Tabletin avulla kellon voi oppia yhdessä hujauksessa

Kellon harjoitteleminen tuli perheessämme ajankohtaiseksi, kun lapsi lähestyi eskari-ikää ja kysely kellonajoista alkoi. Milloin on nukkuma-aika? Kuinka pitkä aika on tunti? Onko kello jo seitsemän?

Olin jo tovin etsinyt kellon opetteluun sopivaa, yksinkertaista ja suomenkielistä iPad-sovellusta. Moji Kello on ruotsalainen, mutta se on  dubattu kelvollisesti myös suomeksi.

Peli toimii yksinkertaisesti. Lukijaääni kertoo kellonajan, ja lapsen tehtävä on pyöritellä kellotaulun viisarit sormella kohdilleen.

Peli alkaa tasatuntien opettelusta ja etenee siitä vähitellen lapsen taitojen mukaan vaikeampiin aikoihin. Palkinnoksi oikeista vastauksista kellon viereen lennähtää lintuja, väärästä vastauksesta lintu poksahtaa.

Eskarilainen pelasi ensi kokeilulla pelin kaksi ensimmäistä tasoa läpi ja tajusi nopeasti, miten viisarit ovat, kun kello on ”tasan” tai ”puoli”. Varttia vaille ja yli -tyyppiset tehtävät piti kuitenkin jättää seuraavaan pelikertaan.

Sanoisin, että pelin avulla lapsi voi oppia kellon hyvinkin nopeasti. Sovellus on silti vain opetuksen apuväline, ja vanhempaakin tarvitaan. Ainakin meillä lapsi halusi kunkin peliosion aluksi aikuisen näyttävän kerran esimerkkiä sekä ihan sanallista palautetta siitä, mikä meni vikaan, jos viisarit eivät olleetkaan oikein.

Moji-sarjasta löytyy myös kaksi muuta peliä. Moji Bingo Math on matikkaa opettava bingopeli. Sen avulla hieman edistyneemmät voivat harjoitella laskujen lisäksi myös kelloa yhdistelemällä viisarikellonaikoja digitaalisiin kellonaikoihin. Moji Multi taas tarjoaa hyvän kertauksen kertotauluihin.

Moji kellon voi ladata Applen App Storesta. Android-versio sen sijaan näyttää toistaiseksi poistuneen Google Play -kaupasta.

VINKKI: Toinen hyvä peli kellon opetteluun on Viihdevintiöiden oma Kellonen, joka löytyy App Storesta ja Google Play -kaupasta. Lue lisää tästä!Kategoriat:Pelit

Avainsanat:,

1 vastaus

  1. Hei!

    Tuo vaikuttaa kelvolliselta sovellukselta!

    Jos ei omista iPadia tai muuta Applen laitetta, niin tämä yksinkertainen sovellus, joka toimii missä tahansa nettiselaimessa voi myös auttaa oppimaan kelloa:

    http://heratyskello.com/opiKelloa/

    Tuossa lapsi voi pyörittää viisarit haluamaansa kohtaan ja kuulee sen jälkeen puhuttuna kellonajan suomeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *