Ruskean karhun eläinparaatissa lapsi saa rauhallisen ja musikaalisen pelihetken

Eric Carlen kirjojen pohjalta sovelluksia tekevän StoryToysin peleissä seikkailevat värikkäät eläimet. Tällä kertaa pääosassa ei ole Pikku Toukka Paksulainen vaan Ruskea karhu.

img_3499

Tarinallisessa Brown Bear Animal Parade -sovelluksessa ohjataan mesikämmentä, joka tapaa matkallaan muita eläimiä.

Mustavalkoisten eläinhahmojen kohdalla suoritetaan pieniä tehtäviä sormella tökkäämällä: ankka herätetään nokosilta, kissa ohjataan koriin ja kultakala maljaan. Tehtävän suorituksen jälkeen kukin eläin saa oman värin ja se liittyy karhun mukaan muita eläimiä etsimään.

Kun koko eläinporukka on kasassa, peli huipentuu juhliin.

Juhlahumussa eläimet asettuvat rinkiin, ja lapsi saa äänittää niille kännykän tai tabletin mikrofonia käyttäen oman äänen. Äänen saa ilmoille myös seuraavalla pelikierroksella eläimiä tökkimällä.

img_3501

 

Pelissä ei ole puhetta tai tekstiä. Pääosassa on kaunis musiikki ja eläinten äänetely. Aiemmin testaamiemme toukkapelien tapaan pelimaailma on seesteinen ja harmoninen.

Ruskean karhun eläinparaati sopii hyvin vaikka lapsen ensimmäiseksi peliksi. Sitä ohjataan yksinkertaisesti tökkimällä, ja sovellus antaa vinkkiä, jos sormi ei osu heti oikeaan kohtaan.

Rauhallinen sovellus ei varmasti stimuloi pientäkään lasta liikaa. Lisäksi minua miellyttää se, että tarinassa on selkeä alku ja loppu. Kymmenen minuuttia peliaikaa riittää tämän pelin parissa kerrallaan ihan hyvin.

img_3493

Peli on turvallinen ja mainokseton. Joskin lapsen on mahdollista vahingossa resetoida peli eli poistaa siihenastiset pelitulokset.

Alusta aloittaminen ei liene näin lyhyessä pelissä kohtaloista hirmuisin, mutta asia kannattaa tiedostaa.

Hyvä tietää: Peli sopii 2-4-vuotiaille. Sen avulla vanhempi voi yhdessä pelaten opettaa lapselle muun muassa eläinten nimiä ja värejä. Aivan pienimmät tarvitsevat alkuun apua äänitysominaisuuden kanssa.

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Brown Bear Animal Parade
Androidille peli löytyy täältä: Brown Bear Animal Parade

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *