Viihdevintiöt valitsi vuoden 2016 parhaat lastenpelit

Olen kuluvan vuoden aikana pelannut lastenpelejä enemmän kuin koskaan. Testaamistani peleistä blogiin arvioitavaksi päätyy vain osa: Tänä vuonna noin 50 kappaletta.

Valitsimme yhdessä Testitenavan kanssa pelaamiemme mobiilipelien parhaimmiston.

Olkaa hyvät!

Lue myös: Viihdevintiöt valitsi vuoden 2017 parhaat lastenpelit

img_8257

1. Hoopa City & Hoopa City 2

Dr. Panda -sarjan kaupunkisuunnittelupeli Hoopa City oli tänä vuonna lapsen ehdoton suosikki. Mielestäni pelin hyvin samankaltainen jatko-osa oli silti jopa vieläkin parempi. Niinpä laitoimme ykköseksi molemmat. Valitsette sitten kumman vain Hoopa Cityistä, luovaa rakentelua ja peli-iloa riittää takuulla pitkäksi aikaa.

Lue koko arvio

Voit hankkia pelit iOS-laitteellesi täältä: Hoopa CityHoopa City 2
Androidille pelit löytyvät täältä: Hoopa CityHoopa City 2

img_3496

2. Brown Bear Animal Parade

Ihana karhuhahmo on saanut oman pelin, jonka avulla perheen pikkuisimmat pääsevät rauhalliseen tahtiin tunnistamaan eläimiä ja värejä. Muutamalla sormen tökkäisyllä karhu ja muut eläimet muodostavat musikaalisen paraatin, joka huipentuu itse äänitettyihin eläinten ääniin. Nämä  Storytoysin Eric Carlen hahmoista kehittämät sovellukset ovat vain aina aivan loistavia!

Lue koko arvio

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Brown Bear Animal Parade
Androidille peli löytyy täältä: Brown Bear Animal Parade

img_3729

3. Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen sovellus uudistui loppuvuodesta ja toi mukanaan monta uutta ja (ilmaista!) peliä. Vanhassakaan sovelluksessa ei ollut mitään vikaa, mutta on tämä uusi kyllä hieno! Kivoja pelejä sekä isommille että pienemmille vekaroille ja veikeitä hahmoja Hertasta Kakkiaiseen.

Lue koko arvio

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkonen
Androidille sovellus löytyy täältä: Pikku Kakkonen

img_2571

4. Tinybopin Minulle

Oma vauvakirja ei-enää-ihan-niin-vauvoille. Tähän sovellukseen lapsi saa itse kertoa, kirjoittaa, piirtää ja kuvata elämäänsä ja saavutuksiaan. Sukupuukin kootaan! Sopii yli 5-vuotiaille. Vaatii lukutaitoa tai aikuisen apua, mutta tekstit ovat suomeksi.

Lue koko arvio

Voi ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Minulle

img_1881

5. Fuzzy House

Vanha kunnon nukkekoti digiaikaan tuotuna! Todella persoonalliset eläinhahmot ja mummolan kaltainen miljöö antavat lisäplussan tälle pienen tanskalaisen pelifirman luomukselle. Sovellus mahdollistaa vapaan roolileikin ja se sopii minkäikäiselle vain.

Lue koko arvio

Voit hankkia sovelluksen iPadille täältä: Fuzzy House
Androidille peli löytyy täältä: Fuzzy House

img_0224

6. Nampa Holiday

Söötti Nampa-sarja täydentyi loma-aiheisella sovelluksella juuri parahiksi kesälomia varten. Tämä, aivan pienimmille pelaajille suunnattu sovellus toimii loistavasti matkatekemisenä, oli reissun päällä sitten bussilla, lentokoneella tai junalla. Kaksi aiempaa Nampa-peliä ovat myös oikein hyviä, ja löytyvät myös androidille.

Lue koko arvio

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Holiday

img_3915-1

7. Thinkrolls: Kings & Queens

Pikkuiset pallurat pyörivät jo kolmannen kerran pädiimme panemaan aivonystyrät raksuttaman. Tällä kertaa teemana ovat kuninkaalliset. Älypelissä on kaksi vaikeustasoa ja todella paljon pelattavaa. Pulmista riittää kehittävää tekemistä monen ikäiselle pelaajalle.

Lue koko arvio

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesit tästä: Thinkrolls: Kings & Queens
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls: Kings & Queens

img_7510

8. Easy Music

Musiikkipelejä on paljon, mutta harva sovellus todella opettaa musiikkia. Värikkään ja iloisen Easy Musicin avulla harjoitellaan rytmissä naputtamista ja harjaannutaan tunnistamaan eri sävelkorkeuksia. Pianonsoittoakin kokeillaan.

Lue koko arvio

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Easy Music

img_1798

9. Clapper

Taputuspeli oli itselleni jotain aivan uutta. Pelissä edetään kaverin kanssa käsiä iPadin päällä yhteen läpsyttämällä. Rytmissä pysymisestä saa pisteitä. Peli oli meidän ipanalle vielä hitusen liian vaikea, mutta äidillä oli hauskaa. Sopii kouluikäisille.

Lue koko arvio

Voit hankkia pelin iPadille tästä: Clapper – A rhythm and clap game

img_3215

10. Toca Life: Farm

Toca Life -pelit ovat aivan parasta silloin, kun haluaa panna pystyyn oikein kunnon nukkeleikit. Pelkän nukkekodin sijaan Toca Lifeissä leikkialue on paljon laajempi. Tässä tapauksessa maatila, missä voi hoitaa paitsi eläimiä, myös oppia jotain ruoan alkuperästä. Plussaa siitä, että näitä voi pelata kaverin kanssa yhdessä!

Lue koko arvio

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Farm
Androidille peli löytyy täältä: Toca Farm

Listasimme parhaat pelaamamme pelit myös vuosi sitten: Vuoden 2015 parhaat lastenpelit ovat hyvää käyttistä edelleen!Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: