Sago Mini kokosi lastenpelinsä yhteen kuukausimaksulliseen sovellukseen

Sago Mini uudisti jokin aika peliensä tarjontaa. Aivan pienimmille lapsille sopiva ilmainen Sago Mini Friends -peli sai iOS-laitteille päivityksen, jonka myötä sovellus muuttui täysin.

Kyseessä ei ole enää yksittäinen peli, vaan sovellus, johon on koottu yli 20 Sago Mini -peliä. Friends ja pari muuta peliä löytyvät tästä isommasta kokonaisuudesta yhä ilmaisena, mutta loput pelit saa käyttöönsä palvelun tilaamalla ja kuukausimaksun maksamalla.

Kuukausimaksu on 4,99 euroa (tai 2,75 euroa, jos pelioikeuden ostaa kerralla koko vuodeksi.) Uudistus koskee ainakin tällä erää vasta iLaitteita, mutta todennäköisesti se on tulossa myöhemmin myös Androidille.

img_2276

Hyvä puoli Sago Mini Worldissä on se, että nyt lapsi voi itse valita useammasta vaihtoehdosta haluamansa pelin ja vaihtaa sitä lennosta ilman, että hänen täytyy poistua sovelluksesta. Vanhemmat voivat laittaa ohjatun käytön päälle ja olla varmoja siitä, ettei lapsi mene tökkimään iPadin tai iPhonen muita sovelluksia.

Turvallisuus siis paranee, ja toisaalta uusia pelejä ei tarvitse olla joka viikko lataamassa.

Huono puoli on se ilmeinen: mainonta lapsille. Ne pelit, joita Sago Mini Worldiin ei ole hankittu, näkyvät sovelluksessa harmaina ja totta kai houkuttavat lasta ostoksille. Toisaalta tarkoitus lieneekin se, että ilmaispelejä vain testataan ja sitten hankitaan kokonaisuus kuukausimaksulla. Tämän jälkeen lisäostoja ei enää tarjota.

img_2274

Itseäni systeemissä hämäsi ensin se, että olin tietysti vuosien varrella jo ostanut suurimman osan peleistä erikseen. Myöhemmin sovellus kuitenkin päivittyi niin, että vanhat, kertaalleen jo maksetut pelit napsahtivat sovellukseen avoimiksi.

Kuukausimaksun hintaan aiemmat ostot eivät kuitenkaan vaikuta. Tosin Sago Miniltä luvataan, että sovellus päivittyy jatkossa kuukausittain. Jo nyt tarjolla on pelien lisäksi muutakin kivaa, esimerkiksi pelihahmojen lähettämiä kirjeitä pelaajalle.

Jos hinta-laatusuhde vain saadaan kohdilleen, on kiinteä kuukausimaksu yleisesti ottaen mielestäni ihan kelpo hinnoittelusysteemi lastenpeleissä, joihin free-to-play-malli ei sovi.

Sago Mini -pelit on suunniteltu pääasiassa alle 5-vuotiaille lapsille. En siis aio tällä erää pakettia ekaluokkalaiselle Testitenavalle hankkia. Nämä pelit ovat kuitenkin niin kivoja, että kyseessä on varmasti järkihankinta pikkulapsiperheisiin, joissa Sago Minejä ei olla ehditty vielä kovin montaa aikaisemmin ostaa.

Lue lisää testaamistamme Sago Mini -peleistä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini World
Androidille sovellus löytyy täältä: Sago Mini WorldKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: