Oppisiko pelaamalla lukemaan? – sovelluksia lasten luku- ja kirjoitusharjoitteluun

Tabletista tai älypuhelimesta voi löytyä apu, kun lapsi tarvitsee lisäharjoitusta lukemaan opettelussa. Toisaalta peleistä on iloa myös silloin, kun alle kouluikäinen innostuu kirjaimista aivan valtavasti ja haluaa opetella niitä itse.

Hyvän sovelluksen avulla opiskelu on varmasti hauskaa. Kokosin viisi testaamaamme suomenkielistä oppimispeliä luku- ja kirjoitusharjoituksiin.

Lue myös: 9 hauskaa matematiikkasovellusta lapsille.

img_9210

Esan ja Caretan sanaseikkailu

Sovelluksen kolmessa osiossa opetellaan kirjainten tunnistamista, tavujen yhdistämistä sanoiksi sekä kirjoittamista kirjaimia peräkkäin raahaamalla. Harjoitusten välissä kuullaan tarinaa Esa-pöllöstä ja Caretta-kilpikonnasta, jotka korjaavat rikki mennyttä linnunpesää. Peli sisältää kolme minipeliä, joissa kussakin harjoitellaan eri asioita. Tehtävät vaikeutuvat vähitellen, ja pelattavaa on runsaasti. Sovelluksesta on siis helposti iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.  Lue lisää tästä.

Hanki tästä: iOS, Android
 
IMG_3052.PNG

Ekapeli alku

Tämän pelin avulla meillä opittiin lukemaan tavuja. Ilmainen peli opettaa lapselle äänteitä ja lukemista. Lisäksi pelaaminen tuntuu olevan vieläpä hauskaa. Pelissä tökitään ohjeen mukaan kirjaimia ja tavuja ja onnistumisesta saa kolikoita, joilla voi ostella pelihahmolleen kaupasta virtuaalitavaraa. Välillä kuunnellaan ja luetaan tarinaa sudesta. Peli elää lapsen onnistumisen mukaan. Eli jos jokin asia tuntuu vaikealta, sitä harjoitellaan enemmän. Lue lisää tästä.

Hanki tästä: iOSAndroid
 
img_1035

Lolan aakkosjuna

Suomea puhuvan Lola-pandan kanssa opetellaan kirjaimia ja kirjoittamista samalla junalla ajellen. Kirjaimia muun muassa tunnistetaan, niillä pelataan muistipeliä ja järjestetään oikeaan järjestykseen sanoiksi. Pelissä harjoitellaan sekä pieniä että isoja kirjaimia ja se vaikeutuu vähitellen pelaajan taitojen mukaan. Tämän listan peleistä se sopii parhaiten eskari-ikää nuoremmallekin lapselle. Söpön pandan kanssa oppiminen sujuu kuin leikki, ja Lola-pelejä onkin tarjolla useampia erilaisia. Aakkosjunasta on saatavilla myös ilmainen kokeiluversio peliin tutustumista varten.

Hanki tästä: iOS,  Android
 
img_9588

Sanataituri

Sovelluksessa opetellaan kirjoittamaan raahaamalla valmiita kirjaimia ruudukkoon peräkkäin. Samalla kunkin kirjaimen äänteen kuulee ääneen luettuna. Kirjainten paikkoja vaihtamalla ja niitä peräkkäin lisäämällä lapsi tulee kirjoittaneeksi kuin vahingossa. Sovelluksen toisessa osiossa kirjoitetaan kuultuja sanoja itse. Tarjolla on valmiita sanalistoja, ja listoja voi koota itsekin. Sovellus tuntuu hyödylliseltä kirjoittamaan opettelussa, mutta riittää siitä hupiakin. Voi sitä onnen päivää, kun tulee vahingossa kirjoittaneeksi ”pylly” ja lukijaääni toistaa sen ääneen. Oman nimenkin kuuleminen on pienimmille aika kova juttu.

Hanki tästä: iOS
 
IMG_0953

Molla ABC

Tässä ilmaissovelluksessa opetellaan kirjaimia hieman enemmän tosissaan. Tarkoitus on oppia mallin mukaan kirjainten ja numeroiden oikeaoppinen käsin piirtäminen. Mukana on myös tekstauskirjaimet. Valikosta voi itse valita, mitä kirjaimia haluaa harjoitella, sitten asetetaan toistojen määrä ja aletaan kirjoittaa! Sovellus on selkeästi opetuspeli eikä se sisällä leikkiä.

Hanki tästä: iOS, AndroidWindowsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: