Eläinorkesteria johdetaan tökkimällä – iloinen musiikkipeli pienille

My Orchestra on hauska pieni peli jammailusta innostuville natiaisille. Sovelluksessa luodaan musiikkia ja tutkitaan eri soitinten ääniä.

iPhonella tai iPadilla pelattavassa pelissä tarkoituksena on toimia orkesterinjohtajana valmiita kappaleita soittavalle eläinbändille.

Kukin bändin jäsenistä soittaa omaa soitintaan, ja eläimiä tökkäämällä ne lopettavat tai aloittavat soittamisensa.

Lapsi voi siis tehdä kappaleista oman sovituksensa ja päättää, missä kohtaa biisiä mikäkin soitin on äänessä. Koko kappale on myös mahdollista ainoastaan kuunnella läpi ilman tökkimistä. Tällöin kaikki eläimet soittavat yhtäaikaa.

My Orchestra on hyvin yksinkertainen ja helppokäyttöinen peli. Kappaletta vaihdetaan näytön alalaidan kuvakkeista ja eläinten soittoa ohjataan koskettamalla.

Kappale alkaa ”play-nappia” painamalla. Soittimia ja niistä lähteviä ääniä on mahdollista testata myös yksittäin lavalla olevaa eläintä ennen kappaleen aloittamista tökkäämällä.

Kun eläimet ovat saaneet kappaleen soitettua loppuun, on taputusten aika. Yleisön hurratessa katosta tippuu karkkeja, ilmapalloja tai kukkia, joita voi ”napata” tökkimällä.

Mikäli kappaletta ei halua kuunnella loppuun, voi esityksen lopettaa koska tahansa, mutta tällöin palkintoilmapallot ja -kukat jäävät saamatta.

Ruudun painelua kummempaa taitoa ei siis tarvita. Pienimmät saavat varmasti iloa jo pelkästä eläinbändin katselemisestakin.

Pelattavaa ei ole kauhean paljon. Kappale- ja orkesterivaihtoehtoja on viisi. Peliin saa silti kivasti vaihtelua testailemalla erilaisia soitinkomboja.

Peliä pelaamalla lapsi saa käsityksen siitä, miltä eri soittimet kuulostavat ja miten orkesterin soittimet muodostavat yhdessä kokonaisuuden.

VINKKI: Kun vanhempi on mukana sanoittamassa ruudulla näkyviä asioita, tulee vaivihkaa opittua eläinten ja soitinten nimiä.

VINKKI 2: Kappaleet ovat noin puolen minuutin mittaisia. Malttamaton pelaaja saattaa innostua vaihtamaan biisiä aina ennen loppuhuipennusta. Vanhemman kannattaa siis varmistaa, että lapsi ainakin jossain vaiheessa huomaa mahdollisuuden kappaleen lopun ”palkintoon”. Hyvä kärsivällisyysharjoitus!

Sovellus ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia, lisäostoja tai linkkejä pelin ulkopuolelle. Kuten suurin osa Viihdevintiöiden esittelemistä peleistä, se toimii myös ilman nettiyhteyttä.

Pelin esittelyvideo YouTubessa.

Suosittelen peliä suurin piirtein 2-4-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: My Orchestra Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet)

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *