10 lastenpelibrändiä, jotka jokaisen vanhemman kannattaa tietää

Lastenkirjan valitseminen on vanhemmalle helppo nakki. Vaikka uusista kirjoista ei tietäisi mitään, toimivat omasta lapsuudesta tutut Liisat, Pepit ja Pekka Töpöhännät iltalukemisena myös nykyään.

Lisäksi hyvistä uutuuksista löytyy tietoa kirjastojen ja kirjakauppojen avulla.

Pelien kanssa on hankalampaa, sillä omassa lapsuudessamme ei ollut pädejä ja sovelluksia. Ne olemassa olleetkin pelit oli isoille lapsille suunnattu, eivätkä tiedot Pac Manistä tai Super Mariosta kanna pitkälle nykynatiaisten kanssa.

Pelien tarkka valitseminen alle kouluikäiselle lapselle on kuitenkin tärkeää. Olen kirjoittanut aiemmin ongelmista, joita joissain muuten ihan kivoissakin peleissä pienten lasten näkökulmasta katsoen voi olla.

Jos lapsi käyttää älylaitteita, ei ole yhdentekevää, mitä hän sillä tekee.

Listasin kymmenen hyvää pelijulkaisijaa pikkulapsiperheiden sovellusvalintojen tueksi. Näiden brändien sovelluksia voi huoletta antaa alle kouluikäiselle lapselle.

Ne eivät sisällä mainoksia tai pelottavia kohtauksia. Sen sijaan ne ovat hauskoja ja voivat jopa kehittää lapsen taitoja ja luovuutta.

img_4178

1. Toca Boca

Todella monia lastenpelejä julkaissut alun perin ruotsalainen pelifirma, jonka sovellusten avulla pääsee leikkimään roolileikkejä kaupasta kampaamoon ja lääkäriin sekä tutustumaan musisointiin ja tieteeseen. Pelihahmot ovat humoristisia ja meno kivan sukupuolineutraalia.

Viihdevintiöiden jutut Toca Bocasta löytyvät täältä

Nettisivut: Tocaboca.com

sagominiworld

2. Sago Mini

Toca Bocan sisarstudio, jonka sovelluksissa seikkailevat värikkäät eläinhahmot. Peleissä käsitellään monenlaisia asioita eri ammateista ja kulkuneuvoista ystävyyteen ja toisten auttamiseen. Pelit ovat tyypillisesti hyvin helppokäyttöisiä ja sopivat jo aivan nuorimmillekin pädinkäyttäjille.

Viihdevintiöiden jutut Sago Ministä löytyvät täältä

Nettisivut: Sagomini.com

img_4180

3. Dr. Panda

Opettavaisten Dr. Pandapelien päähahmo on sympaattinen pandahahmo, joka toimii lukuisissa eri ammateissa. Lapsi pääsee pandan kanssa leikkimään mm. kahvilaa, kioskia, tivolia, paloasemaa, päiväkotia ja lentokenttää. Pelit ovat rauhallisesti eteneviä ja värikkäitä. Jotkut Dr. Panda -sovellukset ovat ilmaiseksi ladattavia ja tarjoavat sitten lisäoston muodossa koko pelin. Ostos kannattaa tehdä heti ensikokeilun jälkeen, jottei lapsen leikki häiriinny mainoksista.

Huomaa kuitenkin: Dr. Pandan julkaisema My Doumi sisältää mainoksia ja lisäostoja ja poikkeaa muutenkin firman muista peleistä. Tässä pelissä ei kuitenkaan esiinny pandahahmoa, joten se on helppo tunnistaa.

Viihdevintiöiden jutut Dr. Pandasta löytyvät täältä

Nettisivut: Drpanda.com

img_4181

4. Kikattava Kakkiainen

Kakkiainen on monelle vanhemmalle tuttu lastenohjelmasta. Kotimaisesta hahmosta on julkaistu myös kolme kivaa lastenpeliä, jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Kakkiainen seikkailee niin kutituspelissä kuin naamarallissakin. Jälkimmäisessä pelaaja irvistelee pelilaitteen kameralle ja saa naamanväänteistään pisteitä.

Viihdevintiöiden jutut Kikattavasta Kakkiaisesta

Nettisivut: Kikattavakakkiainen.fi

img_4188

5. Tinybop

Tinybop on erikoistunut opettavaisiin ja luovuutta ruokkiviin sovelluksiin, jotka sopivat suurin piirtein 4-10-vuotiaille. Sovellusten avulla lapsi pääsee tutkimaan niin ihmisen ruumiintoimintoja, säätä kuin avaruuttakin. Luovuutensa pääsee taas laittamaan valloilleen sovelluksessa, jossa saa rakentaa oman robotin tai luoda pelin.

Viihdevintiöiden jutut Tinybopista

Nettisivut: Tinybop.com

img_4189

6. Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen brändin alla on julkaistu paitsi oma pienille lapsille varta vasten tehty sovellus myös useampi erillinen ilmaispeli kuten Elder Goo – Möllit. Kun pelin julkaisijana on Pikku Kakkonen, voi vanhempi huoahtaa – tämä on varmasti yhtä laadukasta sisältöä kuin se omasta lapsuudesta tuttu tv-ohjelmakin.

Viihdevintiöiden juttu Pikku Kakkosen sovelluksesta

img_4192

7. Kapu Toys

Kapu Toys on kotimainen pelifirma, jonka sovellukset sopivat aivan pienimmillekin lapsille. Kapu vie lapsen tutustumaan esimerkiksi metsäneläimiin sekä kalastamaan ketun kanssa. Pelit ovat hidastempoisia, helppokäyttöisiä ja ihanan värikkäitä.

Viihdevintiöiden jutut Kapu Toysin peleistä

Nettisivut: Kaputoys.com

img_2643

8. Lola Panda

Lola Panda -pelit opettavat lapselle muun muassa kirjaimia, laskemista ja englantia. Opettavaisuudestaan huolimatta pelit sopivat hyvin jo alle kouluikäisillekin. Oppiminen tuntuu hauskalta ja tapahtuu ikään kuin vahingossa leikin tiimellyksessä. Lola-pelien iso plussa on se, että niissä puhutaan suomea.

Viihdevintiöiden jutut Lola Pandasta

Nettisivut: Lolapanda.com

img_4193

9. Nampa Design

Värikkäissä, kotimaisissa Nampa-peleissä seikkailee liuta humoristisia eläimiä, jotka ryhtyvät aina pelin päätteeksi tanssimaan. Metsään, huvipuistoon, lastenkutsuille ja lomalle sijoittuvat sovellukset koostuvat minipeleistä, joita pienikin lapsi oppii helposti itse pelaamaan.

Viihdevintiöiden jutut Nampa Designin peleistä

img_4194

10. Edoki Academy

Edoki Academy suunnittelee soveluksiaan selkeästi kehittävyys ja opettavaisuus mielessään. Pelit ovat silti hauskoja ja alle kouluikäisille lapsille sopivia. Mukana on loogista ajattelua harjaannuttavia ongelmanratkaisutehtäviä sekä esimerkiksi koodaamista vaivihkaa opettava kilpa-autopeli.

Viihdevintiöiden jutut Edoki Academyn peleistä

Nettisivut: Edokiakademy.comKategoriat:Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: