Mikä sovellus sopii taaperon ensimmäiseksi peliksi?

Vauvoille ja taaperoille on tehty runsain mitoin sovelluksia, ja pelaaminen onkin hauska tapa viettää aikaa jo ihan pienen lapsen kanssa.

On kuitenkin tärkeää valita lasta varten oikeanlainen, turvallinen ja pienille suunniteltu peli.

Vauvalle tai taaperolle sovellusta valitessa avainsanoja ovatkin selkeys, rauhallisuus ja hauskat musiikit.

Ohessa muutama loistava, kriteerit täyttävä vaihtoehto. Kaikkein eniten taapero saa peleistä irti, kun leikkihetki on vanhemman ja lapsen yhteinen!

Hyviä vinkkejä löytyy myös täältä: Musikaalisia iPad-sovelluksia pienelle lapselle

 

pelejä taaperolle

Sago Mini Soittorasia

Tämä sovellus on yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Humoristista, värikästä ja helppoa musiikkileikkiä, josta nauttivat kaikkein pienimmät! Pelaaja soittaa itse musiikkia ja iloiset kuvat ilmestyvät samalla näkyviin yksinkertaisesti näyttöä koskettamalla. Väärin ei kerta kaikkiaan voi mennä. Onnistumisen kokemuksia saa siis aivan pieninkin näytön tökkijä.

Pelin avulla voi luoda ihan oman muskarihetken, kun lapsen ottaa syliin ja soittaa yhdessä. Runsasta kuvitusta on myös helppo sanoittaa lapselle lastenkirjan tavoin.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Music Box
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini Soittorasia

 

Captain Roo Roo’s Lullaby Adventure

Kapteeni Roo Roon kanssa ei koeta jännittäviä seikkailuja, vaan hiiren purjevene seilaa kohti unten maita. Rauhoittavassa unisovelluksessa on seesteinen tunnelma, vähän värejä ja rauhallinen äänimaailma.

Sovellus sopii oivallisesti vauvan tai taaperon kanssa yhdessä katsottavaksi niin, että aikuinen kuvailee lapselle pelin tapahtumia. Tarina etenee omaan tahtiinsa eikä pelattavaa ole paljon. Jotkut ruudulla näkyvistä asioista, kuten pilvet ja majakan lamppu, regoivat kosketukseen.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure

Onni & Ilona Iloiset eläimet

Katselukuvasovellus sopii erinomaisesti jo alle yksivuotiaalle. Värikkäät eläinkuvat ja ystävälliset kasvot ovat selkeitä katsella ja ihmetellä. Kuvat reagoivat pelkkään summittaiseen kosketukseen, joten “pelaamisen” riemun kokee motorisilta taidoiltaan vielä kehittymätönkin vauveli.

Erinomainen, kotimainen vaihtoehto perheisiin, joissa laitteisiin tutustuminen halutaan aloittaa niin varhain kuin mahdollista.

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Onni ja Ilona: Iloiset eläimet

pelejä taaperolle

Kapu Planet

Jos pieni pelaaja ei ole ihan vauva enää, on Kapu Planet hieno valita ensipeliksi. Käyttöliittymä on helppo eikä tökkimistä ja raahaamista suurempia taitoja vaadita. Sormen täytyy kuitenkin osua jo hieman tarkemmin oikeaan paikkaan kuin aiemmin mainituissa sovelluksissa, joissa ei käytännössä ole väliä, mihin kohtaa ruutua käsi huitaisee.

Pelissä tutustutaan eri puolilla maapalloa asustaviin värikkäisiin eläimiin ja tehdään pieniä tehtäviä niiden kanssa. Saman pelisarjan Kapun metsä on ihan yhtä varma valinta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Kapu Planet

Pelejä taaperolle

Tongo Music

Pienimmille pelaajille sopii rauhallinen ja värikäs meno. Erityisen tästä pelistä tekee se, että sen taustalla soi klassinen musiikki.

Tongo Music -peliä osaa pelata jokainen. Kaikki hoituu vain ruutua tökkimällä. Mitä tapahtuu, kun kosketan kissaa? Entä mikä kappale käynnistyy siiliä tökkäämällä? Värikkäät hahmot heräävät eloon ja musiikki soi. Tässä sovelluksessä pääosassa ei ole vauhdin hurma ja pisteiden kerääminen, vaan rauhallinen katselu ja kuuntelu.

Pelille on tehty myös jatko-osa, Tongo Circus, joka sopii niin ikään hyvin pikkuisille.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tongo Music
Androidille peli löytyy täältä: Tongo Music

Kikattava Kakkiainen.

Kikattava Kakkiainen

Kutituspeli pienille kakkiaisfaneille. Suomeksi puhuttu, rauhallinen peli on kerrassaan ihastuttava sympaattisine hahmoineen, joita saa kutittaa kunnes itseäkin naurattaa. Pelaaminen onnistuu vain näyttöä koskettamalla, mutta jokaisella pelihahmolla on se oma eniten kutiava kohtansa, joka on osattava etsiä.

Plussaa aivan todella viehättävästä suomeksi puhutusta riimittelystä! (Muut tämän postauksen pelit ovat tekstittömiä ja puheettomia.)

Kakkiaispelejä on muitakin, mutta tämä on ihan pienimmillekin sopivan helppo.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Kikattava Kakkiainen

Pelejä taaperolle

Mobo Puzzle

Digitaalinen palapeli on ratkaisu heille, joilla motoriset taidot kaipaavat vielä hieman kehittymistä. Tabletin näytöllä palapelin kokoaminen onnistuu nimittäin monelta lapselta jo kauan ennen kuin taidot riittävät perinteiseen palapeliin.

Mobo puzzle on yksi hyvä vaihtoehto lukuisten digitaalisten lastenpalapelien joukossa. Pelin myötä opitaan tunnistamaan ja yhdistämään varjokuva erimuotoisiin paloihin. Palat ovat sopivan suuria ja niiden liikuttaminen helppoa. Onko puuttuva pala kelkka vai iglu, käärme vai tiikeri, siinäpä juuri sopiva pulma noin 2-vuotiaalle.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mobo PuzzleKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: