnella loruja, joissa käytetään eri kirjaimilla alkavia sanoja.

Toisaalta sovellus voikin toimia kielikylpynä, mikäli haluaa lapsen oppivan hieman ruotsia. Vaikka kyseessä ei suoranaisesti ole mikään kielenoppimispeli, saattaa sanoja tarttua huomaamatta ihan muuten vain hauskan pelailun lomassa.

BUU-klubbenin sovellus on muiden Ylen tuottamien lastenpelien tapaan ihan ilmaispelien aatelia. Se on oikeasti ilmainen eikä siis sisällä lisäostoja tai mainoksia. Lisäksi käyttö on pienellekin lapselle helppoa ja turvallista.

VINKKI: Jos pelaamisen sijaan haluaakin katsella tabletilla tai kännykällä turvallisesti Ylen lastenohjelmia, löytyy niitä (myös ruotsinkielisinä) Lasten Areena -sovelluksesta.

Lue myös: Pikku Kakkosen sovellus uudistui täysin – millaisia ovat uudet pelit?

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: BUU-klubben
Androidille se löytyy täältä: BUU-klubbenKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *