Merirosvopeli tarjoaa turvallisen seikkailun ja hieman jännitystä

Comomola Pirates on hauska seikkailupeli alle kouluikäisille. Sovelluksessa etsitään merirosvohahmon kanssa aarretta erilaisilla kulkuneuvoilla matkaten ja kavereita auttaen.

Peli on mainokseton ja ainakin tällä hetkellä iPadille ja iPhonelle ilmainen.

img_2591

Kyseessä ei tällä kertaa ole pienten lasten kohdalla yleensä suosimani vapaan leikin peli, jossa tarinan kulun saa valita täysin itse. Piraattiseikkailu etenee omaan tahtiinsa kohti päämäärää eli aarretta. Pistelaskua tai aikarajoitteita ei kuitenkaan ole, ja taaksepäinkin saa halutessaan liikkua.

Peli on ikäänkuin interaktiivinen lastenohjelma, jonka kulkuun lapsi voi vaikuttaa pelihahmon tai tämän käyttämän kulkuneuvon valitsemalla ja etenemisvauhdin määrittelemällä.

Pelin pelaaminen ei vaadi erityistä taitoa, ja maaliin pääsee takuulla kokemattomampikin pelaaja.

img_2593

Peli kulkee näin: Ennen seikkailun alkua valitaan oma pelihahmo kymmenestä vaihtoehdosta. Valittavana on mukava kattaus tyttö- ja poikahahmoja sekä muutama kokonaan sukupuolettoman oloinen eläinhahmo.

Eteenpäin pääsee yksinkertaisesti ruutua tökkimällä. Matkan varrella vastaan tulee merirosvoja ja eläimiä, joita autetaan niin ikään vain ruutua koskettamalla: Muovipusseihin joutuneet kalat vapautetaan, kirahville annetaan ruokaa ja niin edelleen. Palkkioksi saa avaimia, joiden avulla aarrearkku lopussa aukeaa.

img_2730

Mukana on myös vähän jännitystä. Sapeleita kalisteleva mustekala taltutetaan antamalla sen lonkeroihin marakassit ja äkäinen hai lepytellään pesemällä sen hampaat.

Pelin loppuvaiheilla on lisäksi osio, jossa aarretta etsitään pimeästä luolasta. Tämä saattaa nuorimmille olla liiankin jännää puuhaa, joten ensimmäisellä pelikerralla on hyvä, että vanhempi on mukana.

Jännyydestä huolimatta pelin yleistunnelma on hilpeä ja positiivinen. Pelottavat kohdat menevät ohi nopeasti, ja usein pelihahmotkin vain hihittelevät niille. Kuvat ovat värikkäitä ja musiikki iloista. Puhetta tai tekstiä ei pelissä ole.

img_2596

Koko seikkailun läpipelaamiseen menee noin 10-15 minuuttia riippuen siitä, kuinka pitkäksi aikaa pelaaja jää kutakin kohtaa tutkimaan. Toisella pelikerralla voi valita toisen hahmon ja kulkea aarteen luo hieman eri reittiä, joten peliin ei kyllästy heti ensimmäisen läpimenon jälkeen.

Comomola on espanjalainen pelifirma, joka tekee mainoksettomia ja lisämaksuttomia sovelluksia lapsille. Taas yksi lastenpelifirma, joka kannattaa panna korvan taa!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Comomola PiratesKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Ilmaiset, Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: