Ongelmanratkaisua ja loogista ajattelua lapselle sopivaan tahtiin

Huom! Peli on poistunut App Storesta.

Hauska Busy Shapes -pulmapeli on saanut jatkoa. Busy Shapes 2 on monipuolisempi ja värikkäämpi kuin edeltäjänsä. Lisäksi kakkososassa pulmia ratkotaan komeassa 3D-näkymässä.

Pelin idea on liikkua tasolta toiselle “palikkatestejä” tehden. Sormella raahataan ruudulla näkyviä kappaleita oikeanmuotoisiin aukkoihin.

Kaikki ei kuitenkaan käy ihan leikiten. Välillä aukko on piilossa esteen alla, välillä sen luokse päästäkseen on käytettävä hyppyriä tai hissiä. Toisinaan palikka on laitettava liukuhihnan vietäväksi, toisinaan taas liikkumisen ajoittaminen on kaikki kaikessa.

Kullakin tasolla keino etenemiseen on keksittävä omia hoksottomiaan ja aiemmilla tasoilla opittua hyödyntäen.

img_0240

On helppo uskoa sovelluksen kehittävän loogista ajattelua, sen verran kinkkisiä pulmat ovat. Peli sopii lapsille noin neljästä ikävuodesta ylöspäin. Isommat ratkaisevat pulmat jo itsekin, mutta pienempien kanssa kannattaa ottaa huomioon turhautumisen mahdollisuus.

Pelissä ei kerta kaikkiaan etene, jos pulmaa ei ratkaise ja tämä voi tietysti kiukuttaa. Peli vaikeutuu vähitellen, joten taidotkin kehittyvät pelin kuluessa.

img_0246

Edoki Academyn kehittämä peli on suunnattu noin 4-8-vuotiaille. Aikuiselta menee jutun juonen hoksaamisen jälkeen pelin läpi pelaamiseen alle puoli tuntia.

Lapsen ei kuitenkaan ole tarkoitus ahkeroida kaikkia tasoja läpi kerralla tai kauhealla tohinalla. Onneksi pelissä onkin jätetty hyvin tilaa ajattelulle ja eri vaihtoehtojen testaamiselle.

img_0250

Busy Shapes 2 on etenee rauhallisesti, ja sen äänimaailmakin on leppoisa. Kiireen tuntua ei ole, vaan lapsi saa tutkia tasoja rauhassa. Ja yrittää aina uudelleen, jos tarve vaatii.

Sovelluksessa löytyy myös osio vanhemmille. Sieltä voi seurata, millä tasolla lapsi on menossa ja paljonko aikaa peliin on käytetty. Ajanotto ei kuitenkaan näy pelaavalle lapselle eikä peli ole muutenkaan yhtään kilpailuhenkinen.

Lue myös: Busy Shapes tarjoaa pienille aivojumppaaKategoriat:Pelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: