Kuvakirjamainen seikkailupeli opettaa värejä, muotoja ja laskemista

Pienille lapsille suunnattu James’ Amazing Adventures on sympaattinen yhdistelmä seikkailua ja oppimista.

Pääosassa on James-poika, joka löytää rannalta mustekalan. Mustekalan kalakavereiden soittimet ovat joutuneet hukkaan, ja parivaljakko lähtee etsimään niitä. Samalla ratkaistaan tehtäviä.

img_2780

Seikkailun kuluessa eteen tulee 10 vähitellen vaikeutuvaa minipeliä, jotka ratkaisemalla lapsi oppii muun muassa tunnistamaan ja sekoittamaan värejä, etsimään pareja ja tunnistamaan lukumääriä ja kuvioita.

Meidän suosikkimme oli äänimuistipeli, jossa piipittävät lintulapset piti yhdistää samalla tavalla äänteleviin emolintuihin.

Peli on suunnattu alle 6-vuotiaille, ja on hieman lapsesta kiinni, minkä ikäiselle tehtävät toimivat. Kustakin minipelistä tulee tarjolle neljä eri vaikeusastetta. Vaikeimmat tehtävät antoivat haastetta vielä eskarilaisellekin.

Toisaalta peli on hyvin verkkainen, joten varsinkin vauhdikkaampia pelejä jo aiemmin pelanneet, isommat lapset saattavat tylsistyä sen parissa nopeammin.

img_2775

Peli ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja. Se on tarinavetoisuudestaan huolimatta täysin puheeton ja tekstitön. Kuvat ovat värikkäitä ja musiikki iloista. Peliä voi pelata joko järjestyksessä tarinaa seuraten tai sitten valita mieleisensä minipelin valikosta.

Pelin käyttöliittymä ei ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Kukin minipeli toimii hieman omalla tavallaan eikä aina ole ihan heti selvää, miten pitäisi toimia. Infokuvaketta painamalla saa kuitenkin selkeät kuvalliset ohjeet katsottavakseen. Pienimpien kanssa vanhemman kannattaa kuitenkin katsoa peli kertaalleen läpi yhdessä.

img_2768

James’ adventures on rauhallinen, opettavainen ja hauska. Pelaaminen on kuin interaktiivista kuvakirjaa katselisi. Tehtävät vaikeutuvat lapsen edistymisen myötä vähitellen, ja pelattavaa riittää reilusti sittenkin, kun tarina on kertaalleen katsottu läpi.

Kesäisen merellinen teema sopii oivallisesti vaikkapa lomailun suvantovaiheiden tekemiseksi.

img_2769

VINKKI: Koska pelissä ei ole puhetta, hyötyy lapsi aikuisen peliseurasta. Pienimmille lapsille voi sanoittaa ruudulla näkyviä värejä, muotoja ja vaikkapa soittimien nimiäkin. Niin sitä opitaan uutta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: James’ amazing adventures: learning games for kids
Androidille sovellus löytyy täältä: James’ amazing adventures: learning games for kidsKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *