Suomalaiset tekevät loistavia lastenpelejä

Kaikki tietävät, että Suomessa osataan tehdä pelejä. Tämä koskee myös lapsille suunnattuja sovelluksia. Monissa niistä puhutaan vieläpä suomea, mikä on tällaisen pienen kielialueen kannalta tietysti oikein mukava juttu.

Kokosin yhteen postaukseen joukon suomalaisten tekemiä lastenpelejä.

Näillä kotimaista osaamista suosiva tabletintökkijä pääsee hyvään alkuun.

img_3728

Ensimmäiseksi on mainittava iki-ihana Pikku Kakkosen sovellus, jossa riittää paljon leikittävää ja pelattavaa noin 2-7-vuotiaille. Mukana on vähän haastavampia minipelejä sekä pienemmille sopivampi vapaa leikkialue. Sovelluksessa puhutaan suomea ja se löytyy iOS:lle ja Androidille.

Suomea puhuu myös opetuspeleissä seikkaileva Lola Panda. Itse olemme tykästyneet Lolan matikkaseikkailuun, mutta Lolan kanssa opetellaan paljon muutakin, muun muassa sudokua ja kirjaimia. Yhteensä Lola-pelejä on kymmenen ja niitä löytyy niin iOS- kuin Android-laitteillekin.

img_1035

Oppimispeleistä on pakko mainita myös suomea puhuva Ekapeli, jonka avulla kouluissakin opetellaan nykyisin lukemaan.

Niin ikään kirjaimia ja lukemista opetellaan Esan ja Caretan sanaseikkailussa. Kauniisti kuvitetussa sovelluksessa seikkailevat suomea puhuvat pöllö ja kilpikonna. Celain Oy:n kehittämä peli sopii noin 5-7-vuotiaille.

Opettavaisten pelien ohella suomalaiset pelifirmat osaavat myös hauskanpidon taidon. Aivan pienimmille pelaajille sovelluksia tekevä Kapu Toys on varmasti lähes kaikille pikkulapsiperheille tuttu.

Kapun Metsä

Ainakin meillä tahkottiin aikoinaan ihanaa Kapun metsää aivan kyllästymiseen asti. Kapun metsän jälkeen tabletissa ovat pyörineet Kapu Planet, ja Kapu kalassa.

Kapulaiset ovat tehneet myös pari muuta suloisen värikästä peliä, Kapu Tickle Toy Cameran ja Kapu Blocksin.

Puheettomia ja tekstittömiä Kapu-pelejä suosittelen aina, kun joku kysyy, mitä peliä pari-kolme-vuotias voisi alkaa ensimmäisenä pelinään pelaamaan.

Jos ensimmäistä peliä kaipaa jo tätä aiemmin, on vastaus niin ikään kotimainen Onni & Ilona: Iloiset eläimet. Vauvojen omassa sovelluksessa katsellaan vinkeitä eläinkuvia, jotka reagoivat kosketukseen.

img_2803

Värikästä ja söpöä löytyy myös Nampa Design -peleistä. Yritys sijaitsee Ruotsissa, mutta perustaja on suomalainen Sara Vilkko.

Vilkon sympaattiset eläinhahmot diskotanssivat neljässä pelissä, jotka sopivat aivan pienimmillekin pelaajille. Puheettomissa ja tekstittömissä sovelluksissa seikkaillaan metsässä, tivolissa, lomamatkalla ja juhlissa. Pelit löytyvät iOS-laitteille, kaksi ensimmäistä myös Androidille.

IMG_6088

Lopuksi kotimaisten pelien joukosta on poimittava vielä Möllit.

Ongelmanratkaisupeli sopii useamman pelaajan yhteiseksi ajanvietteeksi ja sen parissa viihtyvät niin muksut kuin vanhemmatkin.

Pelattavaa on kivan paljon, ja sovellus on vieläpä täysin maksuton. Tämän pitäisi siis hyvällä syyllä löytyä kaikkien lapsiperheiden tableteista!Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: