Virtuaalijunarataa ei tarvitse purkaa edes siivouspäivänä

Jättimäinen puinen junaratakompleksi on olohuoneemme vakikaluste. Siksi ilahduin löytäessäni sovelluksen, jossa junaratoja voi suunnitella ja rakentaa virtuaalisesti.

En kuvittellut saavani Zoo Train: Track ’n’ Trains -pelin avulla siistiä aikuisten olohuonetta, kuka sellaista edes haluaa, mutta ajattelin pelin tuovan mukavaa vaihtelua junafanin leikkeihin. Virtuaalijunanradan kun voi rakentaa missä vain eikä sitä tarvitse purkaa osiksi edes siivouspäivänä.

Ja kyllähän eskarilainen pelistä tykkäsikin, vaikka huomauttikin, että olisin voinut hankkia pelin hänelle jo 4-vuotiaaana.

img_2404

Busy Bee Studiosin iPadille kehittämä junaratasovellus sopii App Storen mukaan alle 5-vuotiaille, mutta aiheesta kiinnostunut pelailee sillä kyllä hieman vanhempanakin. Sovelluksen käyttöliittymä ei ole yksinkertaisimmasta päästä, joten nuoremmat pelaajat tarvinnevat aluksi joka tapauksessa aikuisen apua.

img_2406

Pelin idea kaikessa yksinkertaisuudessaan on suunnitella junarata ja leikkiä sitten junaleikkejä. Oman ratansa voi maisemoida kolmen teeman mukaisesti kesäiseksi maaseuduksi, kameleiden kansoittamaksi aavikoksi tai lumiseksi talvimaisemaksi.

Kun rata on valmis, sitä pitkin voi laittaa junia ajelemaan. Junan nopeutta voi säätää ohjausvivusta sekä suunnan määrätä vaihteita sormella klikkailemalla. Itse suunnitellut ratansa voi tallettaa myöhempää leikkiä varten.

Jos lapsen sisäinen liikennesuunnittelija ei ole vielä herännyt, voi inspiraatiota hakea lukuisista valmiista junaradoista, joita peliin on tallennettu heti leikittäviksi.

img_2407

Kuten jo mainitsin, pelin ohjailu ei ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Kuusivuotias tympääntyi aluksi, kun ei saanut junaansa liikkeelle rakentamallaan pikkuradalla. Itsellänikin meni hetki ennen kuin aloin saada tökittyä ratapaloja kohdilleen.

Aloitusnäkymässä voi kuitenkin klikata itsensä englanninkielisiin ohjeisiin. Lisäksi rakentelu sujuu kyllä ihan sutjakasti sitten, kun homman idean on kerran tajunnut.

Helpoimmin peliin pääsee kiinni aloittamalla pelaaminen valmiista junaradoista.

img_2408

Pelissä ei ole puhetta, mutta aloitusnäkymän nappuloiden tekstit ovat englanniksi. Mainoksia tai lisäostoja ei ole.

VINKKI: Sisarukset voivat pelata peliä yhdessä tai vuorotellen. Sovellukseen saa tallettaa useampia ratoja, joten jokainen voi jatkaa omaa leikkiään siitä, mihin viimeksi jäi. Sääntö tietenkin on, ettei toisen rataa sörkitä kysymättä!

Voit hankkia pelin iPadille tästä: Zoo Train: Track ’n’ TrainsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *