Mikä sovellus sopii taaperon ensimmäiseksi peliksi?

Vauvoille ja taaperoille on tehty runsain mitoin sovelluksia, ja pelaaminen onkin hauska tapa viettää aikaa jo ihan pienen lapsen kanssa.

On kuitenkin tärkeää valita lasta varten oikeanlainen, turvallinen ja pienille suunniteltu peli.

Vauvalle tai taaperolle sovellusta valitessa avainsanoja ovatkin selkeys, rauhallisuus ja hauskat musiikit. Kaikkein eniten taapero saa peleistä irti, kun leikkihetki on vanhemman ja lapsen yhteinen!

Hyviä vinkkejä löytyy myös tuoreemmasta postauksesta: Parhaat digileikit ja ensisovellukset taaperolle

 

pelejä taaperolle

Sago Mini Soittorasia

Tämä sovellus on yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Humoristista, värikästä ja helppoa musiikkileikkiä, josta nauttivat kaikkein pienimmät! Pelaaja soittaa itse musiikkia ja iloiset kuvat ilmestyvät samalla näkyviin yksinkertaisesti näyttöä koskettamalla. Väärin ei kerta kaikkiaan voi mennä. Onnistumisen kokemuksia saa siis aivan pieninkin näytön tökkijä.

Pelin avulla voi luoda ihan oman muskarihetken, kun lapsen ottaa syliin ja soittaa yhdessä. Runsasta kuvitusta on myös helppo sanoittaa lapselle lastenkirjan tavoin.

Sovellus löytyy nykyisin ainoastaan kuukausimaksuullisesta Sago Mini World -sovelluksesta, joka sisältää paljon muitakin pienille sopivia pelejä.

 

Brown Bear Animal Parade

Ihana karhuhahmo on saanut oman pelin, jonka avulla perheen pikkuisimmat pääsevät rauhalliseen tahtiin tunnistamaan eläimiä ja värejä.

Muutamalla sormen tökkäisyllä karhu ja muut eläimet muodostavat musikaalisen paraatin, joka huipentuu lapsen tai vanhemman itse äänittämiin eläinten ääniin. Nämä  Storytoysin Eric Carlen hahmoista kehittämät sovellukset ovat vain aina aivan loistavia ihan pienimmille pelaajille!

Lue lisää tästä!

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Brown Bear Animal Parade
Androidille peli löytyy täältä: Brown Bear Animal Parade

Sound Touch 2

Helppokäyttöisen Sound Touch 2 -sovelluksen avulla maailman pienet ihmeet tulevat vauvalle tai taaperolle tutuiksi hyvin konkreettisella tavalla.

Sovellus sisältää piirrettyjä kuvia eri kategorioista. On eläimiä, ammatteja, ihmisten toimintoja ja sääilmiöitä. Kuvakkeita tökkäämällä aiheesta saa lisätietoa pienelle lapselle sopivassa muodossa.

Kun piirrettyä kuvaa koskettaa, pompsahtaa esiin oikea valokuva kyseisestä aiheesta sekä ääni, miltä mikäkin asia kuulostaa. Miltä kuulostaa pusu? Entä puun palaminen tai sade? Miten virtahepo ääntelee? Esimerkiksi nämä asiat saa selville yksinkertaisesti kuvaketta tökkäämällä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sound Touch 2
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

Captain Roo Roo’s Lullaby Adventure

Kapteeni Roo Roon kanssa ei koeta jännittäviä seikkailuja, vaan hiiren purjevene seilaa kohti unten maita. Rauhoittavassa unisovelluksessa on seesteinen tunnelma, vähän värejä ja rauhallinen äänimaailma.

Sovellus sopii oivallisesti vauvan tai taaperon kanssa yhdessä katsottavaksi niin, että aikuinen kuvailee lapselle pelin tapahtumia. Tarina etenee omaan tahtiinsa eikä pelattavaa ole paljon. Jotkut ruudulla näkyvistä asioista, kuten pilvet ja majakan lamppu, regoivat kosketukseen.

Voit hankkia sovelluksen iPadille tästä: Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure

Onni & Ilona Iloiset eläimet

Katselukuvasovellus sopii erinomaisesti jo alle yksivuotiaalle. Värikkäät eläinkuvat ja ystävälliset kasvot ovat selkeitä katsella ja ihmetellä. Kuvat reagoivat pelkkään summittaiseen kosketukseen, joten ”pelaamisen” riemun kokee motorisilta taidoiltaan vielä kehittymätönkin vauveli.

Erinomainen, kotimainen vaihtoehto perheisiin, joissa laitteisiin tutustuminen halutaan aloittaa niin varhain kuin mahdollista.

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Onni ja Ilona: Iloiset eläimet

Pelejä taaperolle

Tongo Music

Pienimmille pelaajille sopii rauhallinen ja värikäs meno. Erityisen tästä pelistä tekee se, että sen taustalla soi klassinen musiikki.

Tongo Music -peliä osaa pelata jokainen. Kaikki hoituu vain ruutua tökkimällä. Mitä tapahtuu, kun kosketan kissaa? Entä mikä kappale käynnistyy siiliä tökkäämällä? Värikkäät hahmot heräävät eloon ja musiikki soi. Tässä sovelluksessä pääosassa ei ole vauhdin hurma ja pisteiden kerääminen, vaan rauhallinen katselu ja kuuntelu.

Pelille on tehty myös jatko-osa, Tongo Circus, joka sopii niin ikään hyvin pikkuisille.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tongo Music
Androidille peli löytyy täältä: Tongo Music

 

Onni & Ilona: Iloiset palaset

Peli nokkelille taaperoille! Iloiset palaset on värikäs palapelisovellus taapero- ja leikki-ikäisille lapsille.

Kotimainen peli kuuluu kuvakorteistakin tuttuun Onni & Ilona -sarjaan ja on jatkoa aiemmin julkaistulle Iloiset eläimet -apille. Pelissä kootaan erittäin yksinkertaisia palapelejä ja ihastellaan värikkäitä ja ystävällisen näköisiä eläinhahmoja.

Viihdevintiöt kiittää: Pelissä ei ole turhaan kikkailtu liian pikkutarkoilla yksityiskohdilla, vaan kuvituksen selkeydellä on hienosti otettu huomioon aivan pienimmät pelaajat.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Onni & Ilona: Iloiset palasetKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *