8 turvallista ja hauskaa autopeliä nuorille vauhtihirmuille

Menopelit ihastuttavat usein pikkulapsia. Autopelit ovat genrenä myös monen isomman mieleen. Kun koululaiset mittelevät toisiaan vastaan kilparadalla, kokee taapero onnistumisen iloa jo saamalla oman autonsa ihan itse tökkäämällä liikkeelle.

Kokosin testaamiemme sovellusten joukosta yhdeksän erilaista autopeliä, joista löytyy omansa niin isoille kuin pienillekin.

Kaikki pelit toimivat ilman nettiyhteyttä. Ne ovat lisämaksuttomia eikä niissä ole kolmannen osapuolen mainoksia. Siis takuuturvallisia valintoja lapsen tablettiin.

img_1429

Paloautofanille

Dr. Pandan paloautopelissä pääsee autolla ajamisen lisäksi kokeilemaan palomiehen ammattia. Eläinhahmot puuhailevat paloasemalla. Hälytyksen tullessa hypätään auton puikkoihin ja karautetaan palopaikalle pelastamaan talon asukkaita ja sammuttamaan tulipaloa.

Peli tarjoaa vauhtia ja jännitystä pienille pelaajalle sopivina annoksina. Pelin tempo on rauhallinen ja käyttöliittymä sopivan helppo.

Kenelle: Noin 3-7-vuotiaille

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Firefighters
Androidille peli löytyy täältä:
Dr. Panda Firefighters

Pepi Garage

Tuunausta ja taitoa

Pepi Garage -pelissä saa itse tuunata pelihahmolleen auton. Valmiilla ajokilla lähdetään kokeilemaan sen ominaisuuksia radoilla, joita pelissä on useampi eri teemalla varustettu. Ohjailu ei käy ihan vain ruutua tökkimällä, vaan pelissä on jo hieman haastetta. Siksi tämä sovellus ei ole ihan taaperoikäisten heiniä. Hauska se on silti!

Lue lisää…

Kenelle: Noin 4-8-vuotiaille

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Garage
Androidille se löytyy täältä: Pepi Garage

img_1444

Kaupunkisuunnittelua ja ammattiautoilua

Cotbot City -pelissä autoa ei ohjata ruutua tökkimällä vaan pelilaitetta ratin lailla kääntelemällä. Monipuolisuutta auton ohjailuun saa pieniä tehtäviä suorittamalla ja torvea huudattamalla. Peli alkaa oman kaupungin suunnittelulla. Tarjolla on niin autopesulaa kuin kaatopaikkaakin. Omassa kaupungissa ajettavakseen voi valita vaikkapa paloauton, koulubussin tai jäätelöauton, joiden kanssa mennään luonnollisesti sammuttamaan tulipaloja, kuljettamaan lapsia tai myymään jäätelöä.

Pelin taustalla soi on hauska musiikki eikä puhetta ole. Autot ja talot on nimetty suomeksi kirjoittamalla, mutta itse pelaaminen ei vaadi lukutaitoa.

Kenelle: Noin 3-5-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Cotbot City
Androidille peli löytyy täältä: Cotbot City

img_1428

Kaverin kanssa

King of Karts muistuttaa perinteistä autopeliä, jossa ajetaan kilpaa radalla. Mahdollisuus on myös pelata moninpeliä joko jaetulla näytöllä tai kokonaan eri laitteilla, joihin molempiin sovellus on ladattuna. Peli ei ole auton ohjaamisen puolesta ihan helppo, mutta eskari- ja kouluikäiset saavat tästä varmasti paljon irti. Meillä lapsi on pelannut tätä iPadilla monasti kaksinpelinä kaverinsa kanssa.

Pelin edetessä pelihahmoja ja pelattavaa tulee lisää, joten hankintana tämä on varmasti pitkäaikainen ilo.

Kenelle: Yli 5-vuotiaille.

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: King of Karts
Androidille peli löytyy täältä: King of Karts

Pikkuriikkisille

Sago Mini Road Trip sopii takuulla sille kaikkein pienimmällekin taapertajalle. Pelissä pakataan kissan kanssa matkalaukku, valitaan kiva auto ja lähdetään lomalle. Autoa ohjataan yksinkertaisesti näyttöä painamalla.

Peli on helppo ja rauhallinen. Tutkittavaa ja tökittävää on paljon, ja mikä parasta, mokata ei kerta kaikkiaan voi mitenkään. Sago Minien tapaan peli on pienille silkkaa onnistumisen iloa.

Kenelle: Alle 5-vuotiaille

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Road Trip
Saatavana myös: Windows PhoneAndroid

img_2045

Pikku teknikoille ja Masa Mainion ystäville

Tässäkin pelissä suunnitellaan oma auto. Pelkän maalaamisen ja koristelun lisäksi auton liikkuvuuteen vaikuttavat korin koko ja moottorin teho. Erilaisten autojen ominaisuuksia ja maaliin pääsemistä pääsee kokeilemaan mäkisellä radalla.

Pelin teemana on maan mainio Masa Mainio eli ruotsalaisittain Mulle Meck.

Kenelle: 3-8-vuotiaille

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Mulle Meckin autot

img_0822

Söpöjä eläimiä ja hauskoja ajokkeja

Pikku Tiikerin autopeli sopii nuorimmille pelaajille. Käyttöliittymä on helppo ja hahmot söpöjä. Paloauton lisäksi lapsi pääsee veneen ja avaruusraketin puikkoihin. Ohjaaminen tapahtuu ruutua koskettamalla ja auton saa hyppäämään hyppyristä yhdellä sormen sipaisulla.

Tämän pelin parissa onnistumisen riemua kokee sellainenkin, jonka motoriset taidot eivät vielä ole ehtineet hioitua terävimmilleen.

Kenelle: Alle 5-vuotiaille

Lue lisää

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Little Tiger

img_2310

Koodausta kilpureilla

Tämä autopeli on samalla myös älypeli. Lapsen ongelmanratkaisukyky kehittyy kilpa-autoja ohjaamalla, ja käskyjonojen luominen pohjustaa myös koodaamaan oppimista. Käyttöliittymä on helppo, kääntymiskäskyjä vain raahataan sormella jonoksi, mutta kentät ovat sen verran haastavia, että pienimmät pelaajat saattavat tarvita aikuisen apua.

Peli sisältää yli 70 kinkkistä rataa, joten fiksua ja hyödyllistä tekemistä piisaa aivopähkinöistä kiinnostuneelle koko rahalla. Ensimmäisiä kenttiä saa kokeilla ilmaiseksi.

Kenelle: Noin 5-8-vuotiaille

Lue lisää

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Code Karts
Androidille sovellus löytyy täältä: Code KartsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: