Tökkimistä ja täppäilyä – värikkäässä pikkulasten pelissä napataan kaloja sormin

Tästä ei pelaaminen paljon helpommaksi voi muuttua! Yksinkertaisessa Comomola Tap Tap Ocean -pelissä napataan näytöllä uivia kaloja sormella tökkäämällä.

Tarkoitus on saada kullakin tasolla kasaan pyydetty määrä värikkäitä pikkukaloja ilman, että sormi osuu isoon petokalaan tai ruudun hetkellisesti sumentavaan mustekalaan.

img_3700

Tasot vaikeutuvat vähitellen ja haastetta tulee lisää. Jos kalatavoite ei täyty, ei haittaa. Aina voi kokeilla uudestaan. Myös aikaisempia kenttiä saa pelata omaan tahtiinsa niin paljon kuin haluaa.

Pelaaminen on niin helppoa, ettei pieninkään pelaaja varmasti tarvitse apua, ainakaan tekniikan suhteen. Aluksi vanhemman voi kuitenkin olla hyvä kertoa, mitä kaloja kuuluu napata ja mitä ei.

Peli ei suoranaisesti opeta mitään, mutta erilaisten kohteiden tunnistamista ja laskemistakin siinä varmasti tulee pelaamisen ohella treenattua.

img_3695

Peli on tunnelmaltaan rauhallinen ja iloinen. Se sopii siksi myös ihan pienille lapsille.

Ainoa miinuspuoli aivan pienimpiä ajatellen on pistelasku, joka saattaa stressata joitain lapsia. Kyseessä ei siis ole niin sanottu vapaan leikin sovellus, vaan tavoitteellinen peli, jossa on alku ja loppu sekä mahdollisuus epäonnistumiseen.

Jos kaloja saa tökättyä liian vähän tai sormi osuu aina mustekalaan, päästään hauskanpidon lisäksi käsittelemään ehkä myös turhautumisen ja kiukun tunteita.

img_3696

Kalapeli pitääkin haasteista pitävän ja epäonnistumisista lannistumatoman lapsen otteessaan ja toki se kannustaa myös yrittämään uudelleen, jos menee pieleen.

Suosittelen peliä noin 3-6-vuotiaille. Isompien mielestä peli on varmasti jo vähän tylsä. Pelailimme peliä itse iPhonella, mutta tabletilla kokemus on varmasti vieläkin hauskempi, koska kaloihin osuu isolla ruudulla helpommin.

img_3701

HUOM! Peli ei sisällä mainoksia, mutta huhtikuussa 2018 tulleessa päivityksessä peliin lisättiin 22 uutta kenttää, joita tarjotaan lisäostona, kun on ensin pelannut alkuperäisen pelin läpi. Ostosmahdollisuus on kuitenkin kertolaskuja sisältävän lapsilukon takana.

Katso pelin traileri

Voit hankkia pelin iOS-laittellesi tästä: Comomola Tap Tap OceanKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: