5 oppimispeliä ihan pienille – värejä, muotoja ja tunteita

Ihan nuorimmatkin tabletintökkijät voivat oppia peleistä jotain. Kun isommille lapsille ladataan sovelluksia, joissa opetellaan kelloa tai lukemista, oppii pienempi leikin sivutuotteena vaikkapa värejä tai tunnetaitoja.

Vastustan ajatusta, että lapsen pitäisi koko ajan olla opettelemassa jotakin. Pelejä saa mielestäni pelata ihan vain huvikseenkin. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka ne joskus salaa vähän opettaisivatkin.

Poimin kokeilemistamme peleistä viisi leikkisää ja helppokäyttöistä sovellusta, jotka opettavat tai joiden avulla vanhempi voi opettaa lapselle jotakin. Pelit sopivat noin 2-4-vuotiaille.

Suosittelen, että aivan pienimpien kanssa vanhemmat pelaavat yhdessä. Näin peleistä saa nimenomaan oppimismielessä enemmän irti.

Jos olette pelanneet muita hyviä ihan pienille sopivia oppimissovelluksia, kommentoi alle! Otan mielelläni vinkkejä vastaan.

img_8101


 
1. Muotoja ja värejä

Ihanan Pikku toukka paksulaisen kanssa opitaan muotoja ja värejä. Pelissä ei ole puhetta, vain rauhallista musiikkia. Pienimmät saavatkin pelistä eniten irti aikuisen kanssa yhdessä pelatessa: äiti tai isä voi näin sanoittaa ruudulla näkyvät asia. ”Katso punainen kolmio” tai ”mikäs väri tuo olikaan?”.

Lue pelistä lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: The Very Hungry Caterpillar – Shapes and Colors
Androidille: The Very Hungry Caterpillar Shapes

 

hii3


 
2. Värejä ja niiden sekoituksia

Suomea puhuvassa Minä itse osaan -värit sovelluksessa opitaan muun muassa se, mitä värejä saadaan kahta muuta sekoittamalla. Sovellus on tietokilpailumuotoinen. Puhujaääni esittää kysymyksen, esimerkiksi ”Minkä värinen on porsas”, ja lapsi tökkää ruudulla näkyvistä kolmesta vaihtoehdosta mieleisimmän. Peli on yksinkertainen ja lyhyt sekä onnistumisen kokemuksia tarjoava.

Lue pelistä lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Minä itse osaan värit

 

img_9782


 
3. Tunnetaitoja ja kaveruutta

Peppy Pals Farm -pelissä maatilalla seikkailevat eläimet kokevat monenlaisia tunteja ja kinkkisiä tilanteita kavereidensa kanssa. Pelin avulla lapsi oppii ratkaisumalleja kaverisuhteisiin sekä empatiaa toisia kohtaan. Sovellus ei sisällä puhetta tai tekstiä, ja onkin hyödyllistä, jos vanhempi on ainakin pienimpien kanssa mukana sanoittamassa tilanteita. Sovellus sinällään on helppokäyttöinen ja lapsi oppii sitä nopeasti itse käyttämään.

Lue pelistä lisää

Voit hankkia peli iOS-laitteellesi tästä: Peppy Pals Farm
Androidille: Peppy Pals Farm
Windowsille: Peppy Pals Farm

 

IMG_3618.PNG


 
4. Ääniä, esineitä ja värejä

Tässäpä maailman yksinkertaisin sovellus, jota osaa vauvakin pelata. Ruudulle ilmestyvässä kotikutoisessa orkesterissa soivat erilaiset esineet kammasta kylpyankkaan. Ääntä saa ilmoille vain esinettä tökkäämällä. Värikäs sovellus ei sisällä tekstiä tai puhetta. Lapsi voi tökkiä sitä itse omaksi ilokseen ja saada onnistumisen kokemuksia erilaisia ääniä luodessaan. Toisaalta vanhemman kanssa yhdessä pelatessa voidaan opetella myös ruudulla näkyviä värejä ja esineiden nimiä.

Lue pelistä lisää

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi täältä: Duckie Deck Homemade Orchestra 

 

img_9767


 
5. Numeroita, värejä ja muotoja

Wee Trains -sovelluksessa ajetaan junaa ja ratkotaan matkan varrella pulmia, joiden avulla opitaan hahmottamaan esimerkiksi eri esineiden muotoja ja määriä. Numeroitakin opitaan. Peli sisältää myös leikillisiä osuuksia ja on muutenkin monipuolinen. Aivan pienimmät saattavat alkuun kaivata aikuisen apua ja asioiden sanoittamista. Peli ei sisällä tekstiä tai puhetta.

Lue pelistä lisää

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Wee TrainsKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Windows Phone

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: