Mielikuvitus käyttöön! Sago Mini -kaupungin rakentamisessa onnistuu pieninkin tahmatassu

Sago Mini Town -sovelluksessa pelaaja luo muutamalla sormen sipaisulla oman interaktiivisen maailman. Pelisarjasta tutut eläimet tulevat asuttamaan lapsen itse tekemiä kaupunkeja, maaseutua, aavikkoa ja puutarhoja.

img_1687

Pelin idea on raahata eri asuinympäristöjä kuvaavia neliön muotoisia palasia vesialueen päälle, jolloin paikalle syntyy saari puineen ja taloineen.

Lapsi voi itse valita, haluaako hän saarelleen vaikkapa luontoa vai autoteitä. Eläinhahmot puuhailevat syntyneessä maailmassa asioita sen mukaan, millainen ympäristö on. Ne voi laittaa esimerkiksi ajamaan autoa tai toimimaan maanviljelijänä. Itsestään hahmot eivät liiku, vaan lapsen pitää leikkiä niillä.

img_1690

Sago Mini Town muistuttaa Hoopa City -peliä, mutta on paljon yksinkertaisempi ja sopii siis vielä paremmin aivan pienille. Peli onkin oivallinen hankinta 2-5-vuotiaille lapsille. Sanoisinpa vielä, että painopiste nimenomaan niissä nuorimmissa pari-kolmevuotiaissa pelaajissa.

Sago Minien tapaan pelin teema pyörii tuttujen eläinhahmojen ympärillä. Pelin aluksi lapsi saa valita, kenen kanssa rakennushommiin aletaan: pupun, kissan, koiran vai linnun.

img_1686

Pelissä ei ole erityistä päämäärää tai tarkoitusta vaan lapsi saa päättää vapaasti, miten leikkii. Onnistuminen on aina taattu, vaikka käyttäjä olisi millainen pieni tahmatassu. Teknistä apua lapsi tuskin vanhemmalta tarvitsee.

Peliä voi hyvin tutkailla useampikin lapsi yhtä aikaa. Se on hyvä lähtökohta monenlaisille rooli- ja mielikuvitusleikeille.

img_1688

Sovellus ei sisällä lisäostoja eikä kolmannen osapuolen mainoksia. Sago Minin omien pelien mainoksia on alkunäkymässä, mutta kaikki nettilinkit ovat lapsilukkojen takana. Siksi sovelluksen käyttäminen hetken yksikseenkin on turvallista ihan kaikenikäisille lapsille.

Testasimme peliä iPhonella, mutta kokemus lienee tabletilla mukavampi. Ruudulla on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka tulevat paremmin esiin isommalla näytöllä.

VINKKI: Eläimet ja rakennukset reagoivat kosketukseen ja löydettävänä on paljon pieniä animaatioita. Pelaa pienen lapsen kanssa yhdessä ja sanoita lapselle pelin tapahtumia.

HUOM! Valmiita kaupunkeja ei voi tallettaa, vaan peli alkaa uudella pelikerralla aina alusta!

Katso pelin traileri

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesti tästä: Sago Mini Town
Androidille peli löytyy täältä:
Sago Mini KaupunkiKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: