Rakennushommia ja autolla ajelua Masa Mainion kanssa

Pienet vauhtihirmut pääsevät koettelemaan luovuuttaan pelissä, jossa rakennetaan oma auto. Rakenteluhommissa mukana on ruotsalaisista lastenkirjoista tuttu Masa Mainio eli Mulle Meck.

Lapsi kokoaa autonsa valmiista osista, joiden avulla menopelistään saa tyylikkään tai hassun, vaikkapa talon tai veneen näköisen. Erilaisia variaatioita on paljon.

Auton kokoamisen ja maalauksen jälkeen lähdetään koeajolle, jonka aikana voi piipahtaa myös autopesulassa siistiytymässä.

img_2053

iPhonella tai iPadilla pelattava Mulle Meckin autot sopii mielestäni parhaiten 3-6-vuotiaille.

Pelissä ei ole lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia. Sen käyttöliittymäkin on suhteellisen yksinkertainen: Tuunausosiosta selviää muutamalla sormen heilautuksella.

Ajo-osuus onkin sitten hieman haastavampi. Pelaajan pitää tökkiä esteitä auton tieltä sekä napata vastaan lentäviä polttoainesäiliöitä, jotta bensa riittäisi maaliin asti.

img_2051

Pelikerrat eivät ole aina samanlaisia, sillä erilaiset autot selviävät esteistä ja mäkisestä maastosta hieman eri tavalla. Autoa kootessaan voi tarkkailla mittareita, jotka näyttävät, kuinka painava auto ja kuinka tehokas moottori tuli valittua.

Lapsi siis oppii autojensa testaamisen lomassa ehkä jotain myös fysiikan laeista. Iso ja painava auto tarvitsee tehokkaamman moottorin kuin pienempi ajokki. Yksi pelin hauskuuksista onkin kokeilla erilaisten autojen ominaisuuksia testiradalla ja tuunata ajokkia paremmaksi seuraavalle kierrokselle.

“Autolla ajetaan varo-varo-vasti.”

Pelin päähenkilö on ruotsalaisista lastenkirjoista tuttu Mulle Meck. Suomessa tämä George Johanssonin ja Jens Ahlbomin luoma rakennusalan monitoimimies on tunnettu nimellä Masa Mainio. Koiransa Mollan kanssa Masa rakentaa kaikenlaista taloista lentokoneisiin.

Masa Mainion kanssa on päässyt rakentelemaan vuosituhannen vaihteen tienoilla myös muutamassa tietokonepelissä. Nuoremmat saattavat muistaa. Itse en ollut tuohon aikaan enää (tai vielä) lastenpeli-iässä, joten Masan pelimaailman seikkailut ovat jääneet minulta hämärän peittoon.

img_2055

Hyvä tietää: Koska kyseessä on pienten lasten peli, mainittakoon, että pelaaja voi myös epäonnistua. Jos auto hyytyy ylämäkeen tai aika vauhdikkaasti eteen lentäviä bensakapseleita ei saa napattua kiinni, ei maalia saavuta.

Ihan pienempien kanssa peliä kannattaakin pelata ensin yhdessä varmistuakseen siitä, että lapsella riittää motoriikkaa ja osaamista sen verran, ettei jokaisella pelikerralla tarvitse harjoitella pettymyksen tunteita.

Katso pelin traileri

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Mulle Meckin autotKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: