Dr. Pandan kahvilapeli opettaa tavoitteellisuutta roolileikkien ohessa

Miltä tuntuisi omistaa ihan oma kahvila? Ravintolaleikeistä pitävä lapsi innostuu takuulla Dr. Panda -sovelluksesta, jossa pelaaja pääsee itse pyörittämään kahvilaa eli palvelemaan asiakkaita, tarjoilemaan, siivoamaan ja kokoamaan ruoka-annoksia.

img_1127

Dr. Panda Café on App Storen mukaan suunnattu alle 5-vuotiaille, mutta ainakin meillä vielä eskarilainenkin innostui pelaamaan. Käyttöliittymä on intuitiivinen, mutta pelkällä summamutikassa tökkimisellä ei pitkälle pötkitä vaan taitoakin tarvitaan. Sanoisin, että peli sopii noin 3-8-vuotiaille.

Kyseessä ei olekaan hiekkalaatikkopeli, jota voisi pelata täysin oman mielensä mukaan. Pelin tavoitteena on kerätä reseptejä ruokalistaan ja saada asiakkaat mahdollisimman tyytyväisiksi.

img_1135

Peli etenee seuraavalla tavalla: Eläinasiakkaita saapuu kahvilaan ja heidät ohjataan vapaaseen pöytään. Asiakkaat tekevät tilauksen. Pelaajan pitää löytää menusta sama ruoka-annos kuin asiakkaan puhekuplassa on. Sitten ruoka valmistetaan ja tarjoillaan. Lopuksi otetaan maksu ja siivotaan pöytä.

Annoksista voi tehdä hienompia koristelemalla niitä tai lisäämällä niihin vaikkapa keksejä ja jätskipalloja. Tällöin asiakkaat ovat tyytyväisempiä.

Kun sama ruoka on tehty tarpeeksi monta kertaa, palkitaan pelaaja lisäannoksilla. Yhteensä ruokalistaan on mahdllista saada 25 erilaista annosta asiakkaiden tilattavaksi.

img_1131

NÄIN SANOO 6-VUOTIAS: ”Peli on tosi mahtava, mutta samalla vaikea, koska asiakkaita tulee koko ajan lisää. Mä tykkään Dr. Pandan peleistä, mutta monet niistä on ihan pienille. Tää sopii eskarilaisellekin.”

TÄTÄ MIELTÄ ON ÄITI: Peli on kivan monipuolinen ja rytmi verkkainen. Pelata saa omaan tahtiinsa. Asiakkaat eivät hermostu, vaikka tilauksissa kestäisikin.

Tunnollisempi lapsi saattaa silti stressaantua siitä, että asiakkaita tulee kahvilaan lisää vaikka edellistenkin tulijoiden tilaukset ovat vielä hoitamatta.

Pelin tavoite eli ruoka-annosten keräily opettaa pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä, mutta saattaa toisaalta innostaa lasta pelaamaan niin kauan, että tavoite on täynnä. Tämä ei onnistu varmastikaan yhdellä pelikerralla.

Tämän vuoksi varsinkin pienemmän lapsen kanssa kannattaa jutella siitä, kuinka kauan peliä yhdellä kertaa pelataan. Pandakin tarvitsee välillä tarjoilijan hommista lepoa! Peli jatkuu luonnollisesti seuraavalla kerralla siitä kohtaa, mihin aiemmin on jääty.

img_1133

Pelissä ei ole tekstiä eikä puhetta, vaan asiakkaat kommunikoivat puhekupliin ilmestyvin kuvin sekä ilmein ja elein.

Sovellus ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia ja firman omankin mainoskuvakkeen saa aloitusnäkymästä pois vanhemmille suunnatuista asetuksista ruksaamalla.

Kurkista myös muita testaamiamme Dr. Panda -pelejä!

Voit hankia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Café
Androidille peli löytyy täältä:
Dr. Panda Café

 Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: