Masa Mainion veneilypelissä seilataan, putputetaan ja kiidetään – ja opitaankin jotain

Kesästä ei ole vielä tietoakaan, mutta onneksi aurinkoisiin merimaisemiin voi tutustua myös pelaten.

Masa Mainio -aiheisessa pelissä lapsi pääsee kokoamaan itse unelmiensa veneen ja testaamaan sitä käytännössä.

img_0228

Mulle Meckin veneet -peli muistuttaa paljon edeltäjäänsä, Mulle Meckin autoja. Valmiista osista kootaan menopeli ja lähdetään koeajolle.

Pelkän tuunaamisen ja ajelun lisäksi lapsi tulee oppineeksi, millaisia erilaisia venetyyppejä voi olla ja miten kulkuvälineen muoto ja koko vaikuttavat sen kelluvuuteen ja nopeuteen.

img_0220

Pelin idea on kuljettaa tavaraa Masa Mainion kanssa. Ensin kootaan vene. Rungon lisäksi valitaan käyttövoima. Tarjolla on niin perämoottoreita, höyrykattilallisia malleja kuin purjeveneitäkin. Valmis vene maalataan lempivärillä.

Sitten vene lasketaan vesille ja raahataan lasti sormella veneen kyytiin.

Merimatka etenee sen mukaan, millainen vene on tullut rakennettua. Hiiltä raahataan sormella tulipesään tai perämoottoria vedetään käyntiin. Purjevenettä ohjatessa tuulen voimakkuuteen voi vaikuttaa ja testata, miten venho kulkee kipakammalla puhurilla.

Matkan päätteeksi lasti siirretään kyydistä laiturille ja peli voi alkaa taas alusta. Pelin edetessä palkkioksi saa lisää osia veneisiin.

img_0223

Rakentamallaan veneellä voi pelata useamman kerran peräkkäin, mutta veneitä ei voi tallettaa myöhempää pelaamista varten. Kunkin pelisession jälkeen veneestään saa kuitenkin ottaa kuvan, joka tallettuu pelilaitteen muistiin.

Yhden pelin kesto on lyhyimmillään vain muutaman minuutin verran, mutta juju piileekin erilaisten venetyyppien vertailussa, joten hauskaa riittää pidemmäksikin aikaa.

Testitenava, 6, tykkäsi pelistä ja innostui rakentelemisesta. Vaikka tenava alkaa pikku hiljaa saavuttaa ikää, jossa suositaan usein jo vähän vauhdikkaampia pelejä, tekniikkaa ja kokeilua sisältävä sovelluskin vielä näyttää innostavan.

Lapsi halusi pelata peliä nimenomaan yhdessä ja jutella veneiden eroista.

Mulle Meckin veneet tarjoaa rauhallisen pelikokemuksen ilman mainoksia tai lisäostoja. Pelaaminen on helpohkoa: ihan nuorimmat saattavat tarvita apua, sillä venettä ei joka kerta ohjata samalla tavalla.

Suosittelen peliä noin 3-6-vuotiaille kulkupeleistä innostuneille vekaroille.

VINKKI: Pelin avulla lapselle on helppo opettaa sitä, millä voimalla kulkuneuvot liikkuvat. Veneiden lisäksi keskustelua voi laajentaa vaikka juniin ja autoihinkin. Voiko auto kulkea höyryllä? Entä juna tuulella? Diesel-moottori taitaisi sopia kaikkiin. Entä sähkömoottori?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Mulle Meckin veneet

Lue myös: Rakennushommia ja autolla ajelua Masa Mainion kanssaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: