Viihdevintiöt valitsi vuoden 2017 parhaat lastenpelit

Mitä sitä onkaan tullut taas vuoden aikana pelattua? Kokosin yhteen postaukseen menneen vuoden aikana testaamiemme lastenpelien parhaimmistoa. Mukaan mahtui sekä iPad- että Android-pelejä.

Pidemmittä puheitta: Vuoden 2017 parhaat lastenpelit Viihdevintiöiden mielestä, olkaapa hyvät!

Lue myös: Viihdevintiöt valitsi vuoden 2018 parhaat lastenpelit

 

img_2439

1. Hey Monster!

Kuukausimaksullinen, opettavaisen tuntuinen peli tarjoaa lyhyen harjoituksen vuoden jokaiselle viikolle. Humoristinen sovellus sisältää tarinoita ja lauluja, joiden avulla englannin kieleen päästään sisään vähitellen. Sopii lapsille suurin piirtein eskari-ikäisestä ylöspäin.

Peli on poistunut toistaiseksi sovelluskaupoista.

 

2. My Very Hungry Caterpillar AR

Lisättyä todellisuutta on lisätty myös lastenpeleihin. Iki-ihana Pikku toukka paksulainenkin pääsee AR:n avulla seikkailemaan joka lapsen omaan kotiin. Lapsen hämmästykseksi toukan voi löytää myös pihalta, kaupasta, mummolasta tai mistä vain, missä leikin nyt haluaakin pistää pystyyn.

Lue lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: My Very Hungry Caterpillar AR
(Huom, peli vaatii vähintään iOS 11.0 -päivityksen)

 

3. Code Karts

Jos lapset harjoittelevat koodaamista, ei puhuta välttämättä ohjelmointikielen pänttäämisestä. Aluksi riittää, että opitaan antamaan yksinkertaisia käskyjä tietokoneelle. Tätä voi harjoitella hauskalla tavalla vaikkapa kilpa-autoja ohjaten. Peliä saa kokeilla ilmaiseksi ennen ostopäätöstä.

Lue lisää…

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Code Karts
Androidille sovellus löytyy täältä: Code Karts

 

4. Nampa Party

Suloiset Nampa-eläimet järjestävät kekkerit. Sovelluksessa saa esimerkiksi koristautua juhla-asuun, valmistaa hampurilaisia ja kattaa ihanan herkkupöydän. Kilttiä, värikästä ja takuulla turvallista kivaa niille pienimmille diginatiaisille.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Party

5. Sago Mini Pentuesikoulu

Yhdistämällä opettavaisuuden ja pieruhuumorin ei voi lastenpelissä mennä kauheasti vikaan. Koiranpennut seikkailevat sovelluksessa, jossa opetellaan muun muassa numerot yhdestä kymmeneen, yhdistetään muotoja ja värejä sekä musisoidaan.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Pentuesikoulu
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini Puppy Daycare

 

Lue myös: Hyvät ilmaispelit lapsille – siis ihan oikeasti ilmaiset

 

6. Toca Life: Hospital

Toca Bocan Life-sarjan nukkekotisovelluksissa lapset voivat leikkiä roolileikkejä yksin tai yhdessä. Eri ympäristöihin sijoittuvien digitaalisten leikkitilojen avulla lapsen kanssa voi myös käsitellä erilaisia tilanteita, kuten tässä sovelluksessa sairaalareissua, syntymää tai kuolemaa. Pelissä saa myös vapaasti tutkia sairaalasta löytyviä instrumentteja ja laitteita.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: Hospital
Androidille peli löytyy täältä: Toca Life: Hospital

 

7. Puzzle Shapes

Yksinkertainen ja värikäs peli tarjoaa aivojumppaa jo parivuotiaalle lapselle. Pelissä etsitään ja yhdistetään sormella rahaamalla pareja ja opitaan siinä sivussa (ja vanhemman avustuksella) värejä, muotoja ja määriä.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Puzzle Shapes
Androidille peli löytyy täältä: Puzzle Shapes

 

8. Tinybop Nisäkkäät

Nyt ei pelata vaan tutkitaan! Nisäkäs-sovelluksessa pääsee ihmettelemään eläinten ruumiintoimintoja ja fysiologiaa. Miltä tiikerin lihakset näyttävät, kun se juoksee? Miten kenguruemo imettää? Kuinka lepakko saalistaa? Vastauksia ei tarvitse lukea kirjasta eikä googlata. Riittää, että tökkii ja tutkailee ja ihan itse tietysti!

Lue lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mammals by Tinybop

 

9. Busy Shapes 2

Hieno ja värikäs 3D-pulmapeli laittaa lasten älynystyrät hommiin ja ongelmanratkaisutaidot koetukselle. Tarkoitus on edetä tasolta toiselle palikoita aukkoihin laittamalla. Esteet vain pitää ensin raivata pois tieltä. Pelattavaa on paljon, joten yhdessä illassa tätä ei selvitetä. Järkevä hankinta pulmapeleistä pitävälle!

Muokkaus: Tämä peli on poistunut App Storesta. Kokeile sarjan toista peliä, joka on vähän saman tyylinen: Busy Shapes tarjoaa pienille aivojumppaa

 

10. We ARGH Pirates

Merirosvoseikkailu yhdistää tarinallisuuden ja pulmatehtävät. Verkkaisesti etenevä ja humoristinen peli on mukava pelikokonaisuus, jossa saa tehdä monenlaisia tehtäviä samalla, kun pääosassa oleva merirosvojoukkio etsii aarretta. Sopii pikkukoululaisille. Ihan pienimmille natiaisille peli on turhan haastava.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: We ARGH Pirates
Androidille peli löytyy täältä: We ARGH Pirates
Sovellus löytyy myös Amazon-sovelluskaupasta

 

Lue myös edellisvuosien parhaista! Hyviä pelejä edelleen!

Viihdevintiöt valitsi vuoden 2016 parhaat lastenpelit
Viihdevintiöt valitsi vuoden 2015 parhaat lastenpelitKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset, Yleiset artikkelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: