Tinybopin eläinsovellus tarjoaa pikku tutkijalle tietoa nisäkkäistä

Mitä lepakko syö? Mitä kengurunpoikanen puuhaa emonsa pussissa? Kumpi voittaa juoksukilvan, laiskiainen vai norsu? Jos et tiedä vastausta, voit kokeilla ihan itse!

img_4293

Opettavaisia, jopa tieteellisiä sovelluksia iPhonelle ja iPadille tekevä Tinybop on julkaissut lastenpelin, jonka avulla voi tutkia nisäkkäitä yksityiskohtiin todenteolla pureutuen.

Mammals by Tinybop -sovelluksen avulla ei pääse keräilemään pisteitä tai kilpailemaan vauhdilla, vaan tarkoitus on paneutua hauskalla tavalla siihen, millaisia eläimet oikeasti ovat.

Valittavana on viisi nisäkästä: afrikannorsu, pikkuruskosiippa (eli ”lepakko”), kaksivarvaslaiskiainen, punajättikenguru ja intiantiikeri.

img_4292

img_4290

Kukin eläin esitellään hännästä viiksikarvoihin asti suomeksi kirjoitetuilla nimillä. Eläinten lihaksistoa, luustoa ja hermojärjestelmää pääsee tutkimaan ja tökkimään ihan itse ja omaan tahtiinsa.

Interaktiivisuus tuo oppimiseen eloa. Eläimet liikkuvat, ääntelevät ja reagoivat kosketukseen. Niitä voi myös syöttää ja seurata sitten ruuan matkaa suolistossa.

Sisuskalujen lisäksi tutustutaan eläinten elämään, esimerkiksi ravinnonhankintaan, lisääntymiseen ja liikkumiseen. Lisäksi sovelluksessa voi laitteen kameraominaisuutta hyödyntäen katsella, miten vaikkapa tiikeri maailman näkee.

Eläimet voi myös laittaa kilpailemaan keskenään juoksukilpaan ja havainnoida, millaista vauhtia ne luonnossa liikkuvat.

img_4297

Mammals by Tinybop muistuttaa muita saman ”Tutkiskelijan kirjasto” -sarjan pelejä. Käyttöliittymä on ensikertalaiselle ensin hieman mutkikas, mutta tökkimällä ja kokeilemalla sitä oppii.

 

Lue myös: Tinybopin tutkiskelijan kirjasto on hyvä hankinta lapselle

 

Tutkiskelijan kirjasto -sovellukset sopivat lapsen omasta kiinnostuksesta ja vanhempien osallistumisesta riippuen noin neljästä ikävuodesta ylöspäin.

img_4444

7-vuotias testipelaaja on pelannut Tinybopeilla jo muutaman vuoden. Nyt ensimmäistä kertaa hän hyötyi myös sovelluksen suomeksi tekstitetystä osista. Hyvin on pelailu silti aiemmin ilman lukutaitokin onnistunut. Sovelluksen tekstit ovat lähinnä hyvä lisä niille, jotka haluavat pelkän tutkimisen lsäksi myös oppia ja tietää asioiden tarkat nimitykset.

Parasta seitsenvuotiaan mielestä oli lepakon kaikuluotauksen testailu käytännössä. Ihmetystä taas herättivät eläinten poikaset, pussissa maitoa imevä kenguruvauva sekä tökkimällä kasvava norsun sikiö.

img_4445

img_4443

Tinybopin tutkimispelit eivät tosiaan koukuta vauhdikkuudellaan tai tavoitteellisuudellaan, mutta ne ovat oivia hankintoja lapselle, joka haluaa tietää miten ja miksi kaikki toimii. Sovelluksista on apua myös vanhemmalle, joka ei aina osaa vastata lapsen kaikkein kinkkisimpiin kysymyksiin.

Nyt ei tarvitse vastata, vaan voi konkreettisesti näyttää. (Ja jatkokysymyksiin vastailla sitten Googlen avulla.)

Katso pelin traileri tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mammals by Tinybop



Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: