Jos sun lysti on niin kädet yhteen lyö – Clapper tuo lasten taputusleikit digiaikaan

Aina kun sitä kuvittelee tietävänsä lastenpeleistä suunnilleen kaiken, tulee eteen jotain ihan uutta ja ihmeellistä. Nyt vanhat kunnon taputusleikit on siirretty digitaalisesti pelattavaan muotoon.

taputuspeli

Clapper-pelissä kaksi pelaajaa taputtaa käsiään yhteen musiikin tahdissa iPadin vastakkaisilla puolilla istuen. Kyseessä on siis juuri sellainen rytmikäs taputusleikki, jollaisia ainakin meilläpäin lapset 80-luvulla leikkivät samalla laulaen tai loruillen. Clapperissa taputtelusta saa vain pisteitä, ja leikki vaikeutuu pelin edetessä.

Pelin idea on kuljettaa kahta seikkailevaa apinaa jokea pitkin. Eteenpäin pääsee pelaamalla taputustehtäviä apinoiden mallin mukaan. Tarkoitus on lyödä käsiä yhteen ruudulle tulevien tassunkuvaohjeiden mukaan. Lyödessä täytyy olla tarkkana, että kädet ovat iPadin päällä niin, että laitteen kamera pystyy havaitsemaan ne. Onnistuneista taputuksista saa pisteitä.

img_1799

Pelissä ei ole puhetta, mutta ohjetekstit ovat suomeksi. Taputtelua tahdittavia kappaleita on kuusi ja vaikeustasoja neljä: helppo, normaali, vaikea ja bananas, jonka suorittaja saa olla jo aikamoinen taputtajavirtuoosi.

Itse innostuin pelistä 6-vuotiasta Testitenavaa enemmän. Lapsi kun ei aluksi pysynyt oikein rytmissä mukana ja hermostui. Omasta mielestäni peli oli itse asiassa niin hauska, että halusin pelata sitä lisää (hieman vastentahtoisen) puolison kanssa lapsen mentyä nukkumaan. Vaikea taso ja varsinkin bananas antavat hyvää haastetta ja helposti myös hysteeriset naurut aikuisellekin.

Pelin ainoa huono puoli on se, ettei sitä voi pelata yksin. Kaveri on saatava mukaan, vaikka väkisin.

Toisella kokeilukerralla Tenava halusi pelata kaverinsa kanssa (koska äidin kanssa pelaaminen on ilmeisesti tylsää). Kahden 6-vuotiaan läpsyttelystä ei kuitenkaan tullut ainakaan näin ensiyrittämältä oikein mitään.

img_1806

Clapper onkin tekijöidensä mukaan suunnattu yli 9-vuotiaille, mutta kyllä helpoimmalla tasolla voi vähän nuorempikin kokeilla pelaamista, varsinkin jos kaverina on aikuinen. Luulen, että onnistuminen on lapsen yksilöllisistä ominaisuuksista ja varsinkin rytmitajusta kiinni.

Peli on melko lyhyt ja sen voi pelata vaikka yhdellä pelikerralla kokonaan läpi, mutta se ei haittaa. Samoja tehtäviä on mukava pelata myös uudestaan pisteitä parantaen tai vaikeustasoa korottaen. Peliä lisäksi kehitetään vielä, ja lisäosia lienee luvassa.

img_1807

Peli ei sisällä mainoksia tai lisäostoja. Sitä voi pelata ainakin toistaiseksi ainoastaan iPadilla.

Katso pelin traileri.

Voit hankkia pelin iPadille tästä: Clapper – A rhythm and clap gameKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: