Testasimme Legon Nexo Knights -pelin: katso plussat ja miinukset

Huom! (11.3.2020): Peli on poistunut sovelluskaupoista. 

Lähipiirimme eskari-ikäisten keskuudesssa kohistaan nyt Legon Nexo ritarit -ukkeleista ja sarjaan liittyvästä mobiilipelistä.

App Storen mukaan 911-vuotiaille suunnattu ja Google Playssa PEGI7-merkinnällä varustettu ilmaispeli on hankittu monelle Testitenavan kaverille. Painostus oli meilläkin kova.

img_1708

Pelin sopivuuden määrittely oli etukäteen hankalaa, sillä valmistaja itse ilmoittaa pelin sopivan yli 5-vuotiaille. Päätimme testata himottua peliä 6-vuotiaan kanssa yhdessä. Eipä tuohon (oikein luotettavan) PEGI-merkinnän seiskaan nyt niin pitkä aika enää edes ole.

Kuten odottaa saattoi, peli oli lapsen mielestä suuri menestys. Ja ei Lego Nexo Knights: Merlok 2.0 -nimeä kantava sovellus minustakaan läpeensä susi hankinta ole.

Plussat:

  • Peli on ilmainen, siinä on silti paljon pelattavaa muttei lisäostoja.
  • Se on muutenkin hyvin tehty – suomenkielistä dubbausta myöten.
  • Pelissä seikkailee lapselle mieluisia hahmoja, äidin iloksi myös yksi tyttöhahmo.
  • Pelatessa voi kehittyä paremmaksi, ja hävitessä pääsee harjoittelemaan pettymyksen tunteita.
  • Peli on inspiroiva: Nexo-ritareita leikitään hiki päässä pihallakin taisteluhuutojen säestämänä.
  • Lapsi tykkää pelistä to-del-la paljon.

Miinukset:

  • Kyseessä on loppujen lopuksi Legon mainos.
  • Peli on koukuttava. Ei pidä yllättyä, jos ipana haluaa jonkin aikaa pelata peliä ihan jatkuvasti ja puhuu siitä koko ajan.
  • Taisteluiden intensiivisyys saattaa olla joillekin lapsille liikaa ja saada aikaan hetkellistä villiintymistä tai jopa pelkoa.
  • Vaikka jo alle kouluikäiset innostuvatkin hahmoista, on peli tehty silti vanhemmille lapsille: Taisteluiden hurjuuden lisäksi myös pelin toimintamalli on sen verran monimutkainen, etten tätä kovin nuorelle hankkisi. Ainakaan ilman vanhemman apua ja valvontaa.Itseäni ärsytti aluksi eniten pelin juju, Lego-paketeista ja -lehdistä laitteen kameran avulla skannattavat “Nexo-voimat”. Lego-ukoilla on kilpiä, joita keräämällä ja laitteelle skannaamalla peliin saa lisäaseita. Lapsi tietysti alkoi tämän tajuttuaan kinuamaan uusia Lego-ostoksia, koska Nexo ritarien kilvet houkuttivat.

Googlaustaitoinen vanhempi tosin löytää helposti netistäkin kilpiä skannattavaksi. Tällaiseen luihuun toimintaan emme kuitenkaan täällä Viihdevintiöillä tietenkään kannusta.


Lue myös muista testaamistamme Lego-peleistä:Kategoriat:Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: