Vaihtoehto prinsessaleikeille – nukkekotipeli tuo digiaikaan herttaisen palan menneisyyttä

Joskus sitä kaipaa omaa lapsuuttaan. Käpylehmät ja kouluun hiihtäminen kesälläkin… Voi pojat, ne olivat aikoja ne! Fuzzy House -nukkekotipelissä pääsee kokeilemaan vanhan hyvän ajan vempeleitä digitaalisesti.

img_1881

Sympaattisessa tablettisovelluksessa lapsi saa leikkiä roolileikkejä kodissa, jota asuttavat herttaiset, kotikutoisen oloiset eläinhahmot.

Talosta löytyy niin keittiötä, kylppäriä kuin makkariakin, ja joka huoneessa on paljon tutkittavaa ja kokeiltavaa. Pehmoeläimiä voi syöttää ja niiden vaatteita voi vaihtaa. Talon tapettien ja seinien väriä voi muuttaa mieleisikseen. Kaikkea saa koskea ja tökkiä ilman ennalta asetettua päämäärää tai stressaavia aikarajoituksia.

img_1880

Erityisen herttaisen Fuzzy Housesta tekee se, että se ei kerta kaikkiaan ole lainkaan futuristinen. Talon ovet narisevat kotoisasti, takkatuli rätisee ja sisustus muistuttaa vanhanajan mummolaa. Vapaa-ajallaan eläimet eivät jahtaa pokémoneja, vaan kutovat, kuuntelevat vinyylilevyjä ja soittelevat lankapuhelimella.

fullsizerender

Tanskasta tulevan Fuzzy Housen maailma on sukupuolineutraali, ja peli sopiikin erityisesti niihin perheisiin, joissa lapsille ei kaivata prinsessa- tai taistelupelejä. (Tai halutaan niille vähän vaihtelua.) Peli on sympaattinen, rauhallinen ja turvallinen. Sen parissa viihtynevät hyvin alle kouluikäiset, mutta saattaa siitä pari vuotta vanhempikin kotileikkijä vielä innostua.

img_1878

Mielestäni hauskinta sovelluksessa on se, miten se yhdistää digitaalisen ja perinteisen leikin. Kaikki pelissä näyttää tietokonegrafiikan sijaan käsintehdyltä. Fuzzy Housen nettisivuilta löytyykin askarteluohjeita pelistä tuttuihin esineisiin. Sivujen kautta voi myös tilata paketteja, joiden avulla voi neuloa itselleen ihan oman nukkehahmon. Ja löytyy sieltä peliohjeitakin.

Kaikkea ne tanskalaiset keksivät!

Katso pelin traileri

Voit hankkia sovelluksen iPadille täältä: Fuzzy House
Androidille peli löytyy täältä: Fuzzy HouseKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *