Tabletti mukaan matkalle – mitä lastenpelejä voi pelata ilman nettiyhteyttä?

Lomat lähestyvät, ja monessa perheessä mietitään tekemistä takapenkille tai lentokoneeseen. Nettiyhteyden puute rajoittaa silti reissussa pelien käyttöä.

Minulta kysytäänkin usein, mitä pelejä lapselle voisi ladata offline-tilassa pelattavaksi.

Vastaus on helppo: Melkein mikä vain Viihdevintiöt-blogissa esitellyistä noin kahdesta sadasta sovelluksesta kelpaa!

Lasten pelit tarvitsevat todella harvoin nettiyhteyttä. Nettiä kaivataan tavallisesti sellaisissa peleissä, joissa sovelluksen sisällä ostetaan etenemiseen tarkoitettuja timantteja tai joiden idea on pelata muita pelaajia vastaan. Tässä blogissa ei sellaisia pelejä ole esitelty kuin pari, ja niissäkin nettiyhteyden vaatimus on erikseen mainittu.

Klikkaa siis tuosta sivun ylälaidasta “Etsi peliä” ja ala selata. Tai valitse alta jokin meidän tämän kesän lomasuosikeista.

Kuten tavallista, olemme testanneet pelit iLaitteilla. Kaikki mainitut sovellukset ovat kuitenkin tarjolla ainakin myös Androidille.

Lue myös pelivinkkimme talvilomareissulle!


1. Roolileikkiä lomatunnelmissa

Toca Life: Vacation tarjoaa vapaata leikkitilaa muun muassa hotellissa, rannalla ja lentokentällä. Pelissä pääsee esimerkiksi ajelemaan hotellin hissillä kerroksesta toiseen sekä läpivalaisemaan turvatarkastuksessa matkatavaroita. Pelihahmoja on useita, tyttöjä, poikia sekä liuta määrittelemättömämpiä otuksia. Ruudulla tapahtuvaa leikkiä voi videoida ja videon päälle äänittää omaa puhettaan. Näin pelin tapahtumia voi helposti ojentaa takapenkiltä etupenkkiläistenkin ihailtavaksi tai näyttää loman jälkeen kavereille. Peli sopii noin 4–8-vuotiaille, yksin tai yhdessä pelattavaksi.

Roolileikkejä voi leikkiä myös saman sarjan kaupungissa ja koulussa: Toca Life: City ja Toca Life School. Toca Life School löytyy myös Windowsille!

Katso pelin traileri.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: Vacation
Androidille peli löytyy tästä: Toca Life: Vacation

img_9967


2. Lentomatkailua ja numeroita

Mikä sopisi paremmin lomalennolle kuin lentokonepeli? Sovelluksessa käydään läpi lentokenttäprotokolla lähtoselvityksestä turvatarkastukseen. Pelin avulla ensi kertaa lennolle lähtevä lapsi voi harjoitella jo etukäteen, miten laukku pitää laittaa turvatarkastuksessa hihnalle ja miten käy, jos portti läpikulkiessa piippaa. Pikku pelaaja oppii pelin avulla myös numerot yhdestä kymmeneen, pääsee pesemään lentokonetta ja leikkimään lennonjohtajaa. Sovellus sopii 2–5-vuotiaille.

Katso pelin traileri.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda lentokenttä
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda lentokenttä

IMG_6531


3. Huvipuisto kuuluu kesään

Pikkuisimmat pelaajat pääsevät lomatunnelmaan huvipuistopeliä pelaamalla. Sovelluksessa hauskat eläimet hurvittelevat maailmanpyörässä ja vuoristoradassa, kokoavat jätski- ja popcornannoksia sekä hulluttelevat hassuilla peileillä. Sovellus on väritykseltään iloinen ja kuvitukseltaan selkeä. Sitä on todella helppo käyttää ilman ohjeitakin. Pelissä ei ole päämäärää, vaan sillä voi leikkiä vapaasti. Peli palkitsee silti sinnikkään pelaajan: Kun yhtä osiota on pelattu tarpeeksi, aloittavat eläimet diskotanssin. Peli sopii alle 5-vuotiaille.

Lue lisää:  Koko arvio

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Tivoli
Androidille peli löytyy täältä: Nampa Tivoli

IMG_3066.PNG


4. Kestosuosikki – Ryhmä Hau

Ryhmä Hau on sellainen hitti, että se pitää varmasti lapset tyytyväisinä kauan. Pelissä tutut koirat pelastavat päivän juoksemalla erilaisilla radoilla luita keräten. Tarkoitus on muun muassa pysäyttää juna ja kerätä roskia merestä. Lisäosana ostettavissa myös uusia kenttiä ja koiria! (Niin, tämä peli sisältää myös pari parin euron arvoista sovelluksen sisäistä ostoa, jotka on suunnilleen pakko hankkia. Varoituksen sana siis.)

Peli on englanninkielinen sekä käyttöliittymältään sen verran haastava, että englantia osaamattomat pienet pelaajat tarvitsevat aikuisen apua ainakin aluksi ohjeet ymmärtääkseen. Kun alkuun vain pääsee, sovellus on kuitenkin oikein toimiva ja kiva. Peli sopii noin 4–8-vuotiaille.

Lue lisää: Koko arvio

Voit ladata Ryhmä Haun:
iPadille: Paw Patrol – Rescue Run HD
iPhonelle: Paw Patrol – Rescue Run
Android-laitteille: Paw Patrol – Rescue Run HDPaw Patrol – Rescue Run

5. Luo  unelmien (loma)kaupunki

Oletteko menossa rantalomalle vai suuntaatteko ehkä kaupunkiin? Ja kyllä Hoopa City 2 -sovelluksella saa aikaan kelpoa mökkimaisemaakin. Kaupunkisuunnittelupelissä lapsi saa luoda oman unelmiensa ympäristön kuului siihen sitten villinä risteileviä autoteitä tai loputon hiekkaranta. Pelin idea on yhdistää erilaisia elementtejä toisiinsa ja luoda aina uudenlaisia rakennuksia omaa kaupunkia koristamaan. Omaan kaupunkiinsa voi laittaa myös eläinasukkaita puuhailemaan ja leikkiä niillä kuin nukeilla konsanaan! Peli ruokkii nokkeluutta, luovuutta ja pitkäjänteisyyttä. Se sopii 3–7-vuotiaille.

Lue lisää: Koko arvio

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Hoopa City 2
Androidille peli lytyy täältä: Hoopa City 2

img_9668

 6. Pulmia ja palleroita

Thinkrolls 2 ja myös sitä edeltänyt Thinkrolls ovat hyvää ja hyödyllistä ajanvietettä. Palkitussa ja nokkeluutta vaativassa älypelissä kuljetetaan söpöjä pyöryläisiä ukkeleita tasolta toiselle samalla esteitä ohittaen ja pulmia ratkoen. Pelin tuoksinassa opitaan fysiikan laeista ja joudutaan käyttämään hyväksi jo aiemmin opittua. Pelissä on kaksi vaikeusastetta: 3–5-vuotiaille ja yli 5-vuotiaille. Tekemistä riittää siis monenikäiselle köörille. Peliä voi hyvin pelata myös kahdestaan kaverin kanssa.

Lue lisää: Koko arvio

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls 2
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls 2

+1 Sittenkin lastenohjelmia?

Tablettiin on mahdollista ladata myös lastenohjelmia, joita voi katsoa offline-tilassa. Olemme testanneet matkoillamme Netflixiä ja SF Kids Playta. Molemmat toimivat!Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: