Ongelmanratkaisua ja loogista ajattelua lapselle sopivaan tahtiin

Hauska Busy Shapes -pulmapeli on saanut jatkoa. Busy Shapes 2 on monipuolisempi ja värikkäämpi kuin edeltäjänsä. Lisäksi kakkososassa pulmia ratkotaan 3D-näkymässä.

Pelin idea on liikkua tasolta toiselle ”palikkatestejä” tehden. Sormella raahataan ruudulla näkyviä kappaleita oikeanmuotoisiin aukkoihin.

Kaikki ei kuitenkaan käy ihan leikiten. Välillä aukko on piilossa esteen alla, välillä sen luokse päästäkseen on käytettävä hyppyriä tai hissiä. Toisinaan palikka on laitettava liukuhihnan vietäväksi, toisinaan taas liikkumisen ajoittaminen on kaikki kaikessa.

img_0240

Kullakin tasolla keino etenemiseen on keksittävä omia hoksottomiaan ja aiemmilla tasoilla opittua hyödyntäen.

On helppo uskoa sovelluksen kehittävän loogista ajattelua. Peli sopii lapsille noin neljästä ikävuodesta ylöspäin. Isommat ratkaisevat pulmat jo itsekin, mutta pienempien kanssa kannattaa ottaa huomioon turhautumisen mahdollisuus.

Pelissä ei kerta kaikkiaan etene, jos pulmaa ei ratkaise ja tämä voi tietysti kiukuttaa.

img_0246

Edoki Academyn kehittämä peli on suunnattu noin 4-8-vuotiaille. Aikuiselta menee pelin läpi pelaamiseen alle puoli tuntia. Lapsen ei kuitenkaan ole tarkoitus ahkeroida kaikkia tasoja läpi kerralla.

Sovelluksessa löytyy myös osio vanhemmille. Sieltä voi seurata, millä tasolla lapsi on menossa ja paljonko aikaa peliin on käytetty.

Peli vaikeutuu vähitellen, joten taudot kehittyvät kuin huomaamatta.

img_0250

Busy Shapes 2 on kauniin näköinen ja se etenee rauhallisesti. Kiireen tuntua ei ole, vaan lapsi saa tutkia tasoja rauhassa. Ja yrittää uudelleen, jos tarve vaatii. Ajanotto ei näy lapselle eikä peli ole kilpailuhenkinen.

Lue myös: Busy Shapes tarjoaa pienille aivojumppaa

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Busy Shapes 2Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: