Super Mario Run vetoaa sekä Nintendo-konkariin että diginatiiviin

Super Mario Run on mobiilipeli, josta äiti on jopa innostuneempi kuin eskarilainen.

Eikä ihme. Kuusivuotias tablettisukupolven edustaja ei tiedä Mario-nostalgiasta mitään. Itse sen sijaan vietin suunnilleen koko 80-90-lukujen taitteen Nintendoni äärellä. Parasta oli tietenkin Super Mario Bros. jatko-osineen.

Vasta julkaistun Super Mario -mobiilipelinkin parissa on mennyt äidillä muutama tovi. Lapsikin pelistä innostui. Joskin hän piti sitä aluksi vaikeana.

Super Mario Run on Nintendon ensimmäinen kunnollinen älypuhelinpeli. Aiemmin pelifirman hahmoja on nähty Nianticin kehittämässä Pokémon Gossa. Lisäksi Nintendo on julkaissut Mii-hahmoihinsa perustuvan Miitomo-sovelluksen.

iPadille, iPhonelle ja Android-laitteille tarjolla oleva Super Mario Run on kolmiosainen pelikokonaisuus, jonka tasohyppelyosuudessa Mario juoksee itsestään eteenpäin ja pelaaja koettaa saada putkimiehen pomppaamaan esteiden yli ruutua naputtamalla.

Toisessa osiossa pelataan samaan tapaan mutta muita pelaajia vastaan ja kolmannessa rakennetaan pelissä kerättyjen kolikoiden turvin omaa valtakuntaa.

Tarjolla on kolikoiden keräilyä, vihollisottiäisten liiskaamista päälle hyppäämällä ja tietysti prinsessa Peachin pelastamista. Tunnelma on, noh, mariomainen.

Pelattavaa on mukavan paljon sillä kenttien läpimenon jälkeen haastetta lisätään erikoiskolikoilla, joiden kerääminen on konkarillekin kinkkinen nakki. Valtakunnan päivittäminen taas on hauskaa erityisesti lapsen mielestä. Pelin edetessä pelihahmokseen voi valita Marion lisäksi myös Luigin, Prinsessan, Toadin tai Toadetten. Kullakin hahmolla on omat vahvuutensa.

Jää nähtäväksi, tuleeko Mariosta samanlaista hittiä kuin pokémoneista. Ainakin se ilahduttaa meitä, jotka olemme kaivanneet nintendoklassikoita mobiilipelien valikoimaan.

KENELLE: Suosittelen peliä eskari-ikäisille ja sitä vanhemmille. Pienemmillä eivät motoriset taidot välttämättä vielä riitä hyppyjen kohdistamiseen. Lisäksi käyttöliittymä on melko monimutkainen. Koululaisille Super Mario -hommelit ovat oikein kivaa ja kunnollista pelattavaa.

MITÄ MAKSAA: Super Mario Runia saa testata maksutta. Koko pelin lataaminen maksaa 9,99 euroa.

Melko kallista mobiilipelistä, mutta mitäpä sitä ei vanhasta suosikistaan olisi valmis pulittamaan.

HUOM: Peli tarvitsee toimiakseen nettiyhteyden.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Super Mario Run
Androidille peli löytyy täältä: Super Mario RunKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: