Luo oma maailma! Tämä peli aktivoi lasta ja lähettää mielikuvituksen lentoon

Testissä: Sago Mini Town Builder

Sago Mini Town Builder -sovelluksessa pelaaja luo muutamalla sormen sipaisulla oman interaktiivisen maailman. Pelisarjasta tutut eläimet tulevat asuttamaan lapsen itse tekemiä kaupunkeja, maaseutua, aavikkoa ja puutarhoja.

img_1687

Pelin idea on raahata eri asuinympäristöjä kuvaavia neliön muotoisia palasia vesialueen päälle, jolloin paikalle alkaa vähitellen syntyä maailma puineen ja taloineen. Ihan kuin pikkulasten oma kaksiulotteinen Minecraft!

Lapsi voi itse valita, haluaako hän maailmaansa vaikkapa luontoa vai autoteitä ja onko alue vehreää vai hiekkaisampaa.

Eläinhahmot puuhailevat syntyneessä maailmassa asioita sen mukaan, millainen ympäristö on. Ne voi laittaa esimerkiksi ajamaan autoa tai toimimaan maanviljelijänä. Itsestään hahmot eivät liiku, vaan lapsen pitää aktiivisesti leikkiä niillä.

img_1690

Sago Mini Town muistuttaa Hoopa City -peliä, mutta on paljon yksinkertaisempi ja sopii siis vielä paremmin aivan pienille. Peli onkin oivallinen hankinta 2-5-vuotiaille lapsille.

Sago Minien tapaan pelin teema pyörii tuttujen eläinhahmojen ympärillä. Pelin aluksi lapsi saa valita, kenen kanssa rakennushommiin aletaan: pupun, kissan, koiran vai linnun.

img_1686

Pelissä ei ole erityistä päämäärää tai tarkoitusta vaan lapsi saa päättää vapaasti, miten leikkii. Onnistuminen on aina taattu, vaikka käyttäjä olisi millainen pieni tahmatassu. Teknistä apua lapsi tuskin kauhean paljon vanhemmalta tarvitsee.

Peliä voi hyvin tutkailla useampikin lapsi yhtä aikaa. Se on hyvä lähtökohta monenlaisille rooli- ja mielikuvitusleikeille.

img_1688

Sovellus ei sisällä lisäostoja eikä kolmannen osapuolen mainoksia. Sago Minin omien pelien mainoksia on alkunäkymässä, mutta kaikki nettilinkit ovat lapsilukkojen takana. Siksi sovelluksen käyttäminen hetken yksikseenkin on turvallista ihan kaikenikäisille lapsille.

Testasimme peliä iPhonella, mutta kokemus lienee tabletilla mukavampi. Ruudulla on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka tulevat paremmin esiin isommalla näytöllä.

Sovellusta saa testata ilmaiseksi ennen ostopäätöstä. Kokeilukerralla peli tarjoaa ladattavaksi isompaa Sago World -sovellusta tai pelin kertaostosta. Tässä näkymässä täytyy vain painaa pienempää skip-nappulaa, jonka jälkeen peliä saa kokeilla maksutta.

VINKKI: Eläimet ja rakennukset reagoivat kosketukseen ja löydettävänä on paljon pieniä animaatioita. Pelaa pienen lapsen kanssa yhdessä ja sanoita lapselle pelin tapahtumia.

HUOM! Valmiita kaupunkeja ei voi tallettaa, vaan peli alkaa uudella pelikerralla aina alusta!

Katso pelin traileri

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesti tästä: Sago Mini Town Builder
Androidille peli löytyy täältä:
Sago Mini Town BuilderKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *