Pelaaminen ja ruokailu eivät äkkiseltään tunnu ihan mutkattomalta kombolta. Mielestäni koko hommasta menee maku, jos pöydässä kaikki vain sormeilevat omia laitteitaan.
Joskus ruoan odottelu ravintolassa venyy kuitenkin pitkäksi. Tällöin pelit toimivat perheen pienimmille viihdykkeinä hyvin.
Olemme usein turvautuneet kännyköihin lapsen viihdyttäjänä perheen ravintolareissuilla. Tablettia emme ole jaksaneet mukana raahata, mutta muutama lastenpeli hätätilanteiden varalta omassa luurissa on toiminut hyvin.
Viimeksi Chico’sissa käydessämme huomasimme, että ravintola on alkanut tarjota tabletteja lapsiruokailijoiden käyttöön.
Idea on todella kiva: Pelien lisäksi tabletista löytyi lasten ruokalista, oman annoksenkin sai sovelluksen avulla koota.
Lainatabletissa oli kuitenkin pari huonoa puolta. Ensinnäkin meille osunut laite oli ihan superlikainen.
Totta kai mukelot sottaavat ja omakin tablettimme on toisinaan aika klähmäinen. Ravintolassa ei kuitenkaan ole kiva saada käsiinsä vehjettä, jossa on edellisen käyttäjän ruokaa ja ties mitä muuta sotkua.
Toinen ongelma liittyi itse peleihin. Laitteeseen oli ladattu ainoastaan ilmaispelejä, joissa osassa oli mainoksia. Lapsen pelatessa Angry Birdsiä, joutui hän väliin katselemaan mainosvideota aikuisille suunnatusta taistelupelistä. En tykännyt yhtään.
Ei pitäisi ehkä valittaa, kun kerran ilmaista viihdettä saa, ja pääsääntöisesti lainatabletti on ihan positiivinen juttu. Pientä viilaamista systeemi kuitenkin vaatisi.
Aikaisemmin olen törmännyt ravintolan puolesta tarjolla olleisiin peleihin Yhdysvalloissa. Olive Garden -ketjuravintolassa pääsi pelaamaan pöydissä olevilla kosketusnäytöllisillä päätelaitteilla.
Sekä lapsille että aikuisille yhtä lailla tarkoitettu näyttö mahdollisti paitsi tilausten tekemisen ja tarjousten lukemisen myös pelaamisen. Lapsille oli tyrkyllä tuttuja ja turvallisia, mainoksettomia pelejä, muun muassa Toca Bocaa.
Mainoksettomuuden juju oli kuitenkin siinä, että pelien pelaaminen maksoi pari dollaria.
Ihan kohtuullinen hinta turvallisuudesta. Toisaalta mieleen tuli, että vähän lisää pulittamalla jonkun uuden pelin olisi voinut ladata App Storesta ihan vain omalle laitteelleen ja viedä mukanaan kotiin.
Oma kännykkä vienee siis toistaiseksi ravintolaviihdykkeenä voiton.
Kategoriat:Vinkkipankki, Yleiset artikkelit
Vastaa