Piparia vihaava seepra ja ujo lammas – Eläinpeli opettaa tunnetiloja ja naurattaa pienimpiä

Monissa sovelluksissa voi pukea ja syöttää pelihahmoja, mutta harvemmissa hahmot osoittavat selkeästi, pitävätkö ne lapsen toimista vai eivät.

Avokiddo Emotions -pelissä puuhaillaan neljän eläinhahmon kanssa ja seurataan niiden reaktioita erilaisiin ruokiin, esineisiin ja vaatetukseen.

Noin 2–5-vuotiaille suunnattu peli etenee seuraavasti: Ensin tökätään aloitusnäkymästä haluttu eläin. Kirahvi, seepra, lammas tai hirvi. Sitten eläimen kanssa aletaan puuhailla tarjoamalla sille erilaisia esineitä ja ruokia. Jokaisella eläimellä on oma luonteensa ja mieltymyksensä, joten ne suhtautuvat asioihin eri tavalla. Kun toinen eläin ihastuu tarjottuun pipariin, yökkäilee toinen sille.

Peli on humoristinen ja eläinten ilveily naurattaa lasta varmasti. Mukana on myös yllätyksiä. Joulupukin hatun eläimelle laittamalla saadaan taustalle esimerkiksi joulumaisema ja -musiikkia.

Sovellus on todella helppokäyttöinen ja esineiden siirtely sormella sujunee pienemmältäkin pelaajalta. Uusia esineitä saa pelattavaksi omaan tahtiinsa vain vipua vääntämällä. Pelissä ei ole lisäostoja eikä mainoksia, ja leikkiä voi täysin vapaasti ja leppoisasti omassa tahdissaan.

img_0173Vanhempien osiossa aikuinen saa päättää, saako puetuista eläimistä otettuja kuvia tallettaa laitteen muistiin vai ei. Valikosta voi myös halutessaan säätää eläimille tarjottavan ruoan olevan pelkkää kasvisruokaa. Ominaisuus on tuttu myös Avokiddon aikaisemmasta DNA Play -pelistä.

Vinkki: Lapsen pelailua voi seurata vierestä ja keskustella siitä, miten mikäkin eläin reagoi. Onko kirahvi nyt surullinen, tykkäsikö lammas tikkarista? Myös lapsen omista mieltymyksistä ja siitä, miten eri ihmiset tykkäävät eri asioista pääsee keskustelemaan pelin lomassa luontevasti.

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Avokiddo Emotions
Androidille peli löytyy täältä: Avokiddo Emotions

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: