Lastenkutsut tabletissa – Nampa Party on luovaa leikkiä pienille juhlien ystäville

Pikkulapsille suunnatussa Nampa Party -pelissä musisoidaan, leikitään lahjoilla ja tietysti herkutellaan. Ihan niin kuin juhlissa on tapana.

Nampa Designin julkaisema peli on suunnattu alle 5-vuotiaille, ja sen pääosassa ovat aiemmista sarjan peleistä tutut, diskotanssiin mieltyneet eläinhahmot.

img_4501

img_4499

Nampa Party sisältää monipuolisesti erilaista tekemista juhlateeman ympärillä. Kahdeksassa minipelissä kootaan hampurilaista, katetaan juhlapöytää, leivotaan kuppikakkuja, puetaan eläimiä hassuihin asuihin, luodaan musiikkia ja surautellaan smoothieita.

Lisäksi mukana on digitaalisia värityskuvia sekä mahdollisuus koota lahjapaketin muotoisilla ”palikoilla” rakennelmia vapaasti oman mielensä mukaan.

img_4503

img_4500

Itseäni Nampa Partyssa viehätti se, että samasta sovelluksesta löytyy niin monenlaista tekemistä. Peli ei ole takuulla kerralla pelattu, vaan sen pariin voi palata monta kertaa eri asioita puuhailemaan, esimerkiksi vain värittämään värityskuvia tai tekemään omia musiikkikappaleita soittimia vierekkäin raahaamalla.

Vaikka tarjolla on erilaisia ”tehtäviä”, ei tiettyä päämäärää tai varsinkaan sääntöjä ole. Smoothien voi tehdä vaikka pitsasta ja karkeista. (Tällöin täytyy tosin varautua siihen, että herkun nauttinut possu saa siitä näppylöitä.)

Sisältö on siis vanhemmankin näkökulmasta järkevää digitaalista leikkiä. Peli kannustaa luovuuteen ja tarjoaa nokkelia oivalluksia ja humoristisia yllätyksiä.

Ulkoisesti Nampa Party on kuin karkkia: värit ovat kirkkaita ja houkuttelevia. Kokonaisuus äänimaailmoineen on silti tarpeeksi rauhallinen.

img_4505

Nampa Party on käyttöliittymältään pienelle leikkijälle helppo. Minipeleihin pääsee yksinkertaisesti etusivulta sormella tökkäämällä. Suunnilleen kaikki muukin luonnistuu vain tökkimällä ja esineitä raahaamalla. Jos lapsi ei tiedä, mitä tehdä, ilmestyy ruudulle vinkkejä siitä, mitä kohtaa kannattaisi kokeilla painaa. Puhetta tai tekstiä pelissä ei ole.

Peli ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai pelinsisäisiä ostoja.

VINKKI: Nampa Design on julkaissut pelit myös maatila-, metsä-, huvipuisto– ja matkailuteemoilla.

Sarjan uusin luomus on hauska Nampa Show, jossa tutuille eläinhahmoille voi luoda oman esityksen!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa PartyKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *