Testasimme Legon Nexo Knights -pelin: katso plussat ja miinukset

Lähipiirimme eskari-ikäisten keskuudesssa kohistaan nyt Legon Nexo ritarit -ukkeleista ja sarjaan liittyvästä mobiilipelistä.

App Storen mukaan 911-vuotiaille suunnattu ja Google Playssa PEGI7-merkinnällä varustettu ilmaispeli on hankittu monelle Testitenavan kaverille. Painostus oli meilläkin kova.

img_1708

Pelin sopivuuden määrittely oli etukäteen hankalaa, sillä valmistaja itse ilmoittaa pelin sopivan yli 5-vuotiaille. Päätimme testata himottua peliä 6-vuotiaan kanssa yhdessä. Eipä tuohon (oikein luotettavan) PEGI-merkinnän seiskaan nyt niin pitkä aika enää edes ole.

Kuten odottaa saattoi, peli oli lapsen mielestä suuri menestys. Ja ei Lego Nexo Knights: Merlok 2.0 -nimeä kantava sovellus minustakaan läpeensä susi hankinta ole.

Plussat:

  • Peli on ilmainen, siinä on silti paljon pelattavaa muttei lisäostoja.
  • Se on muutenkin hyvin tehty – suomenkielistä dubbausta myöten.
  • Pelissä seikkailee lapselle mieluisia hahmoja, äidin iloksi myös yksi tyttöhahmo.
  • Pelatessa voi kehittyä paremmaksi, ja hävitessä pääsee harjoittelemaan pettymyksen tunteita.
  • Peli on inspiroiva: Nexo-ritareita leikitään hiki päässä pihallakin taisteluhuutojen säestämänä.
  • Lapsi tykkää pelistä to-del-la paljon.

Miinukset:

  • Kyseessä on loppujen lopuksi Legon mainos.
  • Peli on koukuttava. Ei pidä yllättyä, jos ipana haluaa jonkin aikaa pelata peliä ihan jatkuvasti ja puhuu siitä koko ajan.
  • Taisteluiden intensiivisyys saattaa olla joillekin lapsille liikaa ja saada aikaan hetkellistä villiintymistä tai jopa pelkoa.
  • Vaikka jo alle kouluikäiset innostuvatkin hahmoista, on peli tehty silti vanhemmille lapsille: Taisteluiden hurjuuden lisäksi myös pelin toimintamalli on sen verran monimutkainen, etten tätä kovin nuorelle hankkisi. Ainakaan ilman vanhemman apua ja valvontaa.Itseäni ärsytti aluksi eniten pelin juju, Lego-paketeista ja -lehdistä laitteen kameran avulla skannattavat ”Nexo-voimat”. Lego-ukoilla on kilpiä, joita keräämällä ja laitteelle skannaamalla peliin saa lisäaseita. Lapsi tietysti alkoi tämän tajuttuaan kinuamaan uusia Lego-ostoksia, koska Nexo ritarien kilvet houkuttivat.

Googlaustaitoinen vanhempi tosin löytää helposti netistäkin kilpiä skannattavaksi. Tällaiseen luihuun toimintaan emme kuitenkaan täällä Viihdevintiöillä tietenkään kannusta.

Huom! Pelin pelaamiseen tarvitaan ainakin joissain osioissa nettiyhteyttä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Lego Nexo Knights: Merlok 2.0
Androidille peli löytyy täältä: Lego Nexo Knights: Merlok 2.0


Lue myös muista testaamistamme Lego-peleistä:Kategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: