Kosketuksen kesäiseen luontoon voi saada myös virtuaalisen askartelun kautta

Askartelusovellus kannustaa luovaan leikkiin ja taiteen tekemiseen piirroksia, valokuvaa ja luonnon materiaaleja monipuolisesti apuna käyttäen.

123 Kids Summer Designer -sovelluksessa lapsi pääsee askartelemaan kiviä, lehtiä, kukkia, risuja ja muita luonnon materiaaleja hyödyntäen. Tarjolla on valmiita asetelmia, joita saa koota mallin mukaan, mutta myös täysin oma luova taiteilu on sallittu.

img_2692

Yksinkertaisimmillaan lapsi raahaa tabletin ruudulla sormella valmiita materiaaleja oikeille paikoilleen ja kokoaa näin palapeliä.

Vapaan askartelun osiossa käytössä taas on huikea määrä erilaisia kasveja, simpukoita, ötököitä ja muuta materiaalia, joita omiin piirroksiin ja sovelluksen avulla otettuihin valokuviin yhdistämällä syntyy upeita taideteoksia.

Kuvat jäävän peliin talteen, ja niitä voi palata muokkaamaan myöhemmin.

img_2698

Summer Designer on hauskaa tekemistä askartelusta innostuneelle lapselle. Se tarjoaa myös kivaa vaihtelua tavalliselle piirto-ohjelmalle. Luontoaihe saattaa innostaa lasta myös tutkimaan ulkoilun yhteydessä oikeita kasveja sekä keksimään uusia tapoja käyttää luovuuttaan myös oikeiden luonnonmateriaalien kanssa.

Sovellus on helppokäyttöinen. Asioita yksinkertaisesti raahataan sormella oikeille paikoilleen. Piirtäminenkin käy vain kynän kuvaa tökkäämällä ja valokuvaaminen kuvaketta painamalla.

Vanhemman avulla pienikin lapsi saa onnistumisen elämyksiä. Toisaalta peli sopii hyvin isommallekin. Meillä piirtämisestä pitävä tuleva ekaluokkalainen viihtyi askartelun parissa pitkän tovin. Erityisesti valokuvausominaisuus kiinnosti lasta. Mikä olisikaan hauskempaa, kuin oman naamakuvan tai vaikka Lego-tyypän koristelu?

img_2699

img_2694

Lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia ei ole. Sovelluksen etusivulla on vanhemmille-osio, jonka lapsilukko on varsin yksinkertainen. Linkin takaa löytyy muun muassa some-nappeja, joita vikkeläsormisempi lapsi saattaa silmän välttäessä ehtiä painelemaan.

Sovellus on tarjolla ainoastaan iOS- ja Android-tableteille eikä puhelimen pieni ruutu tälle kyllä oikeutta tekisikään.

VINKKI: Soveltakaa pelin ideoita myös oikeasti luonnossa liikkuessanne. Lapsi voi askarrella kivistä ja kukista astelmia, joita voi sitten valokuvata kotiin mukaan muistoksi. Toisaalta pihalla tehdyn taiteen voi luoda uudestaan kotona sovelluksen avulla.

VINKKI 2: Lapsen voi kannustaa tekemään kivien ja kukkien avulla numeroita ja kirjaimia, jolloin oppiminen tapahtuu hauskanpidon sivutuotteena.

VINKKI 3: Askartelumateriaaleja voi suurentaa tai pienentää peukalolla ja etusormella ”zoomaamalla”.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Montessori Preschool Summer 123 Kids Fun
Androidille sovellus löytyy täältä:
123 Kids Fun Summer Montessori

iOS-versio pelistä ladataan ilmaiseksi ja mainokseton täysversio lunastetaan sovelluksen sisäisenä ostona.Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: